Hautatud porgandid

neljapäev, 11. juuni 2009

Enamus "juurikaid" on inimesele kergemini omastatavad mingil keedetud-küpsetatud kujul. Porgandi puhul on oluline kasutada ka rasvainet, et muuta kehale kättesaadavaks rasvlahustuvad vitamiinid.

Enamasti ma aurutan külmutatud "beebiporgandeid" ja serveerin killu meresoolase võiga, aga vahel suures nostalgiatujus tuleb teha ka nö. vanaema-stiilis hautatud porgandeid.

Hautatud porgandid


Hautatud porgandid

noori värskeid või külmutatud porgandeid
head võid (või oliiviõli)
vett või aedviljapuljongit
soovi korral koort
soola-pipart maitse järgi

Puhasta porgandid (päris noori ära koori!) ja prae need potipõhjas kergelt võis läbi. Lisa potti paar sentimeetrit kvaliteetset aedviljapuljongit või vett ning veidi soola ja hauta kaane all, keemise piiril porgandite pehmenemiseni. Kontrolli, et vesi päris otsa ei saaks. Pehmetele porganditele võid soovi korral lisada veidi rõõska koort.
Serveeri lisandina prae juurde. Hästi sobivad serveerimisel porgandite sekka värsked ürdid.

4 kommentaari:

Maarja ütles ...

mulle see vanaemastiilis väga meeldib. ja kus ma lapsena neid vihkasin. kohe kogu südamest.

Maarja ütles ...

tuuseldasin oma porgandeid ja leidsin kaks täiesti arvestatavat, niiet juba järgmise nädala lõpus ma plaanin sarnast vigurit.

Thredahlia ütles ...

Noorte värskete krõmpsukatega on kindlasti veel mõnusam :)

Sandra ütles ...

Ääretult isuäratavad!

Postita kommentaar