Kokkame koos @ Nami-nami: panna cotta

laupäev, 3. mai 2008

Nami-nami seekordseks kooskokkamise teemaks on kooretarretised. Ajab isutama eks. Ja kuna rabarberi-mandli kombinatsioon on mu suureks lemmikuks saanud, siis miks mitte proovida mandli panna cotta't siirupirabarberiga. Panna cotta põhiretsept on mugandatud Skye Gynell'i raamatust "A year in my kitchen". Koore rasvaprotsenti üritasin enam-vähem imiteerida meil saadaolevate toodetega ja vähendasin sidrunikoore kogust.

Mandli-kooretarretis siirupirabarberiga

75 g kooritud mandleid
335 ml vahukoort
100 ml kohvikoort
100 g suhkrut
1 vanillikaun
poole sidruni riivitud koor
2 lehte želatiini (ca 4 g)

175 g kooritud rabarberit
20 g suhkrut
20 g fariinsuhkrut

Lase koorimata mandlid veega keema, loputa külma veega ja koori mandlid. Kuumuta ahi umbes 200 kraadini ja kuivata ning rösti mandleid kuumad ahjus 5 minutit - ära lase liigselt pruunistuda. Lase jahtuda ja haki peeneks (köögikombainiga on mugavam).
Pane mandlid, pikuti poolitatud vanillikaun ja suhkur vahu- ja kohvikoorega potti ning kuumuta segades keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa sidrunikoor (ja lase seista kuni želatiin on paisunud).

Pane želatiin külma veega paisuma.

Tõsta pott tulele tagasi ja kuumuta uuesti peaaegu keemiseni. Lisa kuivaks pigistatud želatiin ja sega selle lahustumiseni. Kalla segu läbi sõela ja eemalda vanillikaun (pese ja kuivata see ning torka suhkrupurki).
Jaga kooresegu 4 tarretisevormi vahel, tõsta peale sõelale jäänud mandlipuru (või kasuta seda serveerimisel) ja tõsta paariks tunniks külmikusse tarduma.

Puhasta ja koori rabarberivarred ning lõika 4-5 cm pikkusteks juppideks. Lao jupid pisemasse ahjuvormi, raputa üle suhkruga, kata vorm kaanega ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Lase täielikult jahtuda.

Tõsta tardunud massiga vormid ükshaaval kuuma vette, hoia hetk. Kata vorm taldrikuga, keera teist pidi ja kummuta tarretis vormist välja. Serveeri siirupirabarberiga.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Lahe, et me mõlemad rabarbriga tegime :) (Põhiline vahe on vast selles, et ma ei koori pea kunagi nooremapoolseid punaseid rabarbrivarsi - jääb ilusam).
Aga nüüd tunnista üles, kuidas Sa oma panna cotta sellise ilusa kujuga suutsid teha? See paistab ju lausa palli moodi välja??!
Ma võtan ka selle Skye retsepti ette peagi. Ikkagi signeeritud raamat ja puha:)

Thredahlia ütles ...

Kui Sa hästi vaatad, siis see pall ei lähe alt kitsamaks - ehk siis lihtsalt sellised toredad väikesed värvilised kausid on, siin on kausid ka näha (ülemised pildid).

Ja pildi huvides vist oleks täesti võinud rabarberi koorimata jätta :P

Postita kommentaar