Kõrvitsasupp/kõrvitsapuder mannaga - Salme Masso ainetel, lavastas tühi kõht

Teisipäev, 7. november 2006

Ikka kõrvitsateemadel... :P
Mina kuulen vanaemalt igal sügisel, kuidas vanaisa esimest korda ise kõrvitsasuppi tegi ja kuidas ta seda pärast noaga potist välja ehmatama-meelitama pidi. Et mannat olla nõnna palju läinud. Mulle meeldib ka selline paksemat sorti, aga ikka kallatav, peaaegu, ja magus.
Samas on päris meeldiv vahel teha hoopis magusat kõrvitsa-mannaputru, ainult soojast peast kallatavat (alumisel pildil). Siis tuleb lihtsalt mannat natuke rohkem (4-4.5 spl, tunde järgi) panna, ja pudruga järgmisel päeval külmalt maiustada. Oma katsetuste aluseks olen ilmselt küll kunagi Salme Masso retsepti võtnud, aga seda enda soovi järgi kohandanud :P

Kõrvitsasupp

  • umbes 2-3 dl vett
    3-4 dl tükeldatud kõrvitsat
    5 dl piima
    2.5-3 spl mannat
    1 sl võid
    2 spl suhkrut
    tsipa soola
Kõrvits puhastada ja tükeldada, panna väiksemasse potti, nii et tükid potipõhja katavad. Kallata vett pea kõrvitsatükkide ääreni. Hautada kõrvits pehmeks.
Lisada või ja piim. Lasta tasasel tulel keema. Jälgida, et põhja ei kõrbeks ja üle ei keeks - piima "toredad" kõrvalomadused.
Raputada keevasse piimasse manna ja segada. Keeta tasasel tulel veel umbes 10 minutit. Maitsestada.

 

1 kommentaari:

Pille ütles ...

Mul tuli praegu täielik nostalgia jälle peale :)
Aga jah, alles tegin seda suppi, Sinust inspireerituna..

Postita kommentaar