Söödavat üle kasvanud suvikõrvitsast, maitsvalt

neljapäev, 11. oktoober 2007

Üle kasvanud suvikõrvitsast, mis juba koorimist vajab ja hullemal juhul seemneidki sisaldab, on maitsvat valmistada igatahes palju suurem väljakutse kui noorest ja hõrgust rullkõrvitsast, aga mitte võimatu. Kahjuks ei taha paljud müügiks rullkõrvitsat kasvatavad aiapidajad/talunikud aru saada, et see on üks viljadest, mis just tulebki enne täiskasvu saavutamist korjata, kui vili veel seemneteta ja pehmekooreline on. Poest ja välismaist noort rullkõrvitsat veel leiab, aga hooajaline kodumaine kipub turul kahjuks reeglina liiga suureks kasvatatud olema.

Sidrunipipraga maitsestamine on selles retseptis pärit meeslemmiku vanaemalt. Ka mulle on see kombinatsioon väga meeldima hakanud.

Paneeritud rullkõrvitsaviilud sidrunipipraga

üle kasvanud rullkõrvitsat(/kabatšokki)
jahu
muna
soola
sidrunipipart
õli praadimiseks

Ürita valida vili, mis veel kõvakoorelisi seemneid ei sisalda. Koori rullkõrvits ja viiluta umbes poole sentimeetri paksuselt. Kõvemate seemnetega viljal eemalda seemned ja jäta viilude keskele tühimik.

Sega ühes kausis jahu soolaga ja klopi teise kaussi lahti muna. Kuumuta pann keskmise kuumuseni (mitte liiga kuumaks, et kõrvits ikka läbi küpseks).
Suru värskelt lõigatud niisked kõrvitsaviilud kõigepealt kumbagi külge pidi jahusse, kasta läbi lahti klopitud munast ja tõsta pannile.
Prae viilude alumine pool kuldseks, keera teine pool, puista pinnale maitse järgi sidrunipipart ja prae ka teine pool kuldseks.
Serveeri külmalt või kuumalt iseseisva suupistena või praelisandina.

Veel suvikõrvitsast:
Küüslaugused rullkõrvitsa-juustupannkoogid
Suvikõrvitsasai
Ahjus röstitud suvikõrvits
Täidetud suvikõrvitsaõied
Juustu ja singiga täidetud rullkõrvitsad
Kala köögiviljade ja päiksekuivatatud tomatitega

1 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mulle väga just seemned maitsevad. Aga muidu teen enamvähem samamoodi. Kastan jahu asemel riivsaia ja peale pigistan sidruni mahla. Söön pohla-küüslaugu moosiga.

Postita kommentaar