Budapest vol. 2 ja tagasi kodus

neljapäev, 22. mai 2008


Budapest ei ole "minu linn". No ikka kohe üldse ei ole. Linn, nagu linn ikka, aga sügavamaid muljeid ei jäta. Keel muide on midagi sellist soome-saksa-türgi segakeele saranast, viimase tugevate mõjudega.

On täiesti võimalik ühel päeval nautida heatujuliselt pidulikku õhtueinet Buda lossis ja leida end ülejärgmisel kõrva-, kurgu- ja muude valudega voodist. Veel hullem, istuda Tartus bussi üsna ühes tükis, aga saabuda Tallinnasse valusate mandlite ja külmavärinaega, Tallinnas haige, planeerimatult...

6 kommentaari:

Pille ütles ...

Oi.. Saa ruttu terveks, armas Thredahlia!
Muide - mul Budapestiga sama tunne. Kui ma seal 1996. a. käisin, siis tundus linn kaunis ja kena. Aga mullu novembris linnas jalutades ei tekkinud mingeid emotsioone?

KK ütles ...

Head paranemist!
Mulle jättis linn aastal 1995 jube hea mulje. Mis nad siis selle linnaga teinud on?
Lennufirma on neil küll kena nimega - Malev :)
Meid kutsuti Balatoni äärde ühte pisikesse linnakesse, loodetavasti ei pea pettuma.

Thredahlia ütles ...

Aitäh, üritan :)

Vaevalt, et "nad selle linnaga midagi teinud on", lihtsalt mulje jääb kulunud ja määrdunud. Hoolimata sellest on ajalugu muidugi hulganisti...

Balatoni ääres ainult suvituslinn, käpmeriplatsid ja saksa turistid ongi. Või vähemasti jäi selline mulje 2003. Me muidugi pettusime eelkõige seepärast, et rohkem looduslikumat kohta otsisime. Põhja-Ungari meeldib mulle see-eest väga ja lõunas mägisemal osal pole ka viga :P

Malev on tore. Pardal mängib muusika ja pakutakse võileiba. Kõrgust, kiirust ja aega sihtpunktini on tabloodelt tore jälgida. Võileib juustuga oli liiga võirohke, singiga täitsa ok.

Budapesti lennujaam on lahkudes hullumaja - istekohti pole, inimesi on liiga palju ja kaua sa poes ikka lõhna ja alkoholi uurid.

KK ütles ...

Balatonkenese oli koha nimi.
No meil seal training plaanis, nii et ilmselt istume 90% ajast kuskil ruumis.
Mul on meeles Budapestist portselanipoekesed, paprikalõhn ja jube hea jäätis.

Lõhnapoed lennujaamas tuleks ära keelata. Alati satub lennukis lähikonda keegi, kes on proovinud suisa mitut :D ning no kannata siis see lõhnapilv seal ära.

Mis kaudu lendasite?

Thredahlia ütles ...

Lendasime Tallinnast Eesti Õhuga Frankfurti ja ungarlastega edasi Budapesti, tagasi sama, aga Kopenhaageni kaudu. Skeemi tagamaid kommenteerida ei oska, asutus tellib oma lennud Kaleva Travel'ilt.

Sellest johtuvalt - me olime ka 90% ajast konverentsisaali aheldatud :P aga väga tulemuslikult-efektiivselt.

Frankfurdi lennujaam muuhulgas tekitab mul judinaid ja negatiivseid emotsioone. Alati on seal miski jama, seekord polnud näiteks infot väljas, tablood ei töötanud ja juhatati KAKS korda valesti. Jõudsime mõni minut enne laua sulgemist tšekkima (Tallinnast millegipärast ei õnnestunud lõpuni teha seda, tagasisõidul samade vedajatega aga küll).
Kopenhaageni lennujaam on see-eest loogilisuse tipp ja ilus pealekauba.

PS! Lõhnapoodidset hullemad on norskavad meesisikud...

KK ütles ...

Meile pakuti 3 versiooni, kas üle stocki, üle HEL või üle Praha. Kõigel omad puudused. Me pole veel otsustanud, meil ka KT ;)

Postita kommentaar