Ikka kõrvitsateemadel... :P
Mina kuulen vanaemalt igal sügisel, kuidas vanaisa esimest korda ise kõrvitsasuppi tegi ja kuidas ta seda pärast noaga potist välja ehmatama-meelitama pidi. Et mannat olla nõnna palju läinud. Mulle meeldib ka selline paksemat sorti, aga ikka kallatav, peaaegu, ja magus.
Samas on päris meeldiv vahel teha hoopis magusat kõrvitsa-mannaputru, ainult soojast peast kallatavat (alumisel pildil). Siis tuleb lihtsalt mannat natuke rohkem (4-4.5 spl, tunde järgi) panna, ja pudruga järgmisel päeval külmalt maiustada. Oma katsetuste aluseks olen ilmselt küll kunagi Salme Masso retsepti võtnud, aga seda enda soovi järgi kohandanud :P
Kõrvitsasupp
- umbes 2-3 dl vett
3-4 dl tükeldatud kõrvitsat
5 dl piima
2.5-3 spl mannat
1 sl võid
2 spl suhkrut
tsipa soola
Lisada või ja piim. Lasta tasasel tulel keema. Jälgida, et põhja ei kõrbeks ja üle ei keeks - piima "toredad" kõrvalomadused.
Raputada keevasse piimasse manna ja segada. Keeta tasasel tulel veel umbes 10 minutit. Maitsestada.
1 kommentaari:
Mul tuli praegu täielik nostalgia jälle peale :)
Aga jah, alles tegin seda suppi, Sinust inspireerituna..
Postita kommentaar