Kreemjad ahjumunad

esmaspäev, 27. aprill 2009

Kreemjas ahjumuna


Nigella Lawson on üks neist autoritest, kelle retseptid mulle raamatu kujul väga meeldivad, aga telesaated tunduvad kuidagi liiga imalad, familiaarsed ja "üle mängitud", kuigi eesmärgiks on vastupidi kiire, lihtne ja maitsev. Igatahes sattusin eile siiski vaatama ja hirmus munaisu tuli peale. Polegi mune ammu ahjus küpsetanud. Mõeldud-tehtud.
Muuseas, katsed näitavad, et töötab ka hapukoorega, aga rõõsaga on selgelt parem.

Kreemjad ahjumunad

Mune vastavat sööjate arvule
Vahukoort
Soola-pipart

Pane vesi kannuga keema ja lüli ahi 200 kraadi peale soojenema.
Löö 1-2 muna sööja kohta portsjonvormidesse, kalla peale törts vahukoort, riputa üle veidikese soola ja pipraga. Tõsta vormid suuremasse vormi ja kalla poole kõrguseni keeva vett. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Munakollane peaks veel meeldivalt vedelaks jääma, aga valge olema kalgendunud.
Koos munaga võib ahju küpsetuspaberile panna ka (maitsestatud) oliiviõliga pritsitud saiaviile, mida pärast munasse kasta.

Pildil serveeritud tomati, karulaugu ja oliiviõliga röstitud ciabattaga.

3 kommentaari:

Liina ütles ...

Kujutad sa ette, meil oli eile õhtul veiniklaasi taga seltskonnaga täpselt sama vaidlus! Et raamatud on Nigellal ok, head, geniaalselt lihtsad retseptid jms. Aga saated on puhas porno - nii imalat silmadepööritamist ja lusikalakkumist ei suuda ju järjest üle minuti vaadata...

Thredahlia ütles ...

Seda minagi... iga kord, kui peale satun, on lootus, et äkki seekord pole nii hull :D

Pille ütles ...

Ma olen youtubest mõnd juppi näinud ja paar korda Eestis telekast (Šotimaal teda neljal "tasuta" kanalil ei näidatud). Ja samuti ei ole eriti meeldinud need saated.
Aga raamatuid on mul hulgim, need on mõnusad ja retseptid töötavad alati..

Postita kommentaar