Enamusele teist on vist tegu ühe klassikalise lapsepõlve hommikusöögiga, aga mina avastasin selle enda jaoks alles oma kööki kolides.
Vaesed rüütlid (aka French Toast)
- Saia, muna, piima, suhkrut, kaneeli, moosi või värskeid marju, puuvilju
Piim segada munaga omletist mõõdukalt piimasemaks seguks (omletis on ühe muna kohta alati üks spl vedelikku, siinkohal aga silma järgi umbes 2 dl piima muna kohta, aga spetsiaalselt mõõtnud kahjuks ei ole).
Maitsestada munapiim oma maitse järgi suhkru ja kaneeliga (või puistata kuumad saiad hiljem üle kaneelisuhkruga).
Kasta rüütlisaiad munapiimast läbi ja praadida tulisel rasvainega pannil kuni saiad on kergelt jumekad.
Serveerida moosi või värskete või konserveeritud marjade-puuviljade ja külma piima või mahlaga.
Õige tunde saamiseks peab seda toitu sööma kahe käe vahel :D.
PS! Kaneelisuhkur on üks neist asjadest, mis võiks purgikeses endale sobivas vahekorras valmissegatuna mugavas kohas võtta olla. Seda on hea peale vaeste rüütlite ka kohvisse, pannkoogile, puruõuntele, jäätisele ja mujale riputada.
5 kommentaari:
Tõesti, lapsepõlve suvehommikud vanaisa-vanaema juures tulevad meelde. Muide, selle toidu spets oligi meil vanaisa.
/me ohkab igatsev-õndsalikult
Mina sõin ka neid kaneelipraesaiu lapsepõlves tihti ja nüüdki teen aeg-ajalt. Ainult et meie peres kutsuti neid lihtsalt praesaiadeks ja mitte vaesteks rüütliteks..
Kui ma nüüd väga ei eksi (aga vabalt võib juhtuda), siis on see nimetus pärit soomlastelt ja kui serveerida koos kohupiima, moosi või vahukoorega, siis on rikkad rüütlid. :)
Mina kasutan selleks hommikusöögiks ära saia, mis hakkab juba vaikselt krõbedaks kiskuma ;) Piima-munasegu valan laia madalasse vormi ning ei piirdu saiade sisse kastmisega, vaid lasen neid seal veidi aega liguneda.
Kuna osa kodakondseid peab vajalikuks syya neid saiu toorjuustuga, olen piimasegu maitsestamisest pidanud loobuma.
Muidugi eksid, Thredahlia. Nimi ja toit pärit Inglismaalt.
Postita kommentaar