Pitsasuupiste lavašist

teisipäev, 25. aprill 2006



Kuna hetkel on pilditegemise masin minust kaugel, siis ootan käsitööst rääkimisega natuke, kuni ka näidata saan, mis teoksil, mis tehtud. Seni siis "vanast rasvast" - toidust, ehk "mis tehtud".

Seekord siis kiire ja lihtne pitsaline suupiste neile, kes korraliku pitsapõhjaga jännata ei viitsi, muu jääb ju samaks. Pitsateadusest kunagi hiljem ja põhjalikult. Eestlastel on sellest kahjuks hoopis imelik arusaam. Kõik pannipirukad ei ole pitsad :).

Pitsasuupiste lavašist ehk Itaalia kohtub Armeeniaga

  • Suur ümmargune lavaš
    juustu (mozzarellat, ehtsama tulemuse saamiseks)
    tomatipastat ja vett
    õhukesi salaamiviile, õhukesi oliivirõngaid ...
    musta pipart, basiilikut.

Tomatipasta lahjendada natuke veega kergelt määritavaks ja soovi korral maitsestada musta pipraga.
Lavaš laotada lauale ja määrida tomatipastaseguga.
Laotada tomatipastale ühe kihina imeõhukesed salaamiviilud, või muu täidise komponent. Tuleb vaid arvestada, et täidise puhta maitse huvides ei tohiks täidise komponentide paljususega üle pakkuda - 2-3 asja peale juustu on täiesti piisav.
Rebida vorsti peale mõned värsked basiilikulehed. Kuivatatud basiilik muudab erinevalt teistest ürtidest kuivades tugevasti maitset - sellega tasub toitude juures arvestada, et need on erinevate maitsetega.
Katta lavaš õhukeste mozzarellaviiludega või riivjuustuga. Just mozzarella on klassikaline Itaalia pitsajuust. Pildi tgemise ajal ei olnud korralikku mozzarellat millegipärast poest saada. Eestis kõige rohkem levinud poolkõvad peamiselt Hollandi tüüpi juustud on pitsaks liiga intensiivse maitsega ja erineva sulamisega.
Küpsetada 200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni juust on sulanud ja head isu!

Samm-sammultToidutare Sõprade Klubi liikmetele.

Kuulu järgi saavad selle suupiste valmistamisega hakkama ka päris pisikesed lapsed, kui neid kuuma ahjuga natuke aidata - isetegmise rõõm on ikka see kõige suurem ja toitki maitseb siis justkui paremini.

0 kommentaari:

Postita kommentaar