Üks maailma paremaid... porru-kodujuustupirukas

Reede, 14. jaanuar 2011

Porru-kodujuustupirukas

Postituse pealkiri pole liialdus :)

Porru-kodujuustupirukas
(24 cm diameetriga vormile)

soolast muretainast vormi katmiseks (siit või poest)
3 muna
300 g hapukoort
75 g riivjuustu
500 g porrut
400 g kodujuustu (mitte rasvatut)
3 küünt küüslauku
1 spl värsket hakitud tüümiani
näpuotsaga riivitud muskaatpähkilt
soola
musta pipart

Valmista tainas ja jäta külma seisma, hiljem vooderda vorm ja eelküpseta siinsete juhiste järgi.

Täidiseks pese ja haki porru valge ja heleroheline osa ratasteks. Puhasta ja haki peenelt küüslauk ning tüümian. Hauta porru pliidi keskmisel kuumusel koos küüslaugu ja tüümianiga pehmeks, maitsesta tugevalt (hapukoor ja kodujuust mahendavad maitset) ja jäta jahtuma.
Sega lahti klopitud munad hapukoorega ühtlaseks ning lisa riivjuust. Lisa saadud munasegu ja kodujuust jahtunud porrule ning sega läbi.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega - kuni munasegu on hüübinud ja tainas küps. Küpsemisaeg on pikk, sest täidisekiht peaks jääma üsna paks.

Serveeri veidi jahtunult või toasoojalt näiteks värske salatiga.

0 kommentaari:

Postita kommentaar