Universaalne kartulivorm

Esmaspäev, 14. juuli 2008

Koorene kartulivorm on üks neist universaalsetest lihtsatest ja maitsvatest toitudest, mis end ise valmistab, lao vaid kokku ja viska ahju.
Juustud võib vahelduse mõttes asendada toore-, suitsu- või soolakalaga, ürtidega, hakklihaga, singiga, vms. Rahulolu garanteeritud ja kõht lööb nurru :)
Munade lisamine jäägu igaühe enda otsustada. Mulle hüübinud kartulivormid ei meeldi ja mune ei pane.

Kartulivorm sinihallitusjuustuga
Nami-nami ainetel

1 kg kartulit
150 g sinihallitusjuustu
100-150 g riivjuustu
3-4 dl kohvikoort (10%)
5-6 küünt küüslauku
musta pipart
soola

Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks. Lao viilud ahjuvormi kihiti hallitusjuustuga. Vahele puista pipart, soola, purustatud küüslauku ja riivitud juustu. Kalla üle koorega.
Kata vorm pealt fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Eemalda vormilt kate ja küpseta veel tunnijagu, kuni kartulid on pehmed ja vorm pealt pruunistunud. Lase natuke taheneda ja serveeri värskete ürtidega.

0 kommentaari:

Postita kommentaar