Juustuga maitseb vist kõik hea, isegi kapsas :P
Mitte valesti mõista, minule meeldib nii lill- kui ka püramiidkapsas (pildil) pea igas poosis, aga meeslemmiku maitsemeel suhtub rohelist värvi toidusse vahel eelarvamusega. Õnneks on maitsed õpitavad :P
... püramiidkapsas näeb ju juba keetmatagi kaunilt murukarva välja.
Tagantjäreletarkus: eestikeeli peaks tegu olema hoopis romaani lillkapsaga - toreda kõlaga püramiidkapsa nime all on ta igatahes turul müügil.
Kapsas sobib sel moel ideaalselt põhiroaks. Lisandina kasutamisel jätaksin ma liha ära ja vähendaksin tunduvalt juustu kogust.
Jahukaste ei ole samuti kohustuslik - juustu võib ka lihtsalt kuuma piimaga segada või üldse iseseisvalt vormi riputada ja piima või koorega kergelt üle kallata.
Nagu kogemus kinnitab, maitseb juustune kapsas järgmisel päeval soojendatuna vaata, et veel paremini kui ahjusoojalt.
Juustukastmes üle küpsetatud püramiidkapsas
Paar keskmist pead spargelkapsast, lillkapsast või romaani lillkapsast
200 g taisemat toorsuitsupeekonit
150-200 g riivjuustu
1 sl jahu
400-500 ml piima
soola, valget pipart
Puhasta kapsaõisikud ja auruta või keeda üsna tugevalt soolases vees peaaegu pehmeks. Ära pane kapsast vette enne, kui see keema on tõusnud. Soolane vesi aitab kasulikud ained kapsa sees hoida ja värvi ilusa.
Nõruta ja kalla ahjuvormi.
Prae poti põhjas peekon pruunistumiseni. Riputa juurde jahu, sega läbi ja lisapidevalt segades piim. Tõsta pott pliidilt.
Sega kuuma kastme hulka juust ja jäta natuke vormi peale raputamiseks. Maitsesta kaste valge pipraga ja kalla kaste kapsaõisikutele, raputa üle juustuga ning küpseta 200-kraadises ahjus, kuni vormi pind muutub jumekaks.
Serveeri soojalt.
Lillkapsas või ja praeleivaga
Juustune kartuli-spargelkapsa püreesupp
5 kommentaari:
Tänagi vaatasin poes seda püramiidkapsast või Romanesco brokolit - täielik "Kolmanda planeedi saladus", võta või jäta.
Ilus ja müstiline tõesti. Matemaatikute maiuspala :D
Kus sellist kapsast müüakse? Ma pole kunagi näinud ei Selveris, Prismas ega Kaubamajas.
kaunitar tõepoolest, olen seda korra Stockmannis müügil näinud, üsna krõbeda kilohinnaga ja seekord jäi ostmata ka. kas on tavapärase spargelkapsaga suurt maitsevahet ka?
Müügil oli turul ja lillkapsaga täitsa samas hinnas - ei mingit krõbedust :)
Maitse jääb kusagile spargel- ja lillkapsa vahele, mille hübriid see ongi.
Postita kommentaar