Seentest lihtsalt ja maitsvalt: praekartulid kukeseentega

kolmapäev, 5. august 2009

Kalast ja kurgist ja saiast, ajalehe ja taskunoaga... ma täna ei räägi. Mõni teine kord. Räägin hoopis sellest, mis sai nädalavahetusel korjatud kukeseente lõpust, maitsvalt.

Kukeseentega aedubadest olen ma juba kirjutanud, kartulitest veel mitte. Mina kasutasin sel korral praadimiseks searasva (sobib kartuliga ülihästi) ja serveerimiseks Farmi kodujuustu (selle eheda maitse tõttu).
Meeslemmik igatahes mõmises.
Koguste puhul arvestada oma maitse ja sööjate arvuga.

Paekartul kukeseente ja kodujuustuga


Praekartulid kukeseentega

toorest kartulit
sibulat
rasvainet praadimiseks
kukeseeni
soola-pipart
kodujuustu
murulauku, tilli, hakitud kurki vms. serveerimiseks

Puhasta kukeseened, koori ja tükelda kartulid ning sibul. Kuumuta pannil rasvaine (õli, või, searasv, vms.) ja lisa kartulid. Sega läbi ja prae keskmisel kuumusel, kaanega kaetud pannil kuni kartulid on peaaegu pehmed. Maitsesta kartulid soolaga, lisa sibul ja kukeseened ning prea ilma kaaneta ja aeg-ajalt segades sibula pehmenemiseni ja seente küpsemiseni. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja serveeri kodujuustu ning ürtide või hakitud värske kurgiga.

5 kommentaari:

Pille ütles ...

See on üks imeliselt hea suvine roog. Me praadisime kartuleid ja kukeseeni eelmisel nädalal. Kahjuks polnud kodus ei hapukoort ega kodujuustu -tundsime tõsist puudust neist :)

Anonüümne ütles ...

Praegu on tõesti kukeseenehooaeg. Tegin kukeseene-suitsupeekoni kastet. Keel läks küll koos roaga alla ;)
Triinu

KT ütles ...

vat kukeseen on küll üks veider asi, mis nö tervislikult ehk rasvavaeselt ei anna kohe mitte mingit tulemust:)

Thredahlia ütles ...

Just - seda maitsvat hooaega peab ju ometi maksimaalselt ära kasutama.

Rasvavaene ei võrdu tervislikuga! :)

KT ütles ...

noneh, seda ma selle "nö" lisamisega silma pidasingi :)

Postita kommentaar