Kas meil on majandusministeeriumis idioodid või inimesed?

teisipäev, 3. märts 2009

Tahes tahtmata tekib küsimus, kas meil on majandusministeeriumis idioodid või inimesed? Vabandage väljendust, aga harja ajab punaseks.
Ja seletus on lihtsalt absurne. Eestlane, selline keskmine, mitte ei kuluta toidule liiga palju (liiga suurt osa palgast), vaid saab liiga vähe palka, et sellest veel muulegi jätkuks (kultuur on rikastele, eksole, muust rääkimata). Elatustase on madal...
Toit ja tervislikud eluviisid on viimane asi, mille pealt kokku hoida, rääkimata sellest, et suurem osa rahvast ei saanud juba seni piisavalt palka, et tervislikult toituda... aga tervishoiukulud (milles selline säästmine ilmselgelt peegeldub) kuuluvad teise ministeeriumi tegevusvaldkonda.

[Hiljem] Nagu kahtlustada oleks võinud, võib uudises süüdistada saamatut ja ebaprofessionaalset ajakirjanikku, mitte niivõrd ministeeriumit, kuna esimene on suhteliselt kontekstist väljarebituna sõnu seadnud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Meitel on ministeerumides tööl ikka parimatest parimad, kullake, sellised kännu all kasvanud ja kassikoolis hariduse saanud poliitbroilerid, kes kuskilt poole kõrvaga kuulnud, et tsiviliseeritud riigis kulutatakse toidule vaid kolmandik. Ja kus selle häbi ots, et 5 rikkaima öiroopa riigi hulka kohe kohe jõudvas Banoonias orjarahvas vaat' et terve maksudest ülejääva sissetuleku koonu vahele viskab.

Anneli ütles ...

Taolised "vapustavad pommuudised" ongi reeglina meie oivalise pressi küündimatusest johtuvad - kas mitte seesama Postimees ei kirjutanud pikalt-laialt Ida-Islandi võludest?

Postita kommentaar