Ma ei oska kunagi midagi eriti tarka peale hakata kappi seisma jäävate kohupiimalõppudega. Harilikult segan muna ja suhkruga, saia peale ja ahju, aga seekord siis mitte päris sõrnikud, vaid pannkoogid retsepti järgi, mis kunagi kaustikuservale on kritseldatud. Vahel lisan veidi kaneeli või asendan osa suhkrust pruuni suhkruga, kuidas parasjagu tuju on.
Jahu kogus oleneb sellest, kui "märg" on kohupiim. Siinkohal pean jälle kiitma Pajumäe mahekohupiima - äärmiselt meeldiv kogemus.
Magusad kohupiimapannkoogid
umbes 15 tk.
300 g kohupiima
2 muna
50-80 g jahu
50 g suhkrut
näpuotsaga soola
jahu veeretamiseks
õli praadimiseks
Sega kõik koostisosad ühtlaseks tainaks, reguleeri jahu kogust vastavalt kohupiimale, mida kasutad, ja munade suurusele. Tainas peaks jääma selline paksemat sorti hapukoorest veidi paksem. Selline, millest annab kuhjaga lusikatäisi võtta.
Kuumuta pann õliga ja kalla sügavamasse taldrikusse või kaussi paari sentimeetri paksune jahukiht.
Tõsta jahu peale kuhjaga supilusikatäis tainast, kata jahuga, võta ettevaatlikult kätte ja pilluta kausi kohal ühest peost teise. Nii muutub tainapall kenaks lapikuks ja üleliigne jahu kukub kaussi tagasi.
Prae kooke pigem madalal kuumusel kummaltki poolt kuni need on kuldsed.
Serveeri soojalt jogurti ja mee või lemmikmoosiga.
0 kommentaari:
Postita kommentaar