Veel kiiret tervist - värvilistest ahjuvõileibadest

kolmapäev, 5. märts 2008

Ei, sinepisiga küüslauguspinatiga ei ravinud. Tuleb karmimaid meetmeid kasutada ja üritada veel tööpäeva lõpus ka püsti seista. See ei tähenda, et küüslauku enam süüa ei tohi. Risti vastupidi - juustu ja küüslauguga on pea kõik söödav.

Punapeediga pole ma hoolimata Pille järjepidevast promost kunagi eriti sõber olnud. Keeb sajandeid ja kogu see koorimine pärast ja määrib ja...
Ma lihtsalt tõsimeeli polnud varem tähele pannud, et seda lausa keedetud JA riivitud kujul poes müügil on. Olen lihtsalt nendest toorestest salatisegudest ja poeidudest alati kauge kaarega mööda käinud ja hapukapsast turult toonud. Igatahes nii võib ju peedist peaaegu süüa teha.

Kuuma peedileiva idee on pärit Nami-nami foorumist. Kui küüslauguga tagasihoidlikult ringi käia, siis on tegu ideaalse hommikusöögiga, sest katte saab õhtul valmis segada. Kiire, lihtne ja maitsev!

Kuumad värvilised ahjuvõileivad

Variant 1
koorikleiba
võid määrimiseks
keedetud ja riivitud punapeeti
riivjuustu
soovi korral küüslauku

Variant 2
mõnd saialist
võid määrimiseks
või ja küüslauguga hautatud spinatit
toorest muna
riivjuustu

Pane ahi sooja ja sega kokku leivakate.
Määri leibadele võid ja kata paksu peedi- või spinatimöksi kihiga.
Raputa peale veel natuke riivjuustu.
Küpseta kuumas ahjus küpsetuspaberiga kaetud plaadil kuni juust on sulanud, leivakate läbi kuumenenud ja koorikleib alt krõbedaks tõmmanud.

Lugejaküsimus: mis riigi lipp on pildil?

5 kommentaari:

Evelin ütles ...

oh, ma just sõin tagasihoidliku õhtusöögina teraleiba toorjuustu ja hunniku porgandisalatiga. Külmkapis on peet ilusti keedetud kujul, seega praegu sai vist selgeks, mis homseks lõunapakiks kaasa võiks võtta:)Ainult et mul läheb juust peale pannil grillitud kujul - maitseb suurepäraselt ja parem kaasa võtta.

Tiiu ütles ...

Kas Sa pole proovinud peeti pool tundi keeta ja siis ehmatada st viskad lumme või lased neile peale voolata jääkülma vett. sacdyn

Pille ütles ...

Ei no kui nüüd on mind isegi Oma Maitses peediprintsessiks tituleeritud, siis pean edaspidigi peediretsepte promoma :) Aga Su peedivõileib näeb VÄGA ahvatlev välja - selle peale PEAB tervis tagasi tulema!!!

Mari-Liis ütles ...

Hmm, mulle jällegi meeldib peedi-küüslaugu või peedi-marineeritud kurgi või peedi-juustu-õunasalat väga. Kiiret paranemist Sulle!

Thredahlia ütles ...

Olen arvutist eemal olnud ja nii on kommentaarid täitsa kahe silma vahele jäänud. Vabandust!

Mida annab peetide külma veega ehmatamine?

Aitähh kõigile!
Kas just peedist, aga tervise sain tagasi.

Postita kommentaar