Tuliselt tomatine läätsehautis suitsulihaga

teisipäev, 30. oktoober 2007

Seda hautist annab edukalt ka leotatud-keedetud hernestest teha, aga läätsed ei vaja leotamist ning valmivad kordades kiiremini, mis tööpäeva lõpus on vahel lausa elulise tähtsusega. Kui kiire eriti suur, siis saab suitsukondipuljongi asemel kasutada varem valmis keedetud puljongit. Erinevaid puljongeid keedan ma harilikult korraga suurema koguse ja külmutan kuubikutena. Nii on seda mugav hiljem kasutada.
Teine võimalus puljongi keetmisest kõrvale viilida on praadida koos sibulaga maasuitsu sinki ja kasutada puljongi asemel vett.

Tuliselt tomatine läätsehautis

1.5 l vett
300-400 g lihasemat suitsutatud kondiliha

3 sibulat
2 porgandit
2 spl searasva, võid või õli
4-5 küünt küüslauku
400 g purustatud tomatit
250 g punaseid läätsi
3 lehte loorberit
2 cm kuivatatud tšillikauna (või maitse järgi musta terapipart)
soola

Keeda suitsukondist tasasel tulel puljong (vähemalt 1 tund, aga kuni liha kondi küljest lahti tuleb), tõsta liha välja ja puhasta. Puljongi selgus ei ole siinkohal määrava tähtsusega.

Haki sibul ja porgand ning hauta rasvainega, aeg-ajal segades, poolpehmeks. Lisa küüslauk, puljong, läätsed ja tomatikonserv. Sega ja hauta 10 minutit.

Lisa loorber ja tšillikauna jupp, maitsesta soolaga. Hauta veel 10 minutit. Korja tšillikaun ja loorberilehed välja, lisa puhastatud liha ja serveeri soojalt.

See tundub olevat üks neist toitudest, mis järgmisel päeval soojendades ainult paremaks muutub :P

Veel kaunviljadest:
Tomati ja paprikaga hautatud Beluga läätsed
Külma ilma kikerhernesupp
Hummus ehk kikerhernemääre
Tulised aedoad munaga

0 kommentaari:

Postita kommentaar