Teise päeva kartulid

kolmapäev, 17. jaanuar 2007

Üldiselt üritan ma keeta kartuleid nii palju, kui neid ära süüakse. Vat ei meeldi soojendatud kartulid, kohe üldse ei meeldi. Ja kui nad kipuvad olema veel sellised vähema tärklisesisaldusega ja vesisemad, jube-jube. Kartuliputru teen küll korraga palju (praadimiseks ja karjuse pirukaks ja sajaks muuks asjaks), aga sellest kunagi hiljem.
Kui ikka jääb üle, hoolimata tahtest ja arvutustest... Siis saab lapsepõlvenostalgiaga asju natuke parandada, ikka maitsvalt, kuis muidu. Keedukartulid saab ju ometi singi ja munaga üle praadida. Tilli ja majoneesi ja küpset tomatit kõrvale ja meel on jälle hea... ning aega pole ka üleliia kulunud.

"Teise päeva kartulid"

keedetud kartuleid
maasuitsusinki või suitsupeekonit
mune
musta pipart

Praadida kartulid singikuubikutega jumekaks, kallata peale kergelt pipraga lahti klopitud muna ja segada muna hüübimiseni.
Serveerida tilli ja majoneesiga (oma majoneesieelistusi ma vast ei hakka kordama - majonees peab õige ja hea olema).




0 kommentaari:

Postita kommentaar