Pettumusest naudinguni

teisipäev, 25. august 2009

Nimelt juhtus, et sai üleeile poes vesistades välja valitud pakendatud tükk Rakvere lihaveise välisfileed, laagerdatud varianti. Ilus paks tükk, et ikka saaks steike lõigata ja soolata-pipardada ja praadida ja mõmiseda. No sülg käis suus ringi ja sisemus möirgas.

Koju jõudes selgus, et "ilus paks tükk" koosnes tegelikult kahjuks pikuti kahest tükist, millest alumine küll fileed ei meenutanud. Ma tõesti loodan, et tegu oli juhusega - korraliku laagerdunud lihaga meil kaubanduses ju eriti alternatiivi pole...

Pettumus missugune, aga lõigatud ja maitsestatud ta sai, olgugi et mikrotükkideks, praetud ka (ma viimasel ajal kuumutan pannil viimasena klaasi veini ja kallan selle kausis või vaagnal soojas seisva liha peale - sel korral poolkuiv valge). Söödud sai ka, mõnusalt mediumist peaaegu tooreni, mõmisedes ja Gruusia leivaga viimaseid lihamahlu-kastmetilku kausist taga ajades.

Lõpp hea kõik hea! Nii hea, et läks eile kordamisele :)
Esimesel korral hariliku õli-äädikakastmega lambasalati ja pipardatud lihatomatitega, teisel korral sulavõiste aedoakaunte ja tomatitega.
Meeslemmik kiitis küll salatit, küll ube :P Esmakordne kogemus. Korda kaks! Hakka või ennast imetlema...
Tõsi, salatikaste õnnestus sel korral erakordselt hästi suhkru-sinepi-soola-pipraga tasakaalu timmida ja salat oli vähe teine, aga aedoad sattusid küll tavapäraselt soolavõis ujuma. Kaks varianti, kas tast hakkab asja saama või ründab mõni tervisehäda, mis pähe mõjub :D

Mmmmmmmm......

6 kommentaari:

KT ütles ...

lambasalat? kesasi see on?

Thredahlia ütles ...

Valerianella locusta, põldkännak, põldsalat, corn salad - http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_salad
On meil poodides pakendatult müügil ja oli sel korral ainus salatiline poes, mis värske välja nägi. Peale muu näeb ka kena välja.

Triin ütles ...

Mind on hoopis alati huvitanud, mida tähendab laagerdunud liha? Nime poolest kõlab nagu "mitte värske"...

KT ütles ...

seda ta tähendabki:)

päris värsket, äsja veristatud looma liha ei soovitata süüagi ... ja enamasti me keegi sellist ei saagi. vähemalt mitte kaubandusvõrgu vahendusel.

laagerdamine on madalal temperatuuril ja soovitavalt vaakumis hoidmine, mille käigus liha pehmeneb (sidekudede lagunemise tõttu), paranevad ka selle maitseomadused. loomaliha puhul on taoline ettevalmistus hädavajalik, muude lihade puhul nii ja naa.

Anonüümne ütles ...

maakaup.com pakub mahedat talle ja veiseliha igast asendist. usun, et aus kaup, aga eks järgmine teisipäev, kui oma portsu kätta saan, ole näha!

http://www.maakaup.com/liha.html

Triin ütles ...

Tänan, lugesin toidutare jutu läbi ja imestan nüüd, et kuidas ma enne ei taibanud. Ju siis keeldus aju joonistamast seost rigor mortise ja loomaliha vahele.

Postita kommentaar