Seene-singi-juustumuffinid

reede, 31. juuli 2009

Otseloomulikult on see vägagi paindlik retset :)
Seened võivad olla nii värsked kukeseened (pildil), puravikud, kitsemamplid, šampinjonid või hoopis leotatud soolaseened.
Juust võib otsast lõpuni olla see meie "Harju keskmine" riivjuust või proovida vahelduseks lisada näpuotsaga hoopis mõnda hallitusjuustu.
Singiks sobib nii vaakumpakendatud poepeekon kui ka ehesuitsune pekiribaga talusink.
Ja midagi ei juhtu, kui seened üldse ära jätta ja sinki natuke rohkem panna :D
Ja kes ütles, et peale just päevalilleseemneid peab panema, pange kas või mooniseemneid - peaasi, et maitseb.

Kukeseene-juustu-peekonimuffinid


Seene-singi-juustumuffinid (12 tk)

200-300 g värskeid kukeseeni (kuivi/pesemata vähem, vihmaseid või kausis pestuid rohkem)
100 g suitsupeekonit
100+50 g riivjuustu
peoga päevalilleseemneid

300 g jahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola

2 muna
1 dl mahedat oliiviõli
2 dl piima

Puhasta ja haki kukeseened, eemalda peekonilt kamar. Prae peekonitükikesi rasva eraldumiseni, lisa kukeseened ja prae edasi, kuni vesi on seentest välja tulnud ja ära auranud. Jäta jahtuma.

Sega eraldi kaussides munad õli ja piimaga ning jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa jahule 100 g riivjuustu ja seened-singid ning sega läbi.
Sega munapiim muude komponentide hulka ja jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni õõnsustesse. Riputa muffinitele veidi riivjuustu ja päevalilleseemneid.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 20 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja kaunid kuldsed.

0 kommentaari:

Postita kommentaar