Kallid lugejad, palun abi :)

laupäev, 14. juuni 2008

Esimene postituse kirjutasin 2005. aasta detsembris ja sealt läks lahti... alguses üsna segaselt, käsitöö-toidu-muujutuseguselt. Aga aeg loksutab asju paika, paranes jutt ja tekkis teema, maitsvalt. Enam ei häbene oma näolappi postituse juures :P Nüüd olen juba ise ka peaaegu rahul ning toidublogimisest on saanud hobi ja harjumus, maitsvalt. Naudin nii köögis mässamist kui selle virtuaalset jagamist Teiega, veel kord, maitsvalt.
2006. aasta aprillist loeb counter kokku uskumatud 113 000 unikaalset külastust, üle poole neist viimase kümne kuu jooksul :)
Aja jooksul on siit postitusi lipsanud nii Toidutaresse kui ka Delfi Naistelehte, tänu blogile sattusin Terevisiooni kiirvisiidile, kiigata soovitan ka Oma Maitse juuninumbrisse.

Palun jagage nüüd ka minuga:

  1. Miks loete?
  2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
  3. Kas midagi on puudu/üleliia?
  4. Millest tahaksite veel lugeda?
  5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?
  6. Kuidas siia sattusite?
  7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?
  8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
  9. (Või küsige hoopis ise...)
Ja et oleks huvitavam, siis loosin vastajate vahel välja auhinna. Mis saab maitsvaks auhinnaks selgub 10. juunil, kui Prantsusmaalt tagasi olen, selle ajani on aega ka vastata. Auhinnahuvi korral on mingist kontaktivahendist palju kasu (meiliaadress või blogiaadress või miskit).

Aitäh!

Üritan jooksvalt sõna sekka öelda. (Viimati 15.05.2008)

Esiteks, ükski kommentaar ei ole üleliigne. Mida teete teisiti, mida samamoodi, miks retsept/koostisaine/meetod meeldib/ei meeldi? Alati on tore, kui lugejast jääb maha rohkem kui jälg counteris.

Postitusi ilmub tihti, ütlete. Ilmub täpselt nii tihti kui aega, tahtmist, lusti on - vahel rohkem, vahel vähem. Viimasel ajal kirjutan midagi nädalavahetusel valmis ja tilgutan neid siis nädala jooksul blogisse – ilmselgelt lugejasõbralikum variant, kui kõik pühapäevaõhtul korraga paisata.
Tegelikult vahelduvad need paljude postitustega perioodid blogilaisemate perioodidega. Mitte, et ma siis ei sööks või süüa ei teeks, aga pole kas aega jagada või muserdab talvel valguse puudumine sedavõrd, et ilma päikseta üldse kaamerat välja võtta ei taha, nagu sel aastal juhtus.

Tehnilise poole pealt olen kohmetu isesoperdaja, hetkel paremini ei oska, seepärast ka säärane küsimus. Tahaks muidugi teha ja osata ja… näiteks otsingut kasutan ise päris agaralt, sest retsepte paberkujul kodus ei hoia, kui need just raamatus reas ei seisa.

Silte tahaks lihtsuse mõttes kuidagi grupeerida, aga delicious kahjuks sellist varianti ei paku. Kuidagi peaks seda süsteemi tõesti loogilisemaks muutma, teemasid ja koostisaineid tuleb ju aina juurde - samas ctrl+F aitab ka siinkohal. Aga olen nõus, et nimekiri hakkab liiga pikaks muutuma.

Blog.tr.ee - mina olen seal ikka alati postituse algust ka näinud, nii palju, kui olen käinud, aga kogu loo lugemiseks pead end ju nii kui nii end blogisse klikkima. Vahel lihtsalt ongi sisutu postitus :D
Olen korduvalt mõlenud rss kaudu üldse ainult postituse algust jagada, aga selle peale peab veel mõtlema…

Statistikat vaadates ja blogile peale vaadates, äkki peaks üritama põhja 1024 laiuseks venitada.

Evelinile 3-tulbalisest põhjast - uuri näiteks siit või siit (keri allapoole) ;)

Toidujutt oli, on ja jääb :)
Narmendan siis, kui tuju on. Vahel on. Nagu paljud noored neiud, olen kunagi puberteetikuna üsna palju riimi kirjutanud. Praegu on endalgi häbi lugeda, aga omal ajal tundus „Kuldse Kaselehe” konkursi kogumikku pääsemine päris tore. Ju on seal ka need narmendamise juured.
Loomulikult kehtib mingi sisemine tsensuur, aga kirjutan sellest, mis meeldib ja/või hinge kriibib, mingites piirides, mida on raske tajuda ja näitan seda, mis meeli köidab (mitte et ma seda köitvat osa adekvaatselt pildile püüda oskaks või suudaks, aga üritan).
Metsaskäigud - Rohkem peaks metsas käima :D Kui vaid keegi piisavalt tihti viiks! Meeslemmik ei salli vabadel päevadel enne keskpäeva ärkamist kohe kuidagi :P
Käsitöö tarvis pole absoluutselt aega ja mu saavutused on nii tagasihoidlikud, et ei tihka neid viimastel kuudel lausa ca 250 inimesega päevas jagada. Teha iseenesest tahaks palju rohkem ja lugeda rohkem, ilukirjandust vahelduseks, aga ööpäevas on endiselt 24 tundi.
Reisijutud on suures osas enesele meenutuseks kirjutatud, aga vast on neist veidi kasu ka mõnele reisiks valmistujale.
Küülikujutud tunduvad olevat need, mis ühtedele meeldivad ja teistele mitte - eks maitsed on erinevad, ka lemmikloomade osas. Minu arust lahedamat looma on raske välja mõelda (eriti kui varahommikul paiisuga õlga limpsima tullakse). Mulle tunduvad jälle kassid antipaatsed… ideaalis oleks mul vist küülik ja koer.
Samas ei ole kihku Läburaatorist ilma pildita kirjutada, aga teda niimoodi pildile saada, et seal ei ilutseks magav must karvakera või hüppav udukogu, on üsna keeruline. Küülik on muide loom, kes suudab ühel ja sellelsamal hetkel toast väljuda ja uuesti siseneda… ja piisavalt uudishimulik on ta ka, et võib enne klõpsu ninapidi objektiivis kinni olla, külaliste ahistamisest rääkimata.

Toiduteemal
Armastan toitu nautida ja kirjutan sellest nii, nagu tunnen ja meeldib. Ja põhjalikult meeldib! Detailsed valmistuskäigud, isiklikud kogemused ja tähelepanekud segamini raamatutarkusega - see on just seepärast niimoodi, et kunagi tundsin ise sellistest retseptidest-kirjeldustest-põhjendustest hirmsasti puudust ja ega neid praegugi ülearu leia kuigi otsida oskan vast paremini. Retsept olgu kirjutatud niimoodi, et igaüks hakkama saaks, eeldamata erilisi eelteadmisi.

Uued maitsed on põnevad, uued meetodid proovimist väärt. Katsetamise eest ei karistata :) See on põnev, arendav ja enamasti maitsev kogemus. Samas olen veendunud, et klassikalisi retsepte ei tasu solkida – need on aastakümnete ja sadade jooksul mingis kultuuriruumis paika loksunud ja täiuseni lihvitud. Ja ei ole tarvis toidule võõraid nimesid külge pookida, eriti retseptides, et lugejat segadusse ajada, mõni veel hakkab uskuma! Plaadipirukas lehttainast hakkliha ja ananassiga ei ole endiselt pitsa!

Mulle pole kunagi piisanud sellest, et keegi rääkis, kuskil on kirjas ja nii on. Miks? See on põhiküsimus. Suhtumine, mis ema alati ahastuse äärele ajas. Uudishimu, mis vanaisale hirmsasti meeldis ja mistõttu ma juba algklassides kuulsin pikki loenguid sellest, miks lamp põleb, kust tuleb nafta, miks liivaterad on ümmargused, mis on mateeria ja kuidas töötab sisepõlemismootor. Viimast sai nii alt- kui ka pealtpoolt jälgida, õliste näppudega ja number kümme võti oli ka popp.
Pikk heietus, aga sellest ajast on pärit „teaduslik lähenemine”. Teadusest on asi muidugi nii kaugel, kui olla saab. Ma pole ei toitumisspetsialist, füüsik ega kaugeltki ka keemik. Aga kui mul on tarvis asju enda jaoks seletada, uurida ja miks-kuidas selgeks mõelda, siis miks mitte seda ka teistega jagada.

Vahel tekib küsimus, kas oleks üldist huvi ka (toidu)uudiste emakeelsete kokkuvõtete järele, mille lingid praegu paremas tulbas ilutsevad? Olen sellele mõelnud ja pisteliselt mõnda aega tagasi ka postitanud, aga see on üsna aeganõudev. Basic asjadest on plaanis järgmisena kirjutada rostbiifist ja kunagi kindlasti kondipuljongist, kindlasti tuleb neid veel.
Elavama diskussiooni tekitamise koha pealt – ilmselt peaks sel juhul tekitama lugejale vastuvaidlemisvõimaluse. Möllu pole plaanis, pelgan natuke, peale oma taimetoidupostitust. Toidudiskussioonivajaduse katab Nami-nami foorum ;)

Maarja leiab, et mu teemad on tema otsimistega vahel kummaliselt sünkroonis. Kui nüüd mõtlema hakata, siis pole see nii kummaline midagi. Lihtsalt kodumaine ja hooajaline. Karulauk kasvab meie jaoks ju ühel ajal. Mitte ainult mõistlik, vaid ka kasulik on kodumaist hooajalist värsket maksimaalselt ära kasutada.
Samas leiab siit vast ka natuke kaugemat, põhiliselt ikka reisidelt „kaasa toodud” rahvusköökide naudinguid, millest pelgalt eemal viibimise tõttu loobuda ei kavatse. Eelkõige pean siinkohal esialgu silmas Itaaliat ja Türgit, kus olen korduvalt ja pikemalt viibinud.
See kõik ei tähenda kaugeltki seda, et ma igapäevaselt ka hakklihakastet, praekartulit, makaronisalatit ja kulinaarialeti tooteid ei sööks. Muidugi söön, purgisuppi ka, kui vaja.

Miks on vähe magustoite, kooke, kus on süldid-rulaadid, kokteilikokandus?
Ma ei ole lihtsalt eriline maiasmokk, aga šokohoolik küll ja enamasti rahuldabki magusaisu tükk head tumedat šokolaadi. Puuvilju-marju armastan ka. Mõni magus retsept on siin ikka täitsa olemas ja eks neid tuleb ka tulevikus. (Ju ei käi lihtsalt piisavalt motiveeritud maiasmokkasid piisavalt tihti külas :P)
Sülti teeb vanaema (kui ise ei viitsi), rulaadi enamasti heal meelel ei söö ja kokteilid eriti ei eruta, aga miski pole võimatu. Kõike korraga tõesti lihtsalt ei jõua.

Kas ma pole mõelnud võõrkeelsele blogile? Pole hetkel ei aega ega motivatsiooni. Ja kardan, et lausa dubleerida ei viitsiks ja 100% võõrkeelseks blogiga kindlasti muutuda ei kavatse. Pealegi on neid igas mõttes jalaga segada. Õnneks on ka eestikeelseid tekkinud nagu seeni pärast vihma, üks asjalikum kui teine.

Nõudepesust - vihkan nõudepesemist ja nõudepesumasinat ei oma...

Autorile maitseb vein väga, hea õlu ka, kanget alkoholi ei tarbi, aga ei tunne end veiniteemal absoluutselt kompetentsena. Alustades Tšiili carmenere'ist cambozola kõrvale, Itaalia chiantist mitmes poosis ja soave'st lõhesupi juurde, juues prosecco't kohe peaaegu päris Prosecco's, nautides "musta veini" (refošk?) Sloveenia rannikul, veini colaga(!) samas kohas ning jõudes nii mõnegi teiseni, aga veinist rääkimise asemel tunnen end seda nautides turvalisemalt. Prantsuse veinid on minu jaoks täiesti tume maa - aga üritan seda lähinädalail koha peal natuke parandada.

Toidu-, reisi-, metsa- ja küülikupildid
Endalegi vahel tundub, et neid on mõnikord liiga palju. See selleks, aga pildiga retsept on hoopis atraktiivsem – vähemalt minu puhul see toimib, reeglina.
Olen teadlikumalt oma köögišedöövreid pildistanud nüüdseks umbes aastajagu ja ka osa varasemate postituste pilte on välja vahetatud. See ei tähenda sugugi, et ma oskaksin või end valdkonnas kindlalt tunneksin, risti vastuoksa!
Aja jooksul kujuneb see harjumuseks ja lähedasemad sõbrad-tuttavad teavad juba küsida, et kas võib sööma hakata või tahan ma enne pildistada. Üksikuid lauamatte ja kausikesi on mul võib-olla jah natuke rohkem kui normaalne oleks :D
Samas serveerimisel küll rohkem vaeva ei näe, kenasti serveeritud toit maitseb paremini, ausalt. Pigem maadlen enamuse ajast olematu valgusega köögis ja juba viimased pool aastat luban endale, et leian statiivile finantsprioriteetide järjekorras kõrgema koha… eks näis. Talv õnneks veel ei ähvarda.
Kui kellelgi on soovitusi uue köögi valguse osas, siis olen üks suur kõrv! Ja üleüldse on igasugune konstruktiivne kriitika ja nõuanded alati teretulnud. Algaja asi…

Keelegümnastika
Emakeel on ilus! Keegi pole ideaalne. Vigu teen ka mina, esimese hooga postituse valmis kirjutades kohe päris palju, mistõttu muudan hiljem, vahel lausa korduvalt. Mis teha, kui segad on sõnamini.

Triinu heidab ette omapärast ja rasket lauseehitust, Rael kiidab head keelekasutust – võta siis kinni. Kirjutan nii, nagu oskan. Aga ma olen üldse omapärane ja raske ja vahel üsna tüütu - Triinu peaks ju teadma :D Kas Sul pole tõesti olnud "õnne" mitte kunagi Aasia autorite artiklitele sattuda, et teadusartiklite keel Sind hellitab?

Olen tähenärija ja tõesti norin avaliku keelekasutuse pärast, kui telekokad basiilikat toidus kasutavad – kuskilt tulevad ju eeskujud. Avalikult tuleks vastavalt ka käituda. Kui õppinud kokk ei tea midagi erialakeelest, siis…

Enda kohta vähe infot – nii on. Ei saa end ometi avalikult lahti riietada. Kes tahab, see leiab ;)

Pille, mis Sa nüüd. Mina ja teadlane, naerukoht, seda ei kinnita ükski teaduslik fakt :D Sina ikka teadlane, reaalselt!

Ki, see keemikute üksteisemõistmise lause, see on küll hirmilusasti öeldud! Aga kahjuks pole ma keemik, pigem ikka pisikeste mõõtmete bioloog ehk siis geenitehnoloog. Praegu juba peaaegu tahaksin olla - mõistaks paljusid asju paremini. Kokkamine ju puhas köögikeemia ja -füüsika ongi, bioloogiliste järelmõjudega!

Mis teema selle ploomi-martsipanikoogiga on?! Täielik fenomen – mulle endale ka maitseb, aga poleks osanud arvata, et see nii populaarseks saab :)

Loodan ka edaspidi pakkuda maitsvat lugemist – nauditavat endale ja Teile!

50 kommentaari:

Tirtsikas ütles ...

1. Miks loete? - Loen, sest on huvi sinu tegemiste, mõtete ja toitumiste vastu :)
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? - Kõik meeldivad. Kõiki teemasid loen. Alati. Maitsvalt :P
3. Kas midagi on puudu/üleliia? - Puudu pole midagi, üleliia samuti mitte. Minu meelest.
4. Millest tahaksite veel lugeda? - Sellest, millest kirjutad ;)
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? - Neid saad sa vaid ise endale teha. Mina olen siiani siin kõigega rahul olnud :)
6. Kuidas siia sattusite? - Orkutis jagad linki.
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? - MINA! Ja päris pikka aega juba :P (tänu Palamusele ja sealsetele ühistele tuttavatele)
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida? - Siis, kui on teemaks miski selline, kus lugedes on tekkinud vastus või küsimus vms. Ja kui kommenteerijaid on palju olnud ning keegi neist minu mõtte välja öelnud, siis jätan tavaliselt kommenteerimata.

Edu edaspidiseks! :)

Unknown ütles ...

loen toidujutte, sattusin ilmselt toidutare.ee-st, meeldib see, et toidujutud on põhjalikud ja väga heade (loe:isuäratavate) piltidega. reaalis ei tunne. kommenteerin harva (kui üldse), aga olen siin sage lugeja :)

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt hirmsasti meeldid ise. Kui oleksin mees, võtaks su naiseks.

Maarja ütles ...

1. Miks loete?- meeldib
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?-kõik peale jänkujutu meeldib, sest seda sorti jänesed on mu isikliku kiiksu pärast angoorakassidega ühes klubis. Eriti meeldivad mulle need poolteaduslikud jutud.
3. Kas midagi on puudu/üleliia?-eip
4. Millest tahaksite veel lugeda?-ikka seesama teaduslik lähenemine
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?- ei ole
6. Kuidas siia sattusite?-ei mäleta, äkki kunagi isetegijast???
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?-tunnen
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?-siis kui loen ilma googel readerita, siis reeglina.

Anonüümne ütles ...

1.Meeldivad toidujutud ja olen siit palju tarkusi juurde saanud

2. Meeldib toidjutt ja muidujutt ja reisijutu panen ka kõrva taha ;)
3. Puudu ei ole midagi ja üle ka mitte. Blogi on ikka tegija oma, teistel pole põhjust õiendada.

4. Jätka palun samas vaimus.

5. Tehnilise poole pealt ei ole miskit ette heita.

6. Kajaka blogi kaudu

7. Reaalis kahjuks ei tunne, kuigi elame samas linnas.

8. Ei ole varem kommenteerinud aga kui otse küsitakse siis vastan ;) nagu praegu. Väga-väga suur aitäh sellise kokkamiseeskuju ja mõnusa blogi eest!
Lõngamari

Anonüümne ütles ...

1. loen, et leida inspiratsiooni ja huvitavaid retsepte. olen nii mõnegi leidnud, mis on osutunud meie peres väga menukaks :P

2. meeldib, et on olemas nii selged retseptid kui üksikasjalik valmistuskäik ja isiklikud kogemused-nipid. meeldib, et sageli on ära toodud põhjendused, miks on kõige parem asju just nii teha ja mitte teisiti (vahel küll ei lähe minu kogemus ja nägemus sellega kokku :P).

3. ja 5. ei ole.

4. loomulikult põnevaid retsepte.

6. otsinguga, juba kunagi ammu.

7. ei tunne, aga kuna olen endine tartlane, siis võimalik, et oleme kohtunud.

8. ei ole seni kommenteerinud. vahel tekib kiusatus siis, kui ma mõne asjaga päris nõus pole. praegu kommenteerin, kuna sa palusid :P

Anonüümne ütles ...

Põhiliselt loen toidujutu pärast, on mõnikord oma otsimistega kummaliselt sünkroonis. Näiteks tõin pühapäeval Põhja-Eestist omale pundi karulauku ja voila: siingi karulauguteema. Aga muu on kah lugemist väärt, hästi kirjutad ja puudu pole nagu millestki. Eriti meelivad sellised toreetilised teemasseminekud ja keelekommentaarid (no tõesti käsi ei tõuse ostma toitu, millesse keegi on basiiliku asemel tellisepuru ja vitraažisodi seganud). Kahjuks ei tunne ja ei mäleta ka, kust ja kuidas siia sattusin, kommenteerima ajas vajadus lõpuks natuke tänada ja tagasisidet anda. Aitäh!

Elina ütles ...

1. Tore on ju mõnda eestikeelset ja põhjalikku kokandusblogi lugeda.
2. Kõige enam meeldib toidujutt. Reisi- ja jänesejutud jätan lugemata, aga pilte vaatan ikka.
3. Ei ole midagi eriti puudu
4. Ei ole blogi tervenisti läbi töötanud, ei tea kõiki teemasid.
Muidu huvitavad igasugu järeletegemised ja katsetamised- a la teeme ise snickersit paelus viimati telekas mind vägagi.
5. Oskaks ise tehnilise koha pealt midagi paremat välja mõelda, siis soovitaks kindlasti.Äkki proovid inglise keelset ka?
6. Googeldasin ilmselt
7. Ei tunne, kuigi Tartu võiks seda eeldada...
8. Kui toit on minu maitse järele, kui pilt on hästi välja tulnud, kui on kogemused sama toiduga.

Pille ütles ...

1. Miks loete? - no Bloglines pidevalt teatab, et järjekordne kena postitus :)

2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Kas midagi on puudu/üleliia? - minagi loen eelkõige toidujutte, aga reisijutud ja jänkujutud vaatan ka üle. Käsitöölood (aga neid pole sada aastat olnud) jätsin vist ainsana lugemata.
Kõige enam meeldivad Su teaduslikud lood, sest minu jaoks on see tundmatu maa. (Sa ikka päristeadlane, ma lihtsalt sotsiaalteadlane).
Ah jaa - luuletused ja loodusmõtted-pildid meeldivad ka väga.

3. Millest tahaksite veel lugeda?
Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? - Sa oled oma tehnilise poolega kõvasti vaeva näinud, ei oska midagi kurta.

4. Kuidas siia sattusite? - ei mäleta enam kahjuks, aga kahtlustan, et kuidagi said minu ingliskeelne ja Sinu eestikeelne blogi kokku

5. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? - on olnud tõesti au kohtuda :)

6. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida - kui teema korda läheb. Ja loomulikult siis, kui näen, et olen tsipake inspiratsiooniks olnud;)

Aga edu siinse kokandusmaastiku vallutamisel!

Anonüümne ütles ...

Loen/vaatan regulaarselt, sest lihtsalt nummi blog on. Olen leidnud häid retsepte ja isiklikku juttu on ka täpselt parasjagu. Ma ei ole üldiselt tüüpiline blogilugeja, st ei jaksa kilomeetrite kaupa peensusteni kirjeldatud eraelulisi seiku lugeda, aga siin on nagu kõik paigas.
Rohkem tahaks lugeda igasugu headest kookidest jms magusamatest küpsetistest. Välismaa veebides on neid küllalt, aga enamasti on retseptid abstraktsetes "cup" ja untsimõõdustikus või lihtsalt segaste mõistetega. Siin on kõik inimkeeles ära seletatud :P
Isiklikult ei tunne, aga oleks lahe tunda...
Täpselt ei mäleta, kuidas siia sattusin - nii palju aega sellest möödas.
Kommenteerin siis kui pean vajalikuks midagi lisada :)

Tupli oled, et viitsid!

Anonüümne ütles ...

Miks loete?
Natuke sõltuvusse olen sattunud vist. Imeilusad pildid haaravad ja huvitav-sisukas tekst kutsub lugema. Eriti meeldib mulle toidujutt ja Su lähenemine söögitegemisele; mõnus põhjalikkuse ja loomingulisuse segu. Muud jutud loen ka läbi, aga need ei ole mu jaoks eriti huvitavad.
Sattusin kunagi lasagne retsepti otsides googeldades ja jäingi käima. Tehnilise poole pealt on pigem kiidusõnu. Ülesehitus on loogiline, otsingusõnad on eriti mõnusalt abiks (alati kui midagi uut küpsetama/valmistama hakkan vaatan igaks juhuks Sinu märksõnad läbi). Ja pildid! SUPER! Kahtlustan, et seesuguste tegemine on omaette ettevõtmine söögitegemise kõrval....
Reaalis ei tunne ja kommenteerinud varem ei ole.

kitty ütles ...

# Miks loete? - sest huvitav ja kasulik on.
# Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? - toidujutt meeldib, jänkujutt ei meeldi (no jänes on mu meelest mõttetuim loom ever:D), muidu- ja reisijuttudesse suhtun neutraalselt, aga ei viitsi lugeda. käsitööjuttu lugesin heal meelel, kui seda veel oli:)
# Kas midagi on puudu/üleliia? - see, et mina mõnd asja ei loe, ei tähenda ilmselt, et see üleliia oleks? siis ei ole:)
# Millest tahaksite veel lugeda? - rohkem toiduteadust kuluks alati ära! ja väga abiks on alati detailsed õpetused mingite basic asjade tegemiseks, näiteks jogurtiretsepti ja pestotegemist käin alati siit üle lugemas, kui teha vaja.
# Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? - kuna satun Su uute postituste peale blog.tr.ee kaudu, siis tahaks seal näha rohkem sissekande enda algust, mitte põhiliselt diskleimerit, nagu praegu on...
# Kuidas siia sattusite? - otsisin kunagi google'ist bikiinide heegeldamise õpetust ja sealtkaudu leidsin.
# Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? - ausalt ei tunne.
# Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida? - 1) kui ma tean vastust Sinu esitatud küsimusele (nagu praegu:), 2) kui mul on küsimus, millele ma usun sind vastust teadvat:)

Ki ütles ...

1. Loen, sest on tõeliselt põnev lugemismaterjal. Saan aeg-ajalt huvitavaid asju teada (siinkohal usun, et paljuski johtuvalt erialafanatismist... üks keemik mõistab teist keemikut sellisel tasandil, millest ülejäänud unistadagi ei oska), idee-terakesi koduseks köögis katsetamiseks ja elan narmastele mõnuga kaasa.
2. Jumaldan Läburaarori jutukesi. Eelkõige vast seepärast, et kunagi oli ka mul kodus kääbusküülik ja paljudki asjad tulevad äärmiselt tuttavad ette. Aga nagu juba eelmisest vastusest lugeda, loen hea meelega kõike.
3. Ei oskagi nagu öelda... Usun, et täiesti vale küsimus, mida küsida. Iga inimene peaks ikka täpselt seda ja sedasi kirjutama, nagu tema tahab. Muidu ei olegi see enam Sinu blogi vaid lugejate oma.
4. Jänkujutte on viimasel ajal väheks jäänud... Samas, ega alati midagi märkimisväärset nüüd kirjutada ju ka pole.
5. Pilte on mõnusalt palju. Samas, silte on lehe vasakus servas jälle nõks palju minu maitse järgi.
6. Ükskord Tirtsika blogis oli üks link (vist see postitus, kus ta rääkis Tartus käimisest). Sellest ajast olen püsikülaline.
7. Mina ei tunne, paraku.
8. Kommenteerin täpselt siis, kui tuju tuleb, kui leian, et on midagi tähtsat öelda või jagada.

Loodan, et oli abiks.
Edu!

Evelin ütles ...

1. Sa oled toidu osas väga tark ja oskad sellest ka särtsakalt ning kirega kirjutada. Julged katsetada, for sure!:)

2. oi, nendest jänkudest vaatan kõrvale jah:D pole...jänkuinimene. mulle meeldivad siin kõige rohkem need jutud, kus su targad teadmised väja paistavad. valgustatud tunne on!

4. neidsamu tarku teadmisi võid julgelt kas või kõigi toredate roogade juurde pilduda;)

5. sul on kolm tulpa, mul ei ole. soovitusi? tee mulle ka!:D

6. aasta oli siis sada ning tahtsin teha maapähklivõid. esimene toidublogi vist, mida külastasin. nüüd on neid Eestiski juba miljon...

7. ...ja hea meelega kohtuks veel!

8. kui kisub;)

Kärt ütles ...

1. Tore lugemine, huvitavad retseptid, head selgitused.
2. Kõik meeldib, eriti su suuremad pildipostitused.
3. Ei ole miskit üle ega puudu, sinu blogi - sinu voli :D
4. Seda, mida iganes soovid lugejatega jagada.
5. Ei torka nagu midagi ebameeldivat silma.
6. Kunagi suvaliselt netis surfides, ausaltöeldes tõesti ei mäleta.
7. Ei, kahjuks ei tunne :)
8. Siis, kui mingi retsept pakub eriliselt huvi (nt. su ploomi-martsipani), või sinu järgi tehtud saab (nt. su ploomi-martsipanikook) Või.. ma ei teagi, siis kui tundub, et midagi asjalikku öelda on.

Anonüümne ütles ...

Miks loete?
Saab uusi ideid ja maitseid, mida katsetada. Vahepeal on blogi tõeline inspratsiooniallikas: avastan, et just seda toitu tahaks katsetada. Vaatan ka, kuidas ilus toit ja supercute jänks poseerib :)

Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Kas midagi on puudu/üleliia?
Toidujutt on muidugi viimasel ajal blogis põhiline ja meeldib väga. Reisijutu loen soenduseks läbi, et hiljem reaalis veel muljeid ja peegeldusi kuulda. Jänksijuttu vaatan alati, sest mul on su jänksiga hea suhe ;)
Kui ma nüüd ausalt ütlen, siis lauseehitus on vahel üsna omapärane ja raskesti loetav, aga see on sinu stiil, nii et lase edasi. Küll rahvas, kes ikka tahab, aru saab. Küllap olen teadusartikli kirjutamisega lihtsalt liiga ära hellitatud.
Narmaid on mul tihti veidi piinlik lugeda, et nagu tungimiksin su eraellu ja hinge paistab liiga palju...äkki sellepärast, et ma tean sind liiga hästi ja saan ridadevahelisest tekstist aru.
Tegelikult nagu siin eelnevad postitajad on maininud, teaduslik lähenemine tõesti vajalik ja avab teemat hoopis uuest küljest. Seda võiksid kindlasti jätkata edaspidigi. Ja ära karda oma teemadega elavat diskussiooni tekitada! Möllu peab ju olema, muidu ongi liiga vaikne, rahumeelne ja ninnu-nännu :D

Millest tahaksite veel lugeda?
Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?
Kõik on muidugi super, eriti tehnilise poole pealt, mis on viimasel ajal teinud suuri arenguhüppeid.
Osaliselt katmata on nii mõnigi teema: koogid ja magustoidud, süldid-rulaadid, pudrud, kokteilikokandus jne. ;) aga kõike korraga ei jõuagi. Julgelt edasi!

Kuidas siia sattusite?
Saatsid lingi ja ütlesid, et hakkasid blogistama ;)

Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?
Jep, TÜ'd ja bioteadust võib süüdistada meie tutvusele kaasaaitamises. Tegelikult mul isegi lubatakse mõnikord midagi hakkida ja köögis veidi möllata, mille tulemusena valmib uus blogipostitus. Suured tänud, et lubasid mul paar jutukest siia blogisse kirjutada. Tundus, et mu kogemusest on su lugejatele veidi ka kasu olnud või vähemalt huvi.
Reaalis ma vean blogiperenaisele mõningaid vähem või rohkem gurmee-toormaterjale ;) Muide, piimavasika liha peaks saama, et teha originaalset viini šnitslit :P

Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
Kui on teema kohta midagi täpsustada või lihtsalt on mingeid kommentaare/uudiseid. Blogin alati ühe hooga, kui emotsioon/mõte tuleb, seetõttu võib esineda mõningaid keelelisi ebakorrektsusi :)
Ole tubli! Kokkamiseni!

Anonüümne ütles ...

Miks loete?

asjalik jutt ja kasulik teave, olen ka ise moned retseptid jargi proovinud.

Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Kas midagi on puudu/üleliia?

koike piisavalt, napuotsaga siit, sealt ja ongi maitseelamus kaes

Kuidas siia sattusite?

tapselt ei meenu, aga arvan, et labi omamaitse.tv

Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?

kahjuks ei, vastasel juhul oleks vast degustatsioonile nihverdanud ;)

Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
(Või küsige hoopis ise...)

see on minu esimene komm siin blogis.

igatahes joudu, jaksu ja aega blogilugejate ullatamisel!

k6rvaklapp ütles ...

1. Miks loete? - Toiduvalmistamine ja söömine on mul üks suur kirg (välja arvatud nõude pesemine). Samas ei julge ma nii palju katsetada, kui sina. Eks ma kogun ideid ja julgust siit vaikselt.
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? - Kõik meeldib. Lisaks on siin blogis väga kvaliteetsed ja isuäratavad pildid juures. Seetõttu, kui mul kõht on väga tühi, siis ma üritan seda blogi vältida. Lemmikpostitused ongi mul reisiteemalised toidujutud ja pildid. Meeldib ka see, et postitusi ilmub õige tihti.
3. Kas midagi on puudu/üleliia? - kõik on ilusti balansis.
4. Millest tahaksite veel lugeda? - suure veinisõbrana, oleks tore kui ka veinist oleks natuke juttu. Samas ei tea ma üldse, kas autorile ka vein maitseb.
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? - olen samuti kõigega rahul
6. Kuidas siia sattusite? - otsisin kunagi mingit huvitavat retsepti ja Google otsingu kaudu leidsin. Kahjuks pole enam meeles mis retsept see oli. See võis olla mingi pool aastat tagasi.
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? - arvatavasti ei tunne
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida? - see ongi tegelikult mu esimene kommentaar. Senini olen ainult jälginud.

Jätka samas vaimu edasi.

Anonüümne ütles ...

1. Loen, sest pakub huvi. Põnev ja asjalik jutt nind kenad retseptid-pildid. Hea tunne on kuidagi siin blogis alati.. kodune selline.
2. Meeldivad kõik jutud- reisidest on põnev lugeda, toidujutud on huvitavad ja põhjalikud, jänku on nunnu- teda võiks rohkemgi olla :P
3. Ei oska millestki puudust tunda.. üleliia pole ka kindlasti midagi, pigem võiks alati rohkem kirjutada.
4. Lisaks toidule on ka mulle metsaskäigu- ja looduseteema lähedane, seega rohkem pilte, tundeid võiks jagada.
5. Kõik on tehniliselt hästi lahendatud- parem kui vana keskkond oli.
6. Tõenäoliselt sattusin siia läbi Pille blogi.
7. Julgen tunnistada, et kahjuks ei tunne reaalis.
8. Siis kui on olnud mõni südamelähedane või parajasti huvipakkuv teema- samas kindlasti mitte piisavalt ja ma üritaks seda viga parandada :)

Hea töö, ja jätka samas vaimus palun :)

Rael ütles ...

Ma loen, sest meeldib. Hea keelekasutus ja väga mõnusad pildid. Juba päris mitu aega on „Pisike ja Pisut Segi“ Bookmarks’ide all kirjas. Kuidas ta sinna sai täpselt ei mäleta, aga kõige tõenäolisem variant on, et keegi kuskilt viitas, et keegi oli kuskilt lugenud – siit ka vastust „Ei“ ma ei tea sind reaalis, aga ülepäeva pidevalt sinu lehte lahti lüües tekkib juba natukene „tuttavlik“ tunne.
Hea on lugeda ja õppida uusi nippe ja trikke ja proovida kohe järgi, kui midagi uut silma jääb.

PS:/ Tagurpidi ploomi kook martsipaniga on siiamaani minu lemmik. Selle eest olen VÄGA tänulik!!!

Anonüümne ütles ...

1. Miks loete? Sest tekst on hoogne ja huvitav ning sündmused/kirjeldused põnevad. Toiduteemalised postitused on igas mõttes maitsev lugemine, on tore, et jagad ka päästvaid näpunäiteid, mis kogemustega tulnud.
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? Kõik toidupostid olen läbi lugenud (sülg suunurgast nirisemas), reisijutte mitte päris, heietused on huvitavad ja tarku argumente täis. Jänkujutte vist ei loe.
3. Kas midagi on puudu/üleliia? Toidupildid on liiga isuäratavad ja liiga palju on neid vist ka (iseasi, kas seda muuta tasub…). Muidu kõik paigas. Blogis orienteerub lihtsasti, kõik on selge ja arusaadav.
4. Millest tahaksite veel lugeda? Kui ikka viitsid edaspidigi oma lahedat joont hoida, on kõik tipp-topp.
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? Kiitus!
6. Kuidas siia sattusite? Otsisin kunagi huvitavaid toidublogisid (küllap googeldasin). Lugesin sinu blogi piltlikult öeldes ühe hingetõmbega läbi ja nüüd käin umbes korra nädalas tsekkamas (kui tahan teha mingit kindlat toitu, tulen tihemini ja kauemaks).
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? Pole au tunda.
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida? Ei ole suurem kommenteerija; kui kommiks, siis peale retsepti õnnestunud läbiproovimist vmt.

leoola ütles ...

1. Meeldivad kokandusblogid, hea ajaviide tööl, kui midagi pole teha
2. Kõik meeldib, enamasti loen toidujutte
3. Midagi ei ole üleliia ega puudu, vähemalt ei tule ette
4. Mind on jah huvitanud sellised asjad, nt mida sööte igapäevaselt (hommikul, lõunal, õhtul), kas kõik söögikorrad on sellised etteplaaneeritud või satub vahest tavaline võileib ka hamba alla :) Kuna olen ka suht värske lugeja, siis sellise eestlasena huvitaks v-o ka "endast" midagi (kui sa just pole kirjutanud ja ma kohta üles leidnud)
5. ei ole, kõik on väga hea
6. sõbranna soovitas
7. Ei tunne reaalis
8. Kommenteerin siis kui olen sööki proovinud ja väga maitseb, kui midagi on tegemise õpetuses segaseks jäänud või siis hoopis nõu?

Jõudu

KristelSN ütles ...

Kokkuvõtlikud vastused kõigile küsimustele: loen seda blogi, sest mulle meeldivad inimesed, kes armastavad toitu. Ses mõttes, et kes oskavad hinnata võrdselt nii lihtsat musta leiba värkse võiga kui mõnd peent üllitist pisut tavapäratutest koostisosadest. Ja see nauding on minu arvates sinu blogisse sisse kirjutatud:) Suurima rõõmuga loen toidu ja reisijutte (eks need ole ju kah toiduga seotud enemasti). Ja fotosid naudin kah - kunst toitu pildistada on täitsa omette kunst. Ja siinkohal on hästi oluline detailide nägemise oskus, mis sinul on olemas.
Sattusin siia ilmselt kusagilt mujalt blogist (eiteakust) ja reaalis me ei tunne.
Kommenteerimise vajadust tunnen siis, kui tahaks tunnustavalt kaasa hüüatada või lihtsalt vaimustatud olen:)
Ahjah, vot see asjade seletamine (noh see natuke teaduslik lähenemine) kah hirmsasti meeldib. Igatahes oskad sa veenvalt kirjutada ja mina usun igat su sõna:)

suslik ütles ...

1. söögihuvi on miskipärast (aastate lisandudes :P) tekkinud :) ja hea on lugeda, kui on hästi kirjutatud. ja siis muidugi need teaduslikumad jutud :) endal kohe targem tunne pärast lugemist.
2. toidujutt esiteks, reisijutt tekitab alati natuke kadedust (kahe põnni kõrvalt väga kuhugi ei reisi praegu). jänkupilte näitan pisiplikale :)
3. ei puudu ega üle.
4. ikka maitsvatest asjadest :) ja ikka mitte ainult retsepte, vaid muudjuttu lisaks :)
5. ei ole väga tehnilise poole imine.
6. vot enam ei mäletagi...
7. ei tunne :) kuigi ka jah, tartu mõõtmeid arvestades äkki olen näinud :)
8. kehv kommenteerija üldiselt.

aitäh!

Anonüümne ütles ...

Ma ei mäletagi kuidas ma esimest korda siia sattusin. Ilmselt guugeldasin mingit asja ja sealt, aga kindel selles pole. Igaljuhul kogemata sattusin ja nüüd käin põmst iga päev korra läbi. Käin, sest: 1) olen söögi ja söögitegemise huviline; 2) toredasti kirjutatud; 3) reisimuljed ja eriti -pildid on VÄGA toredad. Sellist, mis ei meeldi, pole (muidu ma ju ei viitsiks lugemas käia). Soovitada ei oska midagi, sest mu jaoks on kõik nii kui peab. Isiklikult ma Sind ei tunne ja varem pole vist ka kunagi kommenteerinud (sest see pole eriti mu loomuses) aga kui küsitakse, siis vastan meeleldi :)
Sõnaga - äärmiselt tore bloog.
p.s. pildid on ikka ERITI toredad. andekas fotograaf!

Mari-Liis ütles ...

1. Miks loetete? - meeldib:)
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? - meeldib kõik, väga meeldivad pildid. Märtsilume aegne Raekoja platsi pilt oli lihtsalt vapustav - imetlesime sõbrantsiga Brüsselis seda, aga siis ei jõudnud kommi jätta. Ja eelmise suve vaarikad koduaias:) Ma käin vahel picasas lemmikpilte piilumas.
3. Kas midagi on puudu/üleliia? - ei
4. Millest tahaksite veel lugeda? - peaasi, et mõni teema veel ära ei kaoks...
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? - nokitseja või mitte, aga mo meelest on Sul üks tehniliselt täiuslikemaid blogisid.
6. Kuidas siia sattusite? - Kullakestest:)
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? - tunnen küll
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida? Siis kui tunnen vajadust ja aeg on õige.
9. (Või küsige hoopis ise...)
Jõudu!

Anonüümne ütles ...

1) Oled üks neid inimesi, kelle blogi olen enda Google Reader'isse pannud ning seega hoian silma peal, kui SUlt midagi uut tuleb ;). Loen sellepärast, et loodan aeg-ajalt midagi põnevat leida-lugeda :).
2) Lisatud said ennekõike toidujutu pärast. Aga ka igasugused "narmad" ja muud heietused on toredad. Sellised, mis äratundmist tekitavad näiteks. Me lumetormi aegsed pildid ja kogemus, GMO-jutt jne.
3)Toidujuttu pole kunagi üleliia ;)). Mis sest, et ma millegi järgikatsetamiseni veel jõudnud pole :P. Aga tore ju lugeda ja vaadata ja mõelda, et varstikohekunagi proovin järele :D. Pisikogemused ja muu taoline on põnev minu jaoks. Aga samas, eks inimene ikka kirjutab seda, mis parajasti jagamisväärne tundub.
4)Toidutegemisest, igast vahvatest tähelepanekutest ja kogemustest (olgu poes, metsas, tänaval, kus iganes).
5)Tehnilise poole pealt esialgu kobisemist pole.
6) Võin ju oletada, et kuidagi nami-nami kaudu, aga pääd anda ei või. Orkut on ka muidugi võimalus, jah.
7) Tartu on küll väike linn, aga minu teada me siiski pole vist kokku puutunud. Kuigi pagan teab :).
8) Hmm, siis kommenteeriks, kui ise retseptide katsetamiseni jõuaks ja tahaks enda kogemusest padrata :)). Ja siis muidugi ka, kui mingi kogemus või mõte nagu enda omadega ühtib või väga vastupidine on.

Jõudu!:)

Eva P. ütles ...

Lase aga samas vaimus edasi, mina olen igal juhul lugeja. Jänkupiltide vastu ei ole ka midagi, need teevad tuju rõõmsaks! :)

Juc ütles ...

Miks loete? Sest sinu teemad haakuvad mind inspireerivate teemadega - toit, reisimine ja loodus. Ilusad pildid ja kaasakiskuv kirjutamisstiil pealekauba

Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Kas midagi on puudu/üleliia? Noh, ütleme nii, et ma ei ole koduloomasõber. Aga ei saa öelda, et midagi ei meeldiks, ignoreerin, kui on midagi sellist, mis nii palju ei köida :)

Millest tahaksite veel lugeda? Samadel teemadel veel ja veel :)
Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? Puuduvad, väga lahedalt kujunadtud ja teostatud

Kuidas siia sattusite? Nami-nami kaudu

Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? Kahjuks (veel) mitte

Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
ma ise tegelikult ei olegi väga suur kommenteerija, avastasin selle alles mõne päeva eest, parandan end kindlasti. Ja hakkan kommenteerima siis, kui on mingi äratundmisrõõm, midagi ekstralahedat, üllatavat või ilusat

lizkiz ütles ...

1. Miks loete? Huvitav ja hästi kirjutatud on
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? Ilusad pildidl on ja asjalikud toidujutud.
6. Kuidas siia sattusite? otsisin mingit retsepti

Juc ütles ...

Niikui olin oma vastused postitanud, hakkas tekkima vastuküsimusi.
1. Kas oled Tartust pärit? Ma ise olen, sellepärast tunnen huvi.
2. Seda pole ilus küsida, aga kas sa saaksid aimu anda, kui vana oled?
3. Mitu (töö)reisi sa keskmiselt aastas teed? Tundub, et metsikult. Kas ei aja Tartus elades hulluks, et sama kaua, kui lennukiga kuskile Euroopa pealinna lend võtab aega Tartu-Tln ots? Mind ajas. See oli üks väheseid asju, mis mind Tln-sse kolimise juurs rõõmustas.
PS! Ma siiralt usun, et kui sa edasi ei luuleta, on maailm ühest võrratust poeedist ilma. Mina tahan neid veel lugeda...

Thredahlia ütles ...

:)
1. Kas oled Tartust pärit? Ma ise olen, sellepärast tunnen huvi.
Ei. Olen Pärnus sündinud, aasta Palamusel ja 11 Tallinnas koolis käinud.

2. Seda pole ilus küsida, aga kas sa saaksid aimu anda, kui vana oled?
1984 aasta mudel :P

3. Mitu (töö)reisi sa keskmiselt aastas teed? Tundub, et metsikult. Kas ei aja Tartus elades hulluks, et sama kaua, kui lennukiga kuskile Euroopa pealinna lend võtab aega Tartu-Tln ots? Mind ajas. See oli üks väheseid asju, mis mind Tln-sse kolimise juurs rõõmustas.
Olen statistika tegemiseks veel kaugelt liiga lühikest aega tööl käinud, aga meeldiv kõrvalnäht on see tõesti - ütleme nii, et piisavalt :)
Aga jah, Tallinn-Tartu-Tallinn bussid võiks mõlemal trajektooril lennujaamas peatuda... vahemaa väga ei häiri, bussis on internet :P
PS! Ma siiralt usun, et kui sa edasi ei luuleta, on maailm ühest võrratust poeedist ilma. Mina tahan neid veel lugeda...
Õnnelik poeet on kurb nähtus... ta eriti ei kirjuta.

enetimm ütles ...

Sattusin lugema, kui otsisin head leivaretsepti. See ei tähenda, et ma korralikku leiba ikka teha oskan, aga jätkan katsetamisi :)
Mulle meelib lugeda toidutegemisest ning retseptiraamatud on justkui stressimaandajad. Sinu jutud koos retseptidega on just sellised toredad lugemised! Soovitan ikka samamoodi rõõmsalt edasi toimetada!

Pille ütles ...

1. Miks loete? - sest meeldib, meeldivad retseptid, tähelepanekud elust ja muudest asjadest. Olen suhteliselt värske lugeja, ja kasutan GoogleReadi ja nii ei jää ükski postitus kahe silma vahele - küll aga jääb blogi kujunduse ja lisanduse teema nägemata.
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
toidujutt muidugi eriti meeldib, aga reisijutud ja muidujutud jäävad ka koguaeg silma. Jänkudest pole piisavalt palju lugenud, ei oska kommenteerida :)
3. Kas midagi on puudu/üleliia?
Paar retsepti, mis ma ise olen püüdnud katsetada (nt martsipani-rabarberi muffinid) on natuke kiirustatult kirja saanud - vist. St minule tundus, et mõned laused on vahele jäänud. Aga eks mõtlevale inimesele need retseptid ongi.
4. Millest tahaksite veel lugeda?
Reisidel söömise kogemustest :)
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?
ei olemiskit ette heita.
6. Kuidas siia sattusite?
GoogleRead soovitas ja nami-nami foorumist jäid silma.
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?
ei tunne (st natukesest taustainfos, mis selle sama postituse juures on ja pildi järgi olen üsna kindel, et ei tunne).
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
Ei kommenteeri tihti, aga ilmselt pigem siis kui viga näen laita, vähem siis kui kiita on põhjust. Millest on kahju. Sest kiitust ju väärib.

vahterliina ütles ...

1. Miks loete? sest meeldib:)
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)? aga ei pea ju lugema, kui ei meeldi
3. Kas midagi on puudu/üleliia? ei, reisijutud meeldivad mulle ka, aga neid tuleb teadagi vastavalt reisidele
4. Millest tahaksite veel lugeda? kõigest sellest, mida Sina tead, aga mina veel mitte
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt? eih, oskaks ise sedagi:)
6. Kuidas siia sattusite? kellegi blogist, vist kajakapesast
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? ei tunne, aga ei oleks vastu, kui tunneks
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida? kui teema sobib. nt see taimetoidu ja sojajutt oleks nagu peaaegu minu peast tulnud, aga siis ka jäi kommenteerimata:)
9. (Või küsige hoopis ise...)

Anonüümne ütles ...

Miks loete?
Sattusin saidile margharita pizza otsingutel vist läbi google.

Mõnusalt inimlik kirjeldus ja samas, kui öelda jämedalt, siis "cut the crap" lähenemine istub. Tundub, et teed minu eest kodutöö ära, kuna aega endal toiduteemasse niipalju süveneda pole, siis on mugav siit startida oma otsingutes või inspiratsiooni otsida, kui omal mõistus otsas ideede poolest..

Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Kas midagi on puudu/üleliia?
Meeldib enamus asju, sellepärast kasutangi. Nt istub väga, et teed mingi kokaraamatu retsepti alusel toidu ja kommenteerid, mida lisada/ära võtta ja mida tähele panna. Meeldivad pildid, kuigi vahel võiks rohkem valgust olla, alati ei näe hästi, et kuidas ja mis..
Ei meeldi..Ei oskagi öelda, üldiselt leian siit kõik, mis vaja ja vahel kui paha tuju, on ka hea Sinu maailma kiigata - tuju läheb paremaks. Selline rahulik tuterdamine, turvaline toidumaailm..

Millest tahaksite veel lugeda?
Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?
võiks ehk rubriike süstematiseerida, et otsida oleks lihtsam. Aga ei oskagi öelda, kuidas seda teha võiksid. Vahel olen raskusse sattunud mõne vana asja otsimisega.
Alkoholist äkki rohkem? Ja reisijutud väga meeldivad st kui kuskil ära käid ja mõne sellekohase retsepti tood, siis meeldib neid lugeda.
Kuidas siia sattusite?
saatus :-)

Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?
ei tunne, aga Su pilt on ka peaaegu selja tagant. Äkki isegi teaks nägupidi, kui pilt oleks eestvaates :-)

Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
(Või küsige hoopis ise...)
ise ei kommenteeri, teiste kommentaare loen. Mõttes mõlgub, kui loen ignveri šokolaadist vm haruldusest, et no ei tea, kust ma seda võtma peaks. Ehk siis võiks ka viidata, kui võimalik, kust seda osta saab, mis oleks aseaine, kui pole saada jne.
Ehk võiksid ka retsepti hindamise võimaluse kuidagi motoriseerida (mõni it poiss äkki koogi eest teeb Sulle selle) - et siis näeks nt pisikese best of'i ja eelnevate kasutajate hinnanguid?

JM ütles ...

1. Sa kirjutad selgelt ja ilusas eesti keeles asjadest mis mulle korda lähevad. Söök ja elu. Ja minumeelest on meeletult, meeletult äge, et praeguse aja maailmas kus suur osa tüdrukuid üritavad karjääriga võidu joostes ja nööbiõmblemisest tagasi kohkudes võimalikult mehed olla, endiselt leidub normaalseid naisi kes endaga hakkamasaamisele lisaks oskavad süüa teha, valdavad elementaarseid käsitööoskusi ning kellele perekondlik mõtteviis ideoloogilises plaanis korda läheb. Ja muidu on ka ilus näha kui inimene võtab endale aega mingi Oma Asja ajamiseks ja tegelemiseks. Missioon mõtestab elu. Aitäh.

2. Meeldimiste kohta on väga raske kommenteerida. Loen seda mis meeldib, mis parajasti ei huvita, jätan vahele.

3. Kas midagi on puudu/üleliia? - Ei.

4. Lugeda on hea ainult seda millest kirjutaja kirjutada tahab. Publiku soovidele vastu tulla on libe tee.

5.Tehniliselt asi töötab. Las töötab.

6. Google leidis siit kunagi lahenduse mingile ületamatule probleemile. Ja siis leidus üks seenepirukaretsept mis mingite modifikatsioonide väga mitu pidu käima lükanud on. Näed, jäingi käima.

7. Ei, reaalis me ei tunne - aga võin kihla vedada et tean kedagi, kes tunneb. Maailm on lihtsalt nii väike.

8. Kommenteerin siis kui mul midagi öelda on. Tavaliselt väga ei ole, söögiasjades elan hetkel üksi ja üüriköök on nii väike et suudab mind ainult närvi ajada.

KK ütles ...

Ma mõtisklesin ka sel teemal. Reisijutud meeldivad väga, toidulugusid loen ka aga järgi ei oska teha:). Enamasti loen readeris aga kui midagi meeldib või tahan sõna sekka öelda, siis põikan sisse:)
Pildid meeldivad.

Anonüümne ütles ...

Mina käin siin pidevalt, vaikse lugejana :) Tõsine kokandus/toiduhuviline olen ja see varamu siin peaks iga fänni põhiarsenali kuuluma.

Eriti meeldib mulle, kui kirjutad toidu- või lisaainete tervislikkusest ja muust kasulikust, mille peale olen mõelnud, kuid ise pole jõudnud uurimistööd teha. Tänan Sind selle eest! Pildid on ilusad, isegi bakteritest :) Retseptidest ei räägigi :)

Ja veel - see on Sinu blogi ja peaksid edaspidigi siia kirjutama täpselt seda, mida heaks arvad. Austajaid (mis sest, et igal teemal ka erinevaid) on igal Su postitusel küllaga. Pealegi, mistahes kriitika arvessevõtmine on ju tegelikult kõigest rangelt soovituslik ;)
Õlitatud klahve ja jõudu edaspidiseks!

Anonüümne ütles ...

Ma käin Sinu juures üsna tihti. Bloglines annab teada, kui uus postitus on tulnud. Minu jaoks on see natuke nagu võõras magamistoas ringi luusimine, sest ega ma suur kommenteerija ei ole. Aga nüüd tekkis võimalus ja tahaks Sind kiita.
Mulle meeldib sinu ilus eesti keel.
Mulle meeldivad noored eluterve mõtlemisega noored (olen ise palju vanem).
Mulle meeldivad Sinu pildid. Fantastilised!
Mulle meeldivad sinu retseptid. Katsetan aeg-ajalt ikka uusi asju. Isegi muna keedan Sinu õpetuse järgi. Ja toimib, muna saab valmis.
Mulle meeldib Sinu põhjalikkus "asjade" lahtikirjutamises.
Mulle meeldivad Sinu muud jutud ka...
Reaalelus ei tunne ja kuidas siia sattusin, kahjuke enam ei mäleta. Õpetada pole midagi, pigem iseendal õppida.
Jaksu sulle!

Anonüümne ütles ...

Loen Sinu ja teiste blogisid, et endale ideid ja tarkusi koguda, et siis võimalusel ise midagi kööis katsetada.
Peale huvitavate retsepide pean kiitma ka Su huvitavat keelekasutust ja imeilusaid pilte.
Siia sattumise osas ei oska konkreetset vastust anda, aga ilmselt jõudsin siia mõne teise blogi või toidulehe kaudu. Ja Sind isiklikult kahjuks ei tea.

Anonüümne ütles ...

mulle meeldib su Chemo-Tehno köögimajanduses+ nagu ka too eelmine kommenteeria ütles või nagu mu enda mees :ma abielluks sinuga !!!

Anonüümne ütles ...

Miks loete? - väike kokanduspisik on endagi sisse pugenud ja sinu blogist olen alati leidnud selle retspeti/idee/vms, mida ma otsinud olen.

Meeldivad kõik jutud, aga peamiselt käin ikka toiduse poole pärast. Reisipoolt ei saa hetkel endale lubada, sestap teeb sellest lugemine kadedaks :P

Siia sattumist tõesti ei mäleta... häguselt kuskilt nagu kumab, et otsisin pitsaretsepti (muide, Sinu antud retsepti järgi tuleb kõigekõige parem pitsa!)

Reaalis ei tunne ja kommenteerinud eriti ei ole, aga nüüd kui sa ise palusid... :)

kristel ütles ...

1. Miks loete?
Loen, sest sa kirjutad ilusas emakeeles ainukesest asjast, mis toidab.
2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Meeldivad kõik jutud, sest nad on kõik väga hästi kirjutatud, aga käin siin ikka peamiselt toidujutu pärast.
3. Kas midagi on puudu/üleliia?
Minu meelest on kõik ilusti tasakaalus
4. Millest tahaksite veel lugeda?
Sellest, millest sulle tundub vajalik kirjutada.
5. Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?
Märkused puuduvad. Kiita tahaks selle eest, et kujundus ei väsita silma.
6. Kuidas siia sattusite?
Ei mäletagi.
7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?
Kahjuks pole seda au.
8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
Siis kui ilusti palutakse :) Või kui mõne asjaga tekib mingi eriline seos.
9. (Või küsige hoopis ise...)

Triin ütles ...

1. Miks loete?
Sest see on lihtsalt nii nunnu ja hea blogi.

2. Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Toidujutt eelkõige, siis toidujutt kombineerituna reisijutuga ja siis muud jutud

3. Kas midagi on puudu/üleliia?
Ei, paistab kõik tibens-tobens

4.Millest tahaksite veel lugeda?
Millest iganes aga juttu tuleb (pole just eriti abivalmis vastus vist :) )

5.Soovitusi/märkusi/etteheiteid tehnilise poole pealt?
Ei ole

6. Kuidas siia sattusite?
Oh kes seda enam mäletab, google'li kaudu komistasin ilmselt

7. Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis?
Ei tunne

8. Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
Pole selline kommenteerija tüüp eriti, ehk siis kui on sarnased kogemused mõne nö probleem ülesandega ;)

Tullia ütles ...

1. häid retepte, teaduslikku tarkust ja kõik hästi leitav vasakust veerust:-)
2. toidujutt on mu lemmik
3. ei tunne millesatki puudust
4. ikka toidust ja toidust - retsepte ja põhjalikku lahkamist mõne teema kohta
5. jätka samas vaimus
6. ilmselt mõne teise blogi kaudu
7. ei tunne
8. lähtuvalt emotsioonist
9.-

Anonüümne ütles ...

Heihei
Kuna see on nii tore blogi, siis ikka peab vastama :)


Miks loete?
Siit leian ma lahedaid retsepte, mis on ka minule arusaadavas keeles lahti kirjutatud. Samas on ka tore lugeda niisama huvitavat blogi ja eriti veel neid toiduseid reisipäevikuid :)

Mis meeldib/ei meeldi (toidujutt, muidujutt, reisijutt, jänkujutt)?
Kas midagi on puudu/üleliia?
Peab tunnistama, et seda jänkujuttu ma ei olegi nii palju kohanud, ju siis ma ei ole nii süstemaatiline lugeja :) kogu jutt on meeldiv.
Oh ja eriti meeldib mulle väljend "meeslemmik". Mu isa sattus ühte väljaprinditud retsepti lugema ja talle meeldis kahh :P

Millest tahaksite veel lugeda?
Soovitusi/märkusi/etteheiteid - kuna mina ise leian, et mul kukuvad paremini välja igasugu magusad asjad (ja neid teen ma ka motiveeritumalt), siis ootaksin rohkem koogindust. Ja veel - kuna ma olen seda šokolaadi vist juba nii palju igasse kooki ja küpsetisse sisse pannud, siis oleks tark alustada võõrutusraviga. Ma arvan, et näiteks kodujuustu kook oleks kindlasti minu kokkamis-nimekirjas, kui see siin ilmuks :)
NB! creme bruleé retsept oli väga hea - üle pika aja tuli see maius jälle välja :D

tehnilise poole pealt?
ei oska kommenteerida - ise ei tea kahh õieti midagi sest asjast.

Kuidas siia sattusite?
See on pikem lugu.
Leidsin mina mingist Postimehe lisast leivategemise õpetuse. Nädal aega sussutasin juuretist ja lõppkokkuvõttes läks leib ikkagi metsa. Olgugi, et olin selle hea õnne nimel kõrvitsaseemnetega üle külvanud. Aga ma ei jätnud jonni. Tippisin siis Google otsingusse sisse otsingusõna "leivategu" ja sain palju vasteid (üllatavalt populaarne teema). Lõpuks jõudsin ka siiamaile ja peab ütlema, et see oli kõikse kasulikum õpetus.
ja nüüd tuleb leib supermõnusalt välja ja kogu perele meeldib. Samas keelas ema mul nüüd mõnda aega seda teha. Ma kaldun hajameelsusele ja mõnikord kui ma tainast kääritan, siis unustan sauna sisse. Tulemuseks on raiskuläinud juuretis (peab jälle otsast alustama) ja suur elektriarve.
see oli minu siiasattumise lugu :)

Kes julgeb tunnistada, et tunneb mind ka reaalis? - ei tunne :)

Millisel juhul tunnete soovi või vajadust kommenteerida?
proovin tegelikult sellest hoiduda, blogindus tundub mulle siiamaani natuke nagu teise inimese privaatruumi sissetungimisena. see tähendab, et ma teen seda salaja :)


Parimate soovidega,
Liina

Ninataga ütles ...

Mina käin siin aegajalt retsepte otsimas. Vahel leian, vahel mitte.
Sellegi poolest aitäh, et seda kirjutad ja pead. Sellised kohad on väga tänuväärsed. Eriti, kui oletada, et tagasisiset on suht harva.

Ninataga

Anonüümne ütles ...

Rõõm, kui saab kedagi üle neti tänada tehtud töö eest. Lugedes Oma Maitset, märkasin juhuslikult, et ohhoo, ma ju kasutan pea iga päev sama inimese kirjutatud blogi retseptikogu. Samuti avaldasin oma mehele saladuse, miks mu toidud nii hästi välja kukuvad :)
Siiani olen lugenud vaid retsepte ja neid usinalt kasutanud (lapse kõrvalt seda nn enda lugemise aega complicated leida). Isiklikult ei ole au tunda. Võimaluse korral teeks ühe õlle küll;)
Tuttavatele olen seda blogi aga soovitanud. Juba pildid kutsuvad katsetama. Kriitiliselt ei ole olnud aega veel mõelda.
Ole sina ise edasi. Tänud ja edu!

webxan ütles ...

Näedsa, sattusin tänu otsingusõnale «köögikeemia» täiesti juhuslikult ka sellele lehele. Kuid ma ei kavatsegi seda niisama lihtsalt sulgeda.

Kahjuks pole minust küll veel vastajat esitatud küsimustele, kuid ootame enne ära mu pisikese kaevetöö selle blogi kallal, ehk oskan siis ka midagi kosta.

Postita kommentaar