Krõbe ja mahlane küpsisepudi

teisipäev, 18. aprill 2006



Krõbe ja mahlane küpsisepudi (ühe sööja kohta)

  • 2 suurt ja muredat mandli- või kaeraküpsist
    1 suur pähkli-shokolaadikomm iirisetäidisega või 3 cm jupp Tupla shokolaadi
    1/3 konservvirsikut (siirupis)
    1 sl konservvirsiku vedelikku
    1 sl hapukoort
    törts shokolaadikastet
    soovi korral hakitud pähkleid, leotatud rosinaid, kuivatatud puuvilju

Küpsised ja komm tuleb hakkida umbes ühesuurusteks tükkideks, virsik pisikesteks kuubikuteks. Asetada kõik segamini kausikese põhja.
Kallata küpsisepurule enam-vähem ühtlaselt lusikatäis virsikusiirupit ja asetada lusikatäis hapukoort.
Kõige peale võib pigistada törtsu shokolaadikastet ja puistata pähklipuru.
Lasta tunnike külmas seista.

Maitselt on tegu millegi kräsupea ja küpsisetordi vahepealsega, kuid meeldiva vaheldusega.

2 kommentaari:

Kaarel Nurk ütles ...

Hämmastav, et miski saab olla ühtaegu krõbe ja mahlane. Kuidas küll krõbe mahlasusest läbi ei imbu!?

Thredahlia ütles ...

Nipp on õigete küpsiste valimises ja piisavalt, aga mitte liigselt niisutamises. :) Täiesti võimalik, mul on tunnistajaid.

Postita kommentaar