Marineeritud räimed

kolmapäev, 24. oktoober 2007

Ma ei pea vist meenutama, et kala ma eriti puhastada ei armasta. See tähendab, et kui ostan ja puhastan, siis korraga suurema koguse - osa praadimiseks, osa vormiks, osa sügavkülma, osa praetult marinaadi, jne.
Praetult marinaadi pigem ikka siis, kui üle kipub jääma. Igasugu äädikamarinaadidega ei ole ma eriti sina peal - ikka kipuvad nad liiga kanged või liiga lahjad tulema ja tegemisel tuleb arvestada nii oma maitset kui ka seda, kui palju marineeritav maitset "endasse võtab".

Marineeritud räimed

roogitud räimi (või fileesid)
jahu
soola
musta pipart

5 dl vett
1-1.5 spl 30% äädikat
1 sibul
2-3 küünt küüslauku
3-5 tera musta pipart
2-3 tera pimenti ehk vürtspipart
2 lehte loorberit
soola ja suhkrut maitse järgi

Sega jahu soola ning jahvatatud musta pipraga. Patsuta roogitud räimi jahusegus ükshaaval või raputa nad kotis jahuseguga läbi. Räimefileed lapi kahekaupa kõhtupidi vastakuti, kasta kõigepealt jahusse ja siis munasse.
Prae kalad kuumal pannil mõõdukas koguses rasvaines. Pigista peale natuke sidrunimahla, naudi ja kasuta ülejääk marineerimiseks.

Marinaadiks koori sibul ja küüslauguküüned (koos sibulaga võib keeta ka tikkudeks lõigatud porgandit). Keeda poolitatud sibul ja terved küüslauguküüned peaaegu pehmeks, lisa pipar, vürtspipar, loorber ja äädikas. Keeda tasasel tulel 4-5 minutit, maitsesta soola-suhkruga ja keeda veel 3-4 minutit. Lase marinaadil maha jahtuda ja kalla kaladele.
Et kalad serveerimisel ilusti maitsestunud oleksid, peaks nad marinaadi panema juba eelmisel õhtul.


Veel kalast:
Räime puhastamine ja fileerimine, räimevorm, praetud tindid
Kalasupp
Ahjulestad
Haugivorm ja haugi mari
Kalaga täidetud paprika
Suitsukala salat
Kala köögiviljade ja päiksekuivatatud tomatitega

0 kommentaari:

Postita kommentaar