Vanaema tegi neid pakse ja krõbedaid pannkooke kodusest hästi hapust hapupiimast, mida poest ei saa, alati soodaga ja praadis võis. Maasikamoos oli kohustuslik lisa. Nii on nad mulle lapsepõlvest meelde jäänud.
Poehapupiimast või keefirist soodaga pannkookide tegemiseks ja sama "vanaema maitse" ja õhulisuse saavutamiseks tuleb tainasse natuke sidrunhapet lisada.
Sooda doseerimisega olen ma alailma hädas ja küpsetuspulber tuleb siinkohal appi - lõpptulemuses vahet ei ole. Võid mul jällegi harilikult kodus pole, seega praen heleda oliivõli või päevalilleõliga ja krõbedad-pitsilised ääred jäävad olemata, ... aga head on hapupiimapannkoogid siiski.
Hapupiima- ehk lusikapannkoogid
Sega tainas ühtlaseks massiks.
Kui teed pannkooke küpsetuspulbri, mitte soodaga, siis sega küpsetuspulber enne jahuga ja alles siis tainasse.
Jahu on piisavalt, kui tainas on hapukoore paksune ja ei valgu kuumal pannil liialt laiali. Vajadusel võib peale proovikoogi küpsetamist tainale veel jahu lisada.
Küpsetada tulisel pannil, kuid mitte täisvõimsusel, sest siis võivad paksud koogid seest tooreks jääda.
Õige aeg kookide ümber keeramiseks on siis, kui mullid koogi pinnal avanevad ja pind ei ole enam vedel.
Pitsilised-krõbedad koogiääred tulevad võiga praadides, sest või sisaldab vett ja aur tekitab mullid.
PS! Ükskõik kui suur ka ei oleks kiusatus, ärge üritage pannkooke teha jogurtist - naturaalne jogurt ei kannata kuumutamist, ammugi siis veel praadimist.
Samm-sammultToidutare Sõprade Klubi liikmetele.
Poehapupiimast või keefirist soodaga pannkookide tegemiseks ja sama "vanaema maitse" ja õhulisuse saavutamiseks tuleb tainasse natuke sidrunhapet lisada.
Sooda doseerimisega olen ma alailma hädas ja küpsetuspulber tuleb siinkohal appi - lõpptulemuses vahet ei ole. Võid mul jällegi harilikult kodus pole, seega praen heleda oliivõli või päevalilleõliga ja krõbedad-pitsilised ääred jäävad olemata, ... aga head on hapupiimapannkoogid siiski.
Hapupiima- ehk lusikapannkoogid
- 1/2 liitrit hapupiima või keefirit
2 muna
200 g jahu
näpuotsaga soola
tsipa suhkrut
noaotsatäis soodat (või küpsetuspulbrit).
Sega tainas ühtlaseks massiks.
Kui teed pannkooke küpsetuspulbri, mitte soodaga, siis sega küpsetuspulber enne jahuga ja alles siis tainasse.
Jahu on piisavalt, kui tainas on hapukoore paksune ja ei valgu kuumal pannil liialt laiali. Vajadusel võib peale proovikoogi küpsetamist tainale veel jahu lisada.
Küpsetada tulisel pannil, kuid mitte täisvõimsusel, sest siis võivad paksud koogid seest tooreks jääda.
Õige aeg kookide ümber keeramiseks on siis, kui mullid koogi pinnal avanevad ja pind ei ole enam vedel.
Pitsilised-krõbedad koogiääred tulevad võiga praadides, sest või sisaldab vett ja aur tekitab mullid.
PS! Ükskõik kui suur ka ei oleks kiusatus, ärge üritage pannkooke teha jogurtist - naturaalne jogurt ei kannata kuumutamist, ammugi siis veel praadimist.
Samm-sammultToidutare Sõprade Klubi liikmetele.
3 kommentaari:
vaatasin, et sul teeõhtu tulemas :P
pakud seda kooki ka või on see hommikuks? :P
Kui keegi mulle hommikuks pohmellita koka tellib, siis ilmselt saab hommikul pannkooki ka :P
Great minds think alike:)
Tegin eelmisel nädalavahetusel samuti hapupiimapannkooke (petipiimast). Ilmselt blogin sellest nädala teisel poolel, kui rohkem aega on:)
Postita kommentaar