Pannkoogid kinkanisiirupiga ja kinkani-kohupiimakoogikesed

teisipäev, 13. märts 2007

Nädalavahetusel tuli mul tahtmine eksootilisemate toiduainetega natuke katsetada. Värsked kinkanid (ehk kumkvaadid ehk kääbusapelsinid) ja makadaamia pähklid olid spetsiaalselt selleks puhuks varutud.
Kinkan on pärit Hiinast-Jaapanist ja on ainuke tsitruseline, mida süüakse värskelt koos koorega. Minu jaoks oli niisama hammustamiseks maitse siiski liiga intensiivne, ent siirupisse tundusid nad hästi sobivat.
Makadaamia pähklid on aga Austraalia au ja uhkus. Maitselt ja tekstuurilt meenutavad kõige enam vast parapähkleid.


Pühapäevahommik algas speltajahust kergelt pähkliste hapupiimapannkookidega (lubasin endale, et kasutan speltajahu enne ära, kui veel jahu juurde ostan, varsti ei mahu kappi ära). Pannkookide peale siirupi tegemisel sain aga inspiratsiooni eelmistes postitustes mainitud Lähis-Ida kokaraamatust. Sealmail nimelt kallatakse pannkoogid peale valmistamist vedela siirupiga üle ja serveeritakse soojalt ja siirupiselt.

Siirupi väga umbkaudsed kogused:
4 kinkanit * 3 dl vett * 20 ml sidrunimahla * 100 g demerara suhkrut
40 g india pähkleid * 50 g makadaamia pähkleid

Siirupi keetsin veest, vähesest sidrunimahlast, demerara suhkrust, viilutatud värsketest kinkanitest ja hakitud india pähklitest, mis vedelikus kuumutades sulav-pehmeks muutuvad. Kõike läks maitse järgi, aga pähkleid ikka nii, et jätkuks :P
Kuumutasin suhkru vee ja sidrunimahlaga sulamiseni. (Apelsinimahl sobiks ehk pareminigi, aga seda kodus polnud). Kallasin siirupisse kinkaniviilud ja hakitud pähklid ning keetsin vaiksel tulel 7-8 minutit. Siirupi jätsin suhkrukogusega mängides pigem vedela kui paksu ja kleepuva - et see toimiks "pannkoogi immutajana".
Seejärel tuli ainult siirup kookidele kallata ja poolitatud ning kuivalt röstitud makadaamia pähklitega üle riputada. Mmmmmm.... mõnus, pühapäevahommikuselt magus-meeldiv. Isegi kohv ununes joomata.

Ainult, et seda tugevamaitselist siirupit jäi oma 2.5 dl järgi, millest ma end ometi segada ei lasknud. Selle püreestasin ja segasin 200 g vanillikohupiimaga. Saadud vedela massi tarretasin želatiiniga ja valasin toidukile ning krõbeda kaeraküpsisega vooderdatud portsjonvormidesse. Peale paar röstitud makadaamia pähklit.

Kook maitses kohvi kõrvale imehea.


Kinkanid Hiinast, makadaamia pähklid Austraaliast, india pähklid algselt hoopistükkis Brasilliast pärit, kohupiim kodumaine - 100% rahvusvaheline kook :P

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Niu! Kui ma nyyd oma klaveri t2is ilastan ja see t88tamast lakkab, kas sa kompenseerid selle retsepti kordamisega;)?

Thredahlia ütles ...

Retsept on veel timmimata - st. sellest võiks mingi kindlate kogustega paksema siirupi organiseerida, mis ka muuks kui pannkoogiimmutamiseks sobiks.
Aga Stuart, statistilised andmed on alati abiks. Proovi ära ja anna teada :P

Evelin ütles ...

Jah, võiks ju unistada purgitäitest makadaamia- ja pekaanipähklitega, aga tuleb leppida sellega, mis kättesaadavam ja odavam.

Minu puhul on ikka nii, et ühe toidu tegemisel allesjäänu läheb järgmisesse, mille tegemisel allesjäänu läheb järgmisesse jne:)

Postita kommentaar