Peekoni ja seentega täidetud kanafilee ja ahjukõrvitsad

esmaspäev, 6. november 2006


Läksin turult kõrvitsa toomisega natuke hoogu ehk veel kõrvitsaretsepte.

Täidetud kanafilee ahjukõrvitsaga

2 suurt kanafileed
100 g suitsupeekonit
3 dl hakitud šampinjone
2 sl ürtide või küüslauguga toorjuustu
1 sl kõva tugevamaitselist juustu (nt. Campanello)
pesto alla genovese't (roheline) määrimiseks

kõrvitsakuubikuid
oliiviõli
soola
musta pipart
ürte

Hakitud peekon ja seened praadida kergelt krõbedaks.
Kanafilee lõigata "raamatuks" - st. küljelt pikk sisselõige, aga mitte lõpuni läbi lõigata. Filee laotada lõikelauale ja vasardada õhemaks ning laiemaks.
Kummalegi fileele tõsta pool praetud segust ja pool eelnevalt kokku segatud juustudest.
Tõsta fileeääred kokku ja kinnitada korralikult puutikkudega. Määrida pestoga ja asetada ahjuplaadile.

Kõrvits puhastada ja lõigata kuubikuteks. Kuubikud raputada korralikult läbi õli ja maitseainetega. Kallata kõrvitsakuubikud kanafileede kõrvale ja küpsetada 225-kraadises ahjus kuni kanafilee on küps ja juust sees sulanud ning kõrvits söömisvalmis (20-30 minutit). Kanarullidest eemaldada tikud ja serveerida.

3 kommentaari:

maarja ütles ...

need rullikud tunduvad toredad. hakka vöi kohe tegema.
me ükspäev tegima ka ahjukana körvale körvitsaid sarnaselt. olid hääd.

Thredahlia ütles ...

Tänu juustule on need rullid külmast peast ka ideaalselt viilutatavad, täitsa ilma lagunemata. Nii õnnestus ülejääki eduliselt ka hommikuvõileivale kasutada. Head on tõesti - aga ega kana-peekoni-seene-juustu kombinatsioonis ei annagi vist millegagi totaalselt mööda panna :P

Pille ütles ...

Ja oledki ka kõrvitsalainel:) Röstitud kõrvits on hea - tegelikult jäi mul pirukatäidist seepärast vähemaks, et ma sõin osad kõrvitsakuubikud enne püreestamist ära. Ups..

Postita kommentaar