Nina tilgub ja üsna kuum tükk olen. Natuke katki, loodetavasti hilisõhtuks mitte täielikult ja loodetavasti mitte kauaks. Igatahes liigutada hästi ei suuda ja maitset peaaegu ei tunne.
Oi, ma ei salli kinnist nina. Nagu paberit sööks enamuse ajast.
See õhtusöök on püüd olukorda parandada - lootus sureb ju viimasena.
Liha võib ise lõigata ja tampida või poest valmis lõigud osta (maitsestamata!).
Kui eriti mahedat salatisibulat, mida õuna asemel passib hammustada, ei juhtu kodus olema või on tervis korras, siis unusta sibul.
Parem on kasutada portsjonitena külmutatud spinatit, sest siis ei pea tervet pakki korraga sulatama ja ära kasutama. Mul sattus seekord kogemata lausa spinatipüree olema (mulle tegelikult "lehisem" meeldiks ilmselt rohkem ja oleks ilusam).
Sinepisiga küüslauguse spinati ja vutimunadegaLase kellelgi mustad nõud puhtaks pesta, keera end salfakarbiga diivanile kerra ja nõua magustoitu.
külmutatud spinatit
ohtralt küüslauku
võid
soola
paar sea välisfilee lõiku (ca 1.5 cm)
paar tl kanget sinepit
soola
musta pipart
searasva praadimiseks
keedetud vutimune
väga mahedat salatisibulat
Hõõru lihatükid sisse soola ja pipraga ning määri sinepiga. Arvesta umbes teelusikatäis kanget sinepit suuremale lihaviilule. Jäta liha sinnapaika (külma liha ei sobi pannile panna).
Sulata spinat ja pigista sellest käte vahel või sõelal liigne vesi välja. Haki küüslauk.
Kuumuta pannil või ja selles küüslauk. Lisa spinat ja lase haududa.
Samal ajal kuumuta teisel pannil searasv ja lase pann täiesti tuliseks.
Aseta toasoojad lihatükid pannile ja prae kiiresti mõlemalt poolt pruuniks.
Lase lihal mõni minut jahtuda ja serveeri keedetud vutimunade ning salatisibulaga.
3 kommentaari:
ma olen laisemat varianti teinud. külmutet spinat ja lihatkuubikud ja küüslauk (rohke muidugi) korraga haudepotti, hiljem karp sulatatud juustu otsa segada, ja et värv räigem oleks, siis mittevähe kurkumit kah. ja kui keegi arvab, et soola ja pipra unustasin, siis arvaku pealegi.
Väga kaunilt taldrikule seatus õhtueine! Ja saa siis ruttu terveks, eksole!
Juustune spinatimöks kõlab maitsvalt ja lihtsalt, valmistamise poole pealt, aga on tõenäoliselt veel ebafotogeenilisem kui spinatipüree.
Siit ka vastus Pillele :)
Rohkem lehe kujul spinat oleks kindlasti kenam ja mis veel olulisem, süüa ka kuidagi vähem hambutu. See, et pakis oli püree, oli üllatus mulle endalegi.
Postita kommentaar