Karririis

kolmapäev, 21. detsember 2005

Mida sa pakud ootamatule näljasele külalisele enne kõhtu koormavaid jõule kui külmik on ärasõidu ootuses pea tühi? Loodan, et kuidagi vingerdasin olukorrast välja. Mõni natuke õelam liigikaaslane laseks külalisel sibulat hakkida :D.

Karririis aedviljaga (kahele)

  • 1 dl riisi
    2.-3 dl vett (olenevalt riisisordist)
    1.5-2 tl karrit
    1 pisem sibul
    1-2 küünt küüslauku
    soola
    õli praadimiseks

    Soovi korral võib valmis riisisse segada keedetud värsket või külmutatud aedvilja.

Sibul, küüslauk ja karri kuumutada potipõhjas kuni sibul on klaasjas - karri tahab hea ja õige maise saamiseks alati (rasvaines) kuumutamist. Sibulat mitte pruunistada!
Lisada riis ja praadida veel minutike. Siis kallata juurde tuline vesi, maitsestada soolaga ja keeta väga vaiksel tulel, kaane all ja kordagi segamata kuni vedelik on imendunud ja riis pehme - umbes 15-20 minutit. Seejärel võtta pott tulelt ja lasta riisil oma 5 minutit järelvalmida.

Juttu jätkus vähem ja rohkem filosoofilist ning jänku ahistas sel korral juba külalist, mitte vastupidi. Tore teeõhtu oli.

[Edit 17.12.2007] lisatud foto (karririis sibula ja küüslauguga, aedviljadeta)

1 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

väga väga maitsev riis, parim retsept mida blogides kohanud olen, lihtne ja suurepärane! Tänud

Postita kommentaar