Röstitud paprika

Esmaspäev, 26. mai 2008


Muu grillimise juures ei küsi paari paprika röstimine grilliveerel lisavaeva, aga kasutusvõimalusi on neil lõputult, umbes nagu aeglaselt röstitud tomatitelgi. Saab kasutada pastakastmetes, salatites, leivamääretes ja ... mõnusalt veidi magus ja kergelt suitsune maitse (toorest paprikat ma, muide, ei söö :P).

Grilli paprikaid aeg-ajalt pöörates, kuni need on ümberringi mustad. Kaabi koor maha - see lööb paprika küljest ise lahti. Puhasta seemnetest. Seda kõike on mugav teha vasaku käega paprika varrest kinni hoides (va. grillimine).

Korraga võib röstida suurema hunniku paprikaid ja neid puhastatud peast sügavkülmas säilitada, nädala seisavad õliga ka harilikus külmikus.

Veel:
paprikast

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Oi, kuidas mulle need ungari/moldaavia aromaatsed paprikad meeldivad! Turult lahkun alati suure laadungiga. Mullu röstisin neid samuti lihtsalt ahjus tilga oliiviõli ja meresoolaga. Pärast koorisin ja tõstin viilud rukkileivale...

Thredahlia ütles ...

Jaaa, mmmulle ka maitsevad...

Postita kommentaar