Oivaline oblikasupp suitsuvorstiga

neljapäev, 9. juuni 2011

Kui töökaaslased on nii toreded, et värske roheline tuleb lausa kabinetti kätte, siis peab seda ometi ju blogiski näitama. Muu maitsva hulka sattus tubli ports oblikat ja see sündis kenasti supiks.
Retsepti seekord ei ole, sellised supid saavad tunde järgigi head ja iga kord veidi erinevad :)
Supp tuleb "tihe" ja mõnus, kaugel selgest puljongist ja võrdse suurusega tükkidest, aga keele viib suust. Maitsev saab muidugi ka kondipuljongiga või lausa suitsukondipuljongiga, aga hea suitsuvorst sobib samuti ja vajab palava ilmaga lühemat pliidi kuumutamist.

Oblikasupp / sorrel soup


Oblikasupp suitsuvorstiga
(kogused arvestada maitse järgi)

hunnik oblikaid (või lisaks nõgest, spinatit, vms.)
head tugevamaitselist suitsuvorsti (nt. põrdast)
võid
sibulat
kartulit
vett
soola
pipart
hapukoort
keedetud muna

Pese ja kuivata oblikad, koori kartulid. Lõika vorst ja kartulid kuubikuteks, haki sibul ja oblikad.
Prae supipoti põhjas ohtras võis sibul ja vorst, ära pruunista. Lisa vesi ja kartulikuubikud. Vee kogusest oleneb siinkohal nii supi kogus kui paksus - vähem on etem.
Maitsesta soola ja pipraga ning keeda kartuli pehmenemiseni. Lisa oblikad, sega ja võta supp tulelt.
Serveeri keedetud muna ja hapukoorega, kõrvale viil rukkileiba.
Vaata ette, et supiga keelt ei kõrvetaks :)

0 kommentaari:

Postita kommentaar