Brüsselist, toiduselt

pühapäev, 13. aprill 2008

Unustame nüüd korraks, et tegelikult tegin ma seal täitsa tõsiselt tööd ja vaba aega oli pool päeva vahetult enne kojulendu, siis sööma peab inimene ju ometi :P

Alustades olulisemast - hommikusöök võiks tõhus olla. Ööbisime Ibis'e keti hotellis (tripadvisor) ja sealsele hommikusöögile ei olnud midagi ette heita: muna, vorst, saialised, moosid, kohv ja mahl - klassika. Ja ega hommikul tööreisil süüa otsida küll ei taha (kuigi puhkuse ajal Pariisis on see kindlalt plaanis).

Borschette'i keskuse viimasel korrusel asuvat söögikohta ei soovita ma ilmselt isegi mitte vihavaenlasele, vähemalt praadide osas, äkki salatid on paremad. Ainuke vaatamisväärsus seal on lint, mis kasutatud nõud minema viib ja maitseelamus null, pigem isegi negatiivne. Aga kuna lõuna on mugavalt pikk ja ümberringi kordades paremaid pisikesi söögikohti igal nurgal, siis...


Brüssel on magus linn - igal pool vahvlilõhn ja šokolaadipoed. Paksudest ja krõbedatest pärmitainast Belgia vahvlitest ma igatahes oma isu täis süüa ei suutnud - äkki satun tagasi :P


Tegu on väidetavalt ühtlasi ka friikartulite koduga ja need on seal tõesti head. Serveeritakse neid muidugi kõigega, eriti mereandidega... aga näiteks ka ploomidega õlles hautatud küüliku kõrvale (koht ülalpool pildil, aadress ununenud, keele viis alla).

Suupistebufee ja korraliku steigi eest peab sel korral kiitma kohta, mis asub keskusest küll natuke eemal, aga metroo on Brüsselis ringi liikumiseks äärmiselt mugav viis :P Koha nimi oli Colmar (Woluwedal 71).

Kaasa toodud lambic'u (Oude Geuze Boon - šampusepudelis, spontaansel käärimisel valminud hapu õlu, Brüsseli õhk pudelis), haisva kitsejuustu, šokolaadi ja kommide proovimisega olen alles poole peal.



Mõned tähelepanekud...
Õllepoes on äärmiselt toredad müüjaneiud, kes hea meelege Belgia õlle eripäradest räägivad (Rue au Beurre 32, päris keskuses).

Rue des Bouchers on selline natuke ebaeuroopaliku teeninduskultuuriga tänavake, kus peaaegu, et sikutatakse varrukast mereande maitsma.

Hommikune vanakraamiturg on igal juhul külastamist väärt, isegi kui midagi osta pole plaanis (Place du Jeu de Balle). Infot turguaegade kohta leiab siit.

H&M poed (palju muud ka muidugi, aga polnud ei aega ega huvi) leiab Rue Neuve kaubandustänavalt.

Ingliskeelse kirjanduse jahile võib suunduda Sterling'i (Wolvengracht 38) või Waterstone'i (Boulevard Adolphe Max 71) raamatupoodi - tänud Bettyle soovituse eest, Nigella Lawson, Jamie Oliver ja Skye Gynell leidsid tee mu raamaturiiulisse.

Lennujaamast linna saab rongiga. Metroo on kiire ja mugav liikumisviis, aga tasub tähele panna, et pileti ostmisest ei piisa, see tuleb ka "komposteerida" (oh mind naiivitari!) ja mugav ning mõistlik on kasutada mitmepäevapiletit.

7 kommentaari:

Heli ütles ...

Väga isuäratavad fotod:)

Tekkis huvi Belgia vahvlite vastu - kas neid saab küpsetada tavalise vahvlimasinaga. Õigemini - päris "õiget" vahvlimasinat (seda veneaegset)mul polegi, aga on üks võileivagrill, kus erinevad plaadid kaasas.
Jube isu tekkis ja Sinu lingitud saidilt leidsin ka hulgaliselt retsepte.

Anonüümne ütles ...

Olen ülbe ja vastan blogiomaniku eest. Täienda, kui arvad. Tavalise vahvlimasinaga saab väga edukalt selliseid pakse vahvleid teha. Kellel on olemas vana veneaegne vahvliaparaat, see millega saab teha madala mustriga õhukesi vahvleid, võib teha teist tüüpi belgia vahvleid. Selleks tehakse kaks ümmargust plaati ja vahele näiteks mee- või iirisetäidis.
Oo jaa, neil on palju erinevaid variante, kuidas magusat teha ja süüa.

Thredahlia ütles ...

Triinu, Sulle on kõik lubatud, peaaegu :P

Jah, vahvleid on neil kahesuguseid - õhukesi ja siis neid pakse ja krõbedaid pärmitainavahvleid, mis pildil on. Kumbasid teha saab, oleneb masinast. Selle hariliku nõukaaegsega esimesi ja praegu poes enamuses olevatega (sügav muster, paksud vahvlid) neid viimaseid.

Eiku ütles ...

Hei. Kui šokolaad külmaks ei jäta, siis soovitan http://www.zaabar.be/ (Rue de Stassart 87a)
Inglise keelt purssiv šokolaadimeister oli väga mõnus vestluskaaslane. :)

Ja too Borschette'i keskuse söökla on sõna otsese mõttes "söökla." ;)

Lilly Munster ütles ...

A missgugused Belgia vahvlid sulle siis maitsevad? Brüsseli või Liege'i omad? :)
(Need õhukesed magusa möksiga kokkupandud stroopwafels on rohkem hollandlaste leivanummer.)

Raske arvata, mis oli mu esimeste Belgia-jõulude kingitus...

Thredahlia ütles ...

Eikule tänud soovituse eest!

Mu kõhutunne ütleb, et neid viimaseid ma ei ole proovinud... must... go... back!!! :D

Lilly Munster ütles ...

Eheee, aga lennukid ju lendavad :)

Postita kommentaar