Ka anonüümne vargus on vargus!

esmaspäev, 1. oktoober 2007

Keegi anonüümne ja meiliaadressita ning kommenteerimisvõimaluseta ohh (kakyke.blogspot.com) kasutab täiesti süüdimatult avalikus blogis võõrast teksti ja pilte. Kiri võib ju väita "recipe ebook for my own purpose", kuid see ripub avalikult üleval ja seda lingitakse temaatilistest foorumitest (näide). Pole mingit võimalust autorit tema rikkumisest teavitada ja nõuda anonüümse varguse lõpetamist, piltide maha võtmist ja korralikku viitamist. Esmapilgul jäid silma Pille, Indreku & Merilini, Krentu ja enda pildid-postitused, aga need pole kaugeltki ainukesed...

Milline osa tekstist siinsamas vasakus veerus jääb selle blogi autorile arusaamatuks?

"Siinse materjali kasutamine kommetseesmärkidel on keelatud. Avalikult kasutades lingi algsele postitusele ja ära pätsa pilte!"

Mida sellisel juhul peale hakata? Loota, et blogi autor seda postitust siin loeb ja rikkumise lõpetab, oleks ilmselt liiga naiivne.

5 kommentaari:

Evelin ütles ...

See sait on juba ammu üleval. Sattusin sinna ka just seepärast, et minu retsept kirjas on. Tore muidugi, et kellelegi minu koostatud koogiretsept meeldib, aga internetis võiks siiski viide olla.
Jätsin toona kommentaari (mis ei ilmunud, eks) ning veidi pärast seda muutus päises pealkiri minemaajavaks:)
Mis sellistega ikka teha. Kui for own purpose, siis for own purpose. Ebameeldivaks muutub muidugi siis, kui sinna linkima hakatakse. Praegu ma sellest ennast igatahes häirida ei lase.

Thredahlia ütles ...

Saidist olen ka juba varem teadlik ja samuti üritasin kommenteerida, mis ei õnnestunud. Juba siis ärritas, et see "personaalseks kasutamiseks" avalikult ja kõigile kättesaadavalt üleval ripub, aga nüüd otsinguga kogemata avastasin, et lingitakse. Lihtsalt negatiivne emotsioon kenasse päeva.

Anonüümne ütles ...

Ma ka kunagi ammu avastasin, ka selle, et kommenteerimine seal ei tööta.
Samas tundub see suvaline konveiersait olevat, ma väga ei viitsinud midagi teha. raha ta selle saidiga nagunii ei teeni.

Aga milleks sellist asja vaja teha, pagan seda teab.

Anonüümne ütles ...

Tervist, "varas" siinpool.
Leht oli tõepoolest ainult enda jaoks tehtud - kui paljud prindivad enda jaoks retsepte välja, hoian ma omale silma jäänud retsepte ühes kohas netis koos, et oleks mugav tööpäeva jooksul kogused järgi vaadata ja puudujäävad toiduained koduteel kaasa osta :(
Pahandate, et olete korduvalt kommentaare jätnud, samas pole mitte ükski neist minuni jõudnud..bugi ilmselt.
Igaljuhul - ilmselt hiljavõitu - aga kahju, et nii juhtus, ja vabandust, et link avalikkuseni jõudis. Muutsin settinguid ja enam ei tohiks sellele keegi ligi pääseda.

Thredahlia ütles ...

Ja mina vabandan terava postituse pärast ning tänan mõistmise eest :)

Postita kommentaar