Praevorstid palsamiäädikaga

Reede, 14. märts 2008


Täna midagi maitselt täiesti erinevat eilsetest (ka ülimaitsvatest) õllevorstidest, kuigi vorstid on samad.
Peenikeste lambasooles vorstide eelnev keetmine ei ole vajalik, aga jämedamaid vorste võiks enne 5 minutit keeta ja seejärel kurnata küll, enne praadimist.
Palsamiäädikas võiks ka ikka selline mõnusamaitseline ja paksemat sorti olla - mõnekümne krooni eest kahjuks ikka kvaliteetset ei saa. Näiteks Fini palsamiäädikad (vähemalt see kuldse sildi ja 3 lehekesega) on ka meie kaubanduses üsna mõistliku hinna eest saadaval. Kulub ju vähe, aga kvaliteet on oluline.

Praevorstid palsamiäädikaga
Nami-nami ainetel
paarile sööjale

6-7 peenikest naturaalsooles toorvorsti
3-4 spl palsamiäädikat
paar spl õli praadimiseks.

Kuumuta pann õliga tuliseks ja prae vorstid mõlemalt poolt pruuniks.
Alanda temperatuuri, lisa palsamiäädikas ja kata umbes poole minuti pärast pann kaanega. Prae vorste kaane all veel mõni minut kummaltki poolt.
Serveeri värske salatiga.

Emakeelepäeva puhul paneme kõrva taha, et Aceto Balsamico di Modena on Modena palsamiäädikas :P

0 kommentaari:

Postita kommentaar