Lihtne ja mõnus - küpsetatud ciabatta-viilud

laupäev, 5. jaanuar 2008

Veini ja suupiste kõrvale sobivad oivaliselt ahjus hea oliiviõliga krõbedaks küpsetatud ciabatta-viilud. Lihtne valmistada ja maitsev. Ciabatta võib ise valmistada või poest tuua. Õliks võib kasutada külmpressi oliiviõli või mõnd maitsestatud õli. Minu viimase aja lemmik on Borgese naturaalne maitsestatud oliiviõli - värske basiilikuga passib talvel saia peale või tomatisalatisse, kui värsket saada pole, ja praetud küüslauguga variant maitseb hää näiteks küpsetatud kartulisektoritel. Tänu intensiivsele, värskele ja puhtale maitsele kulub vähe ja kestab kaua.

Ciabatta lõigata veidi diagonaalselt viiludeks, asetada need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja niristada üle oliiviõliga. Küpsetada kuumas ahjus umbes 5 minutit. Serveerida soojalt koos suupistetega või näiteks supi kõrvale.

Tooted pildil:
Hagari ciabatta
Borges Natural Aromatic Oils, Fresh Basil

1 kommentaari:

Puhvis Kukk ütles ...

Mis maitsetaimi sa kodus kasvatad? Ma toin enda omad sisse kui kulmaks laks, rosmariin ja murulauk ja surid ara. Mint pidi lollikindel olema?!

Postita kommentaar