Vanaemast ja käsitööst

pühapäev, 18. juuni 2006



Minu vanaema on terve elu töötanud lasteaedades ja lastekodudes, erinevates ametites kokast ja kasvatajast medõeni välja. Talle meeldib oma kunagisest tööst rääkida ja sellest, kuidas kõik tuli ise käsitsi valmis teha. Vineerist saetud ja põletatud kontuuridega ning värvitud loomi ja väikse pulgakesega allosas lauateatri nukke mäletan ka oma lapsepõlvest.
Aastat 5-6 tagasi leidis vanaema oma põletamismasina kolimise käigus üles. Nüüd on tema standardkingituseks saanud puust "mõlad" - kõikmõeldavad köögitarvikud ja karbid. Selle tarvis on tal turul tuttav vanamees, kes alati päris täpselt vanaema soove ei mõista (noh, et tordilusikas võiks ühes tükis, aga kahes tasapinnas olla - mina ka alguses ei saanud aru, "jõnksuga" pidi asi olema).
Kuna ta asja üle kirjalikku arvet ei pea, siis kipuvad kingid viimasel ajal korduma, aga ju kuluvad puulusikad, pannilabidad ja võinoad alati ühes korralikus köögis ajapikku auklikuks :)

4 kommentaari:

Elsa ütles ...

Sul neid ikka korralik kollektsioon juba! :) Köögitarvikuid sulle vist kulub küll ja küll... kui nüüd keegi heegelnõelu ka teeks? ;)

Thredahlia ütles ...

Kas nüüd just heegelnõela, aga kes teist bambust kasvatab?! :D

Tegelikult... jätkuks vanaemal ainult silmanägemist. Nii tore on, kui keegi teeb midagi, mis talle tõesti meeldib. Mõnikord leiab külas salvrätilt mingi lilleidee ja pakib kohe käekotti kaasa. Siis ta kasutab seda motiivi mõnda aega igas poosis kuni ära tüdineb ja otsib uue. Ema ainult kurdab, et kui keegi nii palju kooki ka küpsetaks, kui temal juba tordilabidaid on :D

Terje ütles ...

Oh, lahe. Meenutab, kuidas ma lapsepõlves vanaisa põletustöid fännasin. see lõhn meeldis hullupööra, mis põletamisel tekkis. Tema tegi lusikad-vidinad ka ise, nii et saepurulõhn oli ka.

Hellik ütles ...

totaalselt nummi! (päh mu eelmine postitus kadus musta auku), igatahes vanaemad ja nende hobid ruulivad :)

Postita kommentaar