Toidust, toitumisest ja toidueelarvest...

neljapäev, 8. oktoober 2009

Kas parem on maksta enne kvaliteetse toidu eest või hiljem arstivisiitide ja ravimite eest?

Tervislikke eluviise võib käsitleda ju näiteks vabatahtliku tervisekindlustusena :)
Kui enda ja pere tervis ei ole piisavalt tähtis, siis äkki raha on... Laenud ja liisingud ju vajavad maksmist, keha Egiptuses ja Türgis praadimist, välimus regulaarset tuunimist, hooajamood ostmist, jne.
Iseasi, paljud meist selle kvaliteetse toidu poest üles leiavad... ja paljud meist selle peale üldse mõtelvad?

Seda siis tööstuslike transrasvhapete kära taustal.
Meie esileedile võib ette heita küll komistamist pressiga suhtlemisel, küll alusetut "süü" fokusseerimist "Kalevile", küll muud, aga ometi on sellest kärast rahvale kasu sündinud.

Kasu sedapidi, et mõni inimene rohkem mõtleb äkki sellele, mida poes igapäevaselt korvi tõstab ja söögilauas suhu pistab :)

[Hiljem] Meeslemmik kommenteerib, et trsnsrasvatihased jäid kajastamata, seega...
Sööge pekki, transrasvatihased!

2 kommentaari:

Krentu ütles ...

Oh, ma olen Sinuga nii ühel nõul. Nagu alati :)
Tänu kommikärale pidasin minagi oma emale terve pika autosõidu aja kiirloengu transrasvhapetest. Ja seekord oli ta sellest teemast tõesti huvitatud. Ma olen ka varem üritanud sellest teemast rääkida, aga siis raputatakse mind maha nagu mingit tüütut usukuulutajat. Aga nüüd on teema aktuaalne ja inimesed tahavad mõista, et mis need transrasvhapped siis ikkagi on :)
Mu oma lähedased tegelikult ikka mind kuulavad. Ma ei luba neil igasugu Rama odavaid creme bonjoure ja muud taolist odavat saasta osta. Aga siin on ikkagi see teema, et kui inimesele endal on tekkinud küsimus, siis ta kuulab vastust oluliselt tähelepanelikumalt kui siis, kui vastus ennetab küsimust.

Tullia ütles ...

Raha hulk, mis toidule kulub on vastikult suur küll. Aga korralikku toitu tarbides pole kuigi palju võimalik neid kulusid ka vähendada. Parem jätan mõne hilbu ostmata, kuid söön tervislikult. Kui tutvusringkonnas on rohkem sarnase mõtteviisiga inimesi, siis on seda suhtumist kergem ja selgem hoida ning teadlikkus püsib tugevam. Ka Sulle, Thredahlia, tänud "valgustustöö" eest. Teaduslikumad seletused lähevad alati asja ette.

Postita kommentaar