Analoogselt Bologna (bolognese) kastmega, teeb pikk hautamine tomati ja lihaga imet, ainult, et sel korral kõdistavad maitsemeeli ürtide ja selleri asemel tšilli, vürtsköömen ja kaneel. Taevalik! Järgmise päeva kohta veel ei tea, aga samal päeval viib küll keele alla. Siiani ei ole tomati-oa-lihakombinatsioon mulle eriti sooja mälestust jätnud, aga see on suur erand. Fakt, et seekord ma ei peagi üksinda mõmisema, on vist juba sõnadetagi selge. Ja (üle) pipardada on mul alati lahkelt lubatud, köögis vähemalt :P
Ja ettevaatust, retsepti kogus on paras potitäis...
Jamie Oliver'i Chili con Carne
Nami-namist
2 keskmist sibulat
1 küüs küüslauku
oliiviõli
2 tl tšillipulbrit
1 punast seemnetest puhastatud tšillikauna
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
meresoola
purustatud musta pipart
450 g hakitud veiseliha või kvaliteetset veisehakkliha
200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis
800 g purustatud tomatit
0.5 tk kaneelikoort
800 g punaseid konservube (2 konservi a 400 g)
Peenesta köögikombainis päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatipurgist).
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae väheses oliiviõlis pehmeks.
Lisa tšillipulber, tšillipipar, vürtsköömen ja veidi soola ning pipart.
Lisa hakitud loomaliha ja pruunista liha pidevalt segades.
Lisa püreestatud tomatipasta hakklihale.
Lisa tomatikonserv, kaneelikoor ja 1dl vett.
Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Kuumuta keemiseni, kata pott küpsetuspaberiga ja seejärel kaanega. Alanda kuumust ja hauta rooga 1,5 tundi (või hauta 150-kraadises ahjus sama kaua).
Tunni aja pärast lisa nõrutatud konservoad.
Chili con Carne on maitsvam järgmisel päeval, nii et võimaluse korral valmista roog päev varem.
Enne serveerimist kuumuta uuesti läbi.
Juurde maitsvat saia (hästi sobib valge leib nagu ciabatta, puri, jne.), värsket salatit ja avokaadodippi ehk guacamolet.
10 kommentaari:
proovisin ka selle retsepti järele.
minu maitse järgi paneksin topelt koguse küüslauku ja tšillipipart.
mäletan, et minu esimene Chilli con Carne elamus oli siuke, et pani lahtise suuga vastu tuult jooksma ;P
see retsept on suhteliselt mahe, nii et hoti austajad võivad julgelt tšilliga pillavamalt ümber käia.
Eks natuke oleneb ka tšillipulbrist. Minul näiteks cayennepulbri ja tšillipulbri vahel tulisuses küll mingit erinevust pole, aga Santa Maria tšillisegu näiteks ei pane vist isegi kuivalt närides suud hõõguma. Ütleme nii, et sellises kombinatsioonis hõõgus meeldivalt, vastu tuult jooksma muidugi ei pannud :D
Aga kõike võib ju teha maitse järgi ja soovi korral juurde lisada.
Proovisin teha seda- nagu ikka kohandan retsepti veidi oma maitse järgi. Aga tulemus oli väga-väga hea- teinekordki sattub see toidulauale ;)
Proovige julgelt!
Selle retsepti järgi tuleb kindlasti väga maitsev Chilli con carne, kuid Jamie Oliver´i retsept on siiski veidi erinev;)
http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/good-old-chilli-con-carne
On siiski :) Tal on erinevates raamatutes erinevad retseptid - see on pärit raamatust "The Naked Chef".
Tead! See on meie pere lemmik! Ema ja isa üritavad alati toidutegemist minu õlule lükata lootuses, et siis carnet saab. Ja alati külastan a sinu blogi selle retsepti ülelügemiseks:)
JÕUDU, JAKSU, EDU!
Tere!
Otsisin, mis ma otsisin, aga jahvatatud vürtsköömneid mina poest ei leidnud. Kus Teie need leidsite?
Viimasel jahvatatud vürtsköömne purgil ilutseb mul Santa Maria kiri, nii et kahtlustan, et ju see ikka mõni suurem tavaline toidupood oli, kust purgike pärineb. Ilmselt võib ka üsna kindla peale välja minna, kui otsida vürtsköömneid Piprapoest :)
Palju seda tomatiPÜREED panna tuleb, ei loe kuskilt välja :)
Retsept näeb ette 200 g päiksekuivatatud tomateid püreerituna ja 800 g purustatud tomateid konservina.
Postita kommentaar