Avokaado-toorjuustumääre

Esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Üks igavesti mõnus mahe ja kergelt küüslaugune määre röstitud saiale või teraleivale, vahelduseks guacamolele.

Erinevalt guacamolest säilib valmis määre suletud anumas paar päeva edukalt ka külmikus.

Kui ma muidu eelistan asju enamasti ise maitsestada, siis siia sobib nimetet toorjuust ülihästi. Just sealt tuleb määrde mõnus õhulisus. Õhulisema tulemuse saamiseks tuleks sellesse määrdesse toorjuust segada käsitsi ja mitte köögikombaini abiga.

Avokaado-toorjuustumääre

2 täiesti küpset avokaadot
ca 150g  ürtidega toorjuustu, nt Miree karulauguga
1 spl laimi- või sidrunimahla
soola
musta pipart

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja tõsta sisu lusikaga kaussi. Lisa tsitrusemahl, sool ja pipar. Töötle avokaadu kausis kahvliga suhteliselt ühtlaseks massiks. Sega juurde toorjuust ja serveeri.

3 kommentaari:

Marju @Tassike.ee ütles ...

Mmm. mulle meedib väga avokaado ja parajasti võtsin just ahjust ka leiva välja. Nii et sattusin sinu isuäratava retsepti peale väga õigel ajal - ei jõua ära oodata, et seda määret värske leivaga proovida saaks! :)

Aitäh sulle idee eest ja mõnusat kokkamist ja originaalseid ideid 2011. aastaks! :)

Thredahlia ütles ...

Aga palun ja aitäh!

Anonüümne ütles ...

Aitäh maitsva retsepti eest! Minu esimesed tutvused avokaadoga ja kohe seitsmendasse taevasse :)
Marit

Postita kommentaar