Ameerika šokolaadikoogid

Esmaspäev, 15. mai 2006


Sünnipäevaks kingitud Šokolaadiraamatu peab ju ometi kuidagi eesmärgipäraselt kasutama, kui niisama lehitseda ei julge, sest siis tekib lihtsalt meeletu koogiisu. :)

Ameerika šokolaadikoogid

  • 200 g võid
    4 muna
    2 dl suhkrut
    1 dl naturaalset kakaopulbrit
    2 dl jahu
    2 tl küpsetuspulbrit
    2 tl vanillisuhkrut
    150 g tumedat küpsetamisšokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega, nt. Fazer)
    150 g sarapuupähkleid

Šokolaad ja pähklid tuleb hakkida, või sulatada ja jahutada.
Toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks vahustada.
Eelnevalt segatud kuivained sõeluda tainasse vaheldumisi sulataud või lisamisega ja segada ettevaatlikult alt üles tõstes.
Viimasena lisada pähkli- ja šokolaaditükid.
Kallata tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ja panna eelnevalt 200 kraadini soojendatud ahju, ning küpsetada 15-20 minutit - kuni koogisse torgatud puutikk jääb puhtaks (kui ei satu sula šokolaaditüki sisse torkama :D).
Jahtunud kook lõigata ruutudeks ja puistata üle tuhksuhkru või riivitud sokolaadiga.

Eriti hea maitses see kook mõru kohviga ja paadunud šokohoolikutele sobib ilmselt igas poosis.



Samm-sammult Toidutare Sõprade Klubi liikmetele.

3 kommentaari:

Krentu ütles ...

OOO, see on minu lemmikkook!
Praegu tuli suuuuur isu!

Kajakas ütles ...

oi kui raske on seda retsepti vaadata :( niiii tahaks

Anonüümne ütles ...

Küpsetatud, nõukogude aegne ahjuplaat on ilmselgelt liiga suur. Viiendik plaadist jäi vabaks ja kook sai sale :)
Maitse 5+

Postita kommentaar