Kirsi-kohupiimakook

teisipäev, 26. veebruar 2008

Ma olen šokolaadikookidega alati soojemalt läbi saanud kui kohupiimakookidega, aga kui viimane sisaldab kakaod ja kirsse, siis... kes ütles, et üldse valima peab :P

Üks mõnus ja lihtne kohupiimakook pidupäevaõhtust. Meeldiv kombinatsioon kakaost, kirssidest ja kohupiimast. Mina kasutasin seekord Pajumäe mahekohupiima, mis andis koogile tõesti eriti mõnusa maitse.

Kirsi-kohupiimakook

Põhi:
200 g jahu
100 g külma võid (üle 80%)
30 g suhkrut
1-2 spl kvaliteetset kakaod
3-4 spl jäist vett

Täidis:
600 g kohupiima või kohupiimapastat
350 g kivideta külmutatud kirsse
100 g suhkrut
2 muna
1 spl maisitärklist
1 tl looduslikku vanilliekstrakti

Purukate:
40 g külma võid
jahu
suhkrut

Sõelu jahu kakaoga segamini. Lõika külm või kuubikuteks ja näpi jahu-kakoseguga ning suhkruga võimalikult kiiresti ühtlaseks puruks. Lisa lusikatäishaaval külma vett ja mulju tainas ühtlaseks mittekleepuvaks massiks.
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Rulli tainas lahti ja vooderda sellega vorm. Tõsta kaetult vähemalt pooleks tunniks külmikusse.

Puru jaoks lisa kuubistatud võile alguses paar supilusikatäit jahu ja paar supilusikatäit suhkrut (võrdses mahus!) ning näpi ühtlaseks pudiks. Jahu ja suhkrut võid võrdsetes kgustes rohkem lisada. Mida rohkem lisad, seda peenema puru saad, mida vähem, seda suuremad jäävad purutükid.

Puru ja põhja võid eelmisle päeval valmis teha ja külmikusse täidist ja küpsetamist ootama jätta.

Soojenda ahi 200 kraadini, torgi koogipõhi kahvliga läbi, toesta ääred allavajumise eest fooliumiga ja küpseta 8-10 minutit. Selle aja jooksul valmista kate.

Suru kohupiim läbi sõela või kasuta kohupiimapastat. Lisa munad, suhkur ja vanilliekstrakt ning klopi ühtlaseks (mugav on kasutada visplit).
Kalla sulatamata kirsid kuumale koogipõhjale, raputa üle tärklisega, vala peale kohupiimasegu ja kata puruga.
Kirsid võib ka ettevaatlikult kohupiimasegu sisse segada.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Valmis kook peab keskelt veel veidi värisema. Serveeri täielikult jahtunult.

0 kommentaari:

Postita kommentaar