Maksakaste on jälle üks neist toitudest, mis mulle päris pisikesena kohe kuidagi ei maitsenud, aga ise tehtult, broilerimaksast ja porgandist kergelt magusat, võiks tarbida lausa ohtrates kogustes... muutuvad ajad, muutuvad maitsed. Ka pasteet saab broilerimaksast hõrgutav :P Üleüldine maksaisu on mind täna vallanud, selge rauavajadus, mis muud.
Maksakaste broilerimaksast
- 500 g boilerimaksa
4 keskmist porgandit (või vähem, kui kaste liiga magus tundub)
3 spl võid
2 dl vett
2 dl vahukoort
1 suurem sibul
3 küünt küüslauku
2 spl jahu
1 tl paprikapulbrit
soola, valget pipart - maitse järgi
soovi korral teelusikatäis kanget sinepit
Sulata paksupõhjalises kastrulis või, hauta porgandikuubikuid võiga, aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, keera kuumus maha.
Aja pann kuumaks, prae maks kiirelt väikeste koguste kaupa vähese rasvainega (mitte küpseks, seest jääb tooreks) ja tõsta porgandite juurde. Samal pannil prae kuldseks sibul ja küüslauk, lisa samuti porganditele. Kalla pannile vesi, lase keema ja lisa samuti kastrulisse.
Sega jahu vahukoorega (algul väikese kogusega, pärast kogu koorega), lisa maksasegule ja sega läbi. Hauta väiksel kuumusel, vaevu keevana veel 10 minutit, maitsesta vahepeal soola, pipraga ja paprikapulbriga. Serveeri keedetud kartulitega.
5 kommentaari:
Selle blogi mõnekuise staaziga austajana pean ütlema, et retsept ja pilt on nagu alati ahvatlevad ja kasutan kohe juhust, et teadjalt küsida, et miks oh miks läheb minul vahukoor kastmele lisades vahest tükki? Ma saan aru, et see on miskine keemia värk, aga no hirmus tüütu. Iga kord seda ei juhtu. Aga no ntks lasen pannil ühel suuremal tükil lõhel või forellil küpseda koos mõne sidruniviiluga, siis kallan peale rõõsa koore (katsun küll tasakesi ja segades) ja näen, et hakkavad kohe tükid moodustuma...
Ja asjakohasem küsimus ka - et kas seda broilerimaksa müüakse meie super-hüpermarketites ka või saab seda turult?
hapu ajab vahukoore tykki, sinu juhtumi puhul siis sidrun. kui sidruni ara jatad, tuleb ilus yhtlane kaste.
Tänud:)
Just, hapu ajab koore/piima tükki (sidrun, tomat, äädikas, õunamahl, ananass, jne.).
Maksa saab nii turult kui ka poest, poes on harilikult sügavkülmutatud variant, turul ilmselt, kuidas kunagi.
(Loogika ütleb, et sidrunimaitse koos rõõsa koorega saab vähesest sidrunikoorest või sidrunipiprast, kus ei ole sidrunhapet - á la Meira'l peaks vist selline olema.)
Tänud nõuande eest!
Kusjuures tegin just ükspäev miskit Pere ja Kodu retseptilisa lõhepastat ja seal oli samamoodi sidrun sees (täpselt retsepti järgi tegin) ja väkk, mis tükiline kaste...
Oooo, m2letan aega kuskilt 80ndamate l6pust, 90ndamate algusest, kus ikka suurt midagi saada ei olnud ja siis sai ema kuskilt poest kanamaksa ja sydameid... mihuke kaste sellest sai!!! Laps, ehk siis mina, s6i niiet k6ht valutas:D
Postita kommentaar