Nami-nami foorumis jäi silma arutelu huvitava retsepti üle ja mure, et karamell jääb vedel.
Mul oli hoopis vastupidine probleem - karamell ei tahtnud pannil kuidagi banaanide külge hakata ja läks hoopis päris kõvaks - terveid banaane on niimoodi keeruline lõigata. Kasutasin Demerara suhkrut. Seetõttu lõikan järgmisel korral banaanid kindlasti enne viiludeks, kuumutan banaane kauem karamellis ja tõstan keeksivormi asemel ilmselt portsjonvormidesse.
Maitse oli see-eest taevalik ja Activia maitsestmata jogurt sobis selle magusroa kõrvale perfektselt.
Karamellibanaanid
8 banaani
200 g toorsuhkrut
1 tl soola
1 tl kurkumit
1 tl valget pipart
Koori ja viiluta banaanid.
Sulata suhkur pannil, sega juurde sool, pipar ja kurkum.
Sega juurde banaanid, kuumuta läbi ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Lase külmikus taheneda ja serveeri Kreeka-tüüpi paksu maitsestamata jogurtiga.
[Hiljem]
Järgmiseks hommikuks oli vormi põhja tõesti pisut karamellist vedelikku tekkinud, umbes nagu retsepti algallika pildil näha võib (juhul, kui minu banaanid oleks otsustanud koos püsida). Hakkan vaikselt mõtlema, et äkki ikkagi kauem kuumutamine ja tihemini vormi surumine oleks aidanud? Peab kunagi uuesti proovima...
6 kommentaari:
olen teinud Rootsi stiilis banaane hoopiski ahjus:
banaanid pooleks, veereta fariinisuhkus, pane võiga määritud ahjuvormi, peale värske apelsini- või pakimahl (kuidas käepärast on).
mahla kogusest sõltub tulevase kastme hulk, niiet seda võib julgelt lisada.
ca 20 minutiks ahju, 250'C juures. vanillijäätis sobib ka kenasti juurde, ent olen serveerinud ka vannillivahukoorega.
p.s. selle retsepti eelis on, et pann jääb karamelliga määrimata ;)
ning banaanid ei kaota keerates välimust.
Ahjubanaanidega olen ka täitsa kursis, retsept on siin. Need on ka ülihead, aga veidi teistmoodi.
Karamellibanaanidel oli vürtsine karamell hästi intensiivne ja huvitav.
oi jaa! aga minu ahjubanaanid tulid täpselt seda pannibanaani nägu, nagu Su siinsetel piltidel ;)
ja sinna ei tule eraldi kastet teha, see jääb täpselt sulavast fariinisuhkrust ja apelsinimahlast. ning banaanid ise värvilt pruunikad.
Ahjus banaanide küpsetamiseks on olemas eraldi vorm. Nägin neid Kiika Köökis.
Need ahjubanaanid jäävad pehmed, aga karamellibanaanid mõnusalt krõbedad. Kaks täiesti erinevat asja ju
Postita kommentaar