Kuidas küpsetada väikeseid nahaga kalu nii, et nad vormi külge kinni ei jääks? Küpsetuspaber on alati variant, aga mitte kuigi maitsev lisand :D.
Katsetasin mõni aeg tagasi lesta küpsetamst porrurõngastel. Tulemus oli väga maitsev. Kala kõhust sulanud peterselli ja seesamiõliga maitsevõi ning peale puistatud must pipar ja vähene sidrunimahl muutsid porru peaaegu suus sulavaks lisandiks. Tasub proovida... ütleb keegi, kes kala tegelikult üldse eriti ei armasta ;).
Lestad maitsevõiga
- 6 suuremat lesta või nahaga valge kala fileed.
1 porru
1 sidrun
meresoola
musta pipart
100 g võid
1/2 tl seesamiõli
peterselli
soovi korral soola, tilli, küüslauku
Roogi ja loputa lestad, lõika ära uimed, määri kala seestpoolt sidruniviiluga ning jäta vähese soolaga seisma.
Sega maitsevõiks kokku toasoe Talu- või koorevõi, petersell, till ja seesamiõli. Viimase doseerimisega ettevaatust - maitse on väga tugev.
Lõika porru sentimeetripaksusteks või natuke õhemateks rõngasteks ja kata sendega küpsetusvormi põhi.
Pane kalade kõhtu maitsevõi ja aseta need porruviiludele. Puista peale pipart ja piserda sidrunimahla.
Küpseta umbes 180-200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni kala on küps, olenevalt kalast 20-30 minutit.
4 kommentaari:
Väga kaval idee see porrurõngaste oma. Seesamiõli vist ise siin ei kasutaks, aga muidu tahaks lesta küll juba. Suvel Eestis vast..
Ma vist lähen panen kala aahju. Kuigi siin on praegu võtta ainult hõbeheik. Aga porrut on palju
Mul vahepeal oli tohutu seesamikiiks - igal pool maitses, nii seemnete kui ka õlina. :)
Minu meelest andis see hästi vähene seesamiõli porrule õrnalt pähklise maigu ja kala maitset nagu ka varju ei jätnud.
:D Tühja kõhuga lesta ei soovitatavat - puhastamine ajab närvi, kui kala lõhn ja välimus nii ahvatlevad on. :D
Postita kommentaar