Olukorrast riigis - Tartus uputab

kolmapäev, 26. märts 2008

[Edit] Keskpäeval korraks nina välja pistes veendusin, et viisakus pole maamunalt veel kadunud. Kujutlege situatsiooni, kus kummaski sõidutee ääres ja selle keskel saarekesel on igas küljes üle põlve ulatuvad kõvad lumevallid. Sebra ääres, nende vallide taga seisab nõutu näoga naisterahvas, paariaastane laps kättpidi kõrval ja teine vankris. Ülekäiguraja ees jääb seisma auto, mille uksest noormees välja tormab, ema laste ja vankriga üle tee aitab (või peaks ütlema, et sõna otseses mõttes tõstab, sest teisiti ei ole see võimalik), autosse tagasi istub ja edasi sõidab. Soe ja sõbralik.


Tartus on tahke uputus. Häid jõule! Kojamehe lumelabidale oli akna taga (vt. pilti) autojuhtidest elav järjekord, osasid autosid lükati ja osasid tõmmati lumest välja. Tänavad on umbes nii lumest kui ka autodest, ühistransport on enam kui kaootiline. Inimestel tuleb kohati põlvini lumes mütata. Endiselt sajab suhu ja silma. Oh hullu, kui see kõik nüüd kiiresti sulama peaks hakkama. Talve vist küll keegi enam ei oodanud.
Julgen arvata, et mina ei olnud täna ainuke, kes tööle lootusetult hiljaks jäi...


7 kommentaari:

Kärt ütles ...

Kui sul on seal juba vaikne, siis meil Tallinnas usinalt tuiskab veel. Tihe horisontaalne lumi on märtsi lõpus muidugi üllatav. On oodata põnevaid päevasündmusi ilmselt :)

Thredahlia ütles ...

Tuiskab ikka siin ka, aga mitte nii hullusti horisontaalselt kui eile õhtul. Vähemalt fotokas ei saanud seekord üleni lumiseks.
Eks näis, mis õhtuks toimub.

Anonüümne ütles ...

Siinkandis on olukord ka päris jube. Päris õnnis tunne on kodutööline olla. :P Kaasa mul igatahes jõudis tööle poole üheksa asemel pool kümme.

Pille ütles ...

Meil siin Tallinna külje all asuvas agraarlinnas tuiskab ka. Hommikul läksime linna kohe targu varakult, nii et hiljaks siiski ei jäänud. Aga koju tulles sumpasin isegi oma kontsasaabastega põlvini lumes:)

Puhvis Kukk ütles ...

Isver. Siin Connecticutis mul osad taimed koik rohelised ja puha. Plaanin kevadist akendepesu ja ootan mil kerge jakiga saaks valja. Aga teil ikka taiesti joulud....

Anonüümne ütles ...

to h
Ole rahus, meil juba aknad paljudel kevadpesust läbi käinud. kevadjakigagi käidud korda paar. Aga loojal on eesti verd? Igatahes kui eestlane kirub, et talve ei ole, siis eestlane oma talve ka saab! Saab uhke talve nii, et mäletab ja räägib lastelegi. Mind ikka veel ei aja närvi... väga armas talvine olemine. Eile käisime mehega jalutamas... mina jalutasin ees ja tema järgi, sest kõrvuti ei mahtunud:D

Thredahlia ütles ...

Meil ka krookused paar päeva tagasi juba peaaegu õitsesid ja tulbid olid ninad välja pistnud, aga võta näpust... ju siis tundsime sel aastal talvest nii puudust, et "halastati" :P

Postita kommentaar