Ürdiõlised ahjuköögiviljad

kolmapäev, 19. mai 2010

Tavaline taks ahjukartulist on mul viimasel ajal kartulisektorid (küpsevad kiiremini) oliiviõli, soola ja tšillihelvestega. Aga kogu aeg ühtemoodi ju hakkab tüütama, eksole. Siis saab vahel õiget ahjukartulit soolalihaviiludega või suitsuribiga.

Aga mul on üks häda veel - kipun köögivilja ostma rohkem kui me ära jõuame tarvitada ja siis juhtub aeg-ajalt, et kapis on igast liigist üks isend ning mõistlik on kõik varud korraga juppideks lõigata, soola, pipra, ürtide ja oliiviõliga üle saputada, ühes kihis ja õhuvahedega 200-kraadisesse ahju, paar korda küpsemis ajal läbi segada ja parajalt krõbedana serveerida. Viimasel korral said köögiviljad taldrikul paariliseks hakitud karulauguga kodujuustu.
Keele viis alla! :)

Pildil kartulisektorid, pommu, kirsstomat ja paprikasektorid oliiviõli, soola-pipra ja kuivatatud tüümianiga.

Ahjuköögiviljad Ahjuköögiviljad

4 kommentaari:

evli ütles ...

Kas kõik köögiviljad on sama kaua kui kartulid ahjus? Kuidagi jube on mõelda, et kirsstomatit sama kaua küpsetada kui kartulit...

KK ütles ...

Ega sul pole silma või testimisele jäänud mõnd head aedvilja terriini retsepti? Ma sain eile maitsta ühte imehead versiooni Pirital ja nüüd tahaks kodus järele proovida.

Thredahlia ütles ...

Ikka sama kaua jah - seepärast erinev tükeldusaste - kiiremini küpsevad suuremaks, aeglasemini küpsevad väiksemaks tükiks. Nende koostisainete puhul võib üsna ühesuuruseks jätta, aga noore suvikõrvitsa ma näiteks lõikaksin palju suurema tüki siia kõrvale ja porgandi palju peenemaks kui kartuli.
Kirsstomat on paha näide, see tahaks tegelikult isegi kauem ahjus olla, et õiget röstitud tomati maitset saada :)

Thredahlia ütles ...

Terriinidega ma jah pole tegelenud, kuna ükski pakutav ei ole õnneks või õnnetuseks erilist emotsiooni jätnud :)

Postita kommentaar