Triinu rahvusvaheline gourmet-õhtu

esmaspäev, 31. märts 2008

Austria keeratava korgiga Grüner Veltliner kvaliteetvein, Serrano-tüüpi singiline Prantsusmaalt, eriti haisvalt võine-mahedamaitseline Reblochon de Savoie (äärmiselt vastuoluline elamus, kuigi on "hullemaidki" nähtud) ja rooibose-teevoor ekstramõnusate Austria šokolaadidega. Viimaste hulgast tekkis mul küll veel üks lemmikšokolaad, aga roosi-basiiliku ja hibiski-kummeli omasid pole ma lihtsalt veel proovinud. Veel maitseid, rohkem maitseid, palun!

Singi vormistasime nii koos juustuga suupistetaldrikule kui ka jääsalati, ribastatud rullkõrvitsa ja apteegitilliga salatisse (pildil). Pasta ohtra või, küüslaugu, kukeseente ja piiniaseemnetega passis ka natuke harjumatult särtsakalt happelise veini kõrvale päris eduliselt.
Loodan, et asjaosalised andestavad mu kerge ülesoolamise salati osas, mis lisasoola kohe üldse ei oleks vajanud - ajame alateadliku kevadise jooksuaja kaela, kui selline peaks eksisteerima :P


Et siis, Triinu, järgmisel korral minu juures ja Sina soolad!? Korgime selle suveniir-rumeenlase lahti ja teeme temaatiliselt šnitslit... maitsvaks reedeõhtuks ideedele avatud :P

Esimene heatujuline kuiva-sussiga-jala-tööle-päev

Täna oli esimene heatujuline kuiva-sussiga-jala-tööle-päev sel aastal.
Tõusev päike, punakad toonid, auruav hingeõhk, paks udu jõe kohal ja varajaste kalameeste siluetid, jääkirmega veelombid, värviliste mütsidega koolijütsid, varahommikust hoolimata rõõmsatujulised vastutulijad. Kui tore, et Tartu on ühest otsast teise jalutamiseks piisavalt pisike.
Karge idüll... tahaks kallistada.

Kust Tartu kesklinnas pärast seitset, enne kaheksat kuuma kohvi kaasa saab osta (kui saab)?

Jamie Oliver'i Chili con Carne

pühapäev, 30. märts 2008

Analoogselt Bologna (bolognese) kastmega, teeb pikk hautamine tomati ja lihaga imet, ainult, et sel korral kõdistavad maitsemeeli ürtide ja selleri asemel tšilli, vürtsköömen ja kaneel. Taevalik! Järgmise päeva kohta veel ei tea, aga samal päeval viib küll keele alla. Siiani ei ole tomati-oa-lihakombinatsioon mulle eriti sooja mälestust jätnud, aga see on suur erand. Fakt, et seekord ma ei peagi üksinda mõmisema, on vist juba sõnadetagi selge. Ja (üle) pipardada on mul alati lahkelt lubatud, köögis vähemalt :P
Ja ettevaatust, retsepti kogus on paras potitäis...

Jamie Oliver'i Chili con Carne
Nami-namist

2 keskmist sibulat
1 küüs küüslauku
oliiviõli
2 tl tšillipulbrit
1 punast seemnetest puhastatud tšillikauna
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
meresoola
purustatud musta pipart
450 g hakitud veiseliha või kvaliteetset veisehakkliha
200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis
800 g purustatud tomatit
0.5 tk kaneelikoort
800 g punaseid konservube (2 konservi a 400 g)

Peenesta köögikombainis päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatipurgist).
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae väheses oliiviõlis pehmeks.
Lisa tšillipulber, tšillipipar, vürtsköömen ja veidi soola ning pipart.
Lisa hakitud loomaliha ja pruunista liha pidevalt segades.
Lisa püreestatud tomatipasta hakklihale.
Lisa tomatikonserv, kaneelikoor ja 1dl vett.
Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Kuumuta keemiseni, kata pott küpsetuspaberiga ja seejärel kaanega. Alanda kuumust ja hauta rooga 1,5 tundi (või hauta 150-kraadises ahjus sama kaua).
Tunni aja pärast lisa nõrutatud konservoad.
Chili con Carne on maitsvam järgmisel päeval, nii et võimaluse korral valmista roog päev varem.
Enne serveerimist kuumuta uuesti läbi.
Juurde maitsvat saia (hästi sobib valge leib nagu ciabatta, puri, jne.), värsket salatit ja avokaadodippi ehk guacamolet.

Lihtne ja mõnus praemunasai

Karamellibanaanid

laupäev, 29. märts 2008

Nami-nami foorumis jäi silma arutelu huvitava retsepti üle ja mure, et karamell jääb vedel.
Mul oli hoopis vastupidine probleem - karamell ei tahtnud pannil kuidagi banaanide külge hakata ja läks hoopis päris kõvaks - terveid banaane on niimoodi keeruline lõigata. Kasutasin Demerara suhkrut. Seetõttu lõikan järgmisel korral banaanid kindlasti enne viiludeks, kuumutan banaane kauem karamellis ja tõstan keeksivormi asemel ilmselt portsjonvormidesse.
Maitse oli see-eest taevalik ja Activia maitsestmata jogurt sobis selle magusroa kõrvale perfektselt.

Karamellibanaanid

8 banaani
200 g toorsuhkrut
1 tl soola
1 tl kurkumit
1 tl valget pipart

Koori ja viiluta banaanid.
Sulata suhkur pannil, sega juurde sool, pipar ja kurkum.
Sega juurde banaanid, kuumuta läbi ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Lase külmikus taheneda ja serveeri Kreeka-tüüpi paksu maitsestamata jogurtiga.

[Hiljem]
Järgmiseks hommikuks oli vormi põhja tõesti pisut karamellist vedelikku tekkinud, umbes nagu retsepti algallika pildil näha võib (juhul, kui minu banaanid oleks otsustanud koos püsida). Hakkan vaikselt mõtlema, et äkki ikkagi kauem kuumutamine ja tihemini vormi surumine oleks aidanud? Peab kunagi uuesti proovima...

Kevadhommik

reede, 28. märts 2008

Hoolimata meeldivalt lumistest tagasilöökidest on mul kevad kontides. Ja inimesed tänaval naeratavad päikesepaistes. Tuju on hommiku kohta kahtlaselt hea, täitsa ilma kohvitagi...
Nihelen toolil ja ei oska olla. Tahaks teha... mida, ei tea. Täna on tavatult tõsine tööisu (veel tõsisem kui harilikult, noh). Oh, oleks nädalavahetus niisama ilus!
Saan praegu sada protsenti aru, miks noorsugu kevadeti armuma kipub. Tunne on küll selline... natuke eufooriline.
Naeratan, vaatan aknast peaaegu paistvat päikest.

PS! Nädalavehtusel, luban, teen süüa ka. Seekord vast midagi magusat :P
Aga seniks - kena kevadet!

Olukorrast riigis - Tartus uputab

kolmapäev, 26. märts 2008

[Edit] Keskpäeval korraks nina välja pistes veendusin, et viisakus pole maamunalt veel kadunud. Kujutlege situatsiooni, kus kummaski sõidutee ääres ja selle keskel saarekesel on igas küljes üle põlve ulatuvad kõvad lumevallid. Sebra ääres, nende vallide taga seisab nõutu näoga naisterahvas, paariaastane laps kättpidi kõrval ja teine vankris. Ülekäiguraja ees jääb seisma auto, mille uksest noormees välja tormab, ema laste ja vankriga üle tee aitab (või peaks ütlema, et sõna otseses mõttes tõstab, sest teisiti ei ole see võimalik), autosse tagasi istub ja edasi sõidab. Soe ja sõbralik.


Tartus on tahke uputus. Häid jõule! Kojamehe lumelabidale oli akna taga (vt. pilti) autojuhtidest elav järjekord, osasid autosid lükati ja osasid tõmmati lumest välja. Tänavad on umbes nii lumest kui ka autodest, ühistransport on enam kui kaootiline. Inimestel tuleb kohati põlvini lumes mütata. Endiselt sajab suhu ja silma. Oh hullu, kui see kõik nüüd kiiresti sulama peaks hakkama. Talve vist küll keegi enam ei oodanud.
Julgen arvata, et mina ei olnud täna ainuke, kes tööle lootusetult hiljaks jäi...


Tänane ilm ajab jooma

teisipäev, 25. märts 2008

Tänane ilm ajab jooma... kuuma teed sidruni ja ingveriga näiteks või tuju tõstmiseks lausa hõõgveini! Kevad või midagi! Lund sajab suhu ja silma. Praeguseks on sellest pildil tagasihoilikust sajust juba korralik tuisk saanud, bussid sõidavad autodele otsa ja inimesed on ninaotsani talvevammustesse varjunud...
Ega tali taeva jää, aga kus ta jõulude ajal redutas... ja kelle südames on kevad peidus?


Delfi kommentaatoritele: kuidas keeta vett ja teha jääkuubikuid!

Lihtsale teemale, kuidas keeta muna, millega paljud inimesed hoolimata selle lihtsusest puntras on, tuli Delfis inspireerivaid kommentaare. Oma suures "õeluses" üritan vastata kahele :P
Kuidas see vanarahvas ütleski? Nagu hane selga vesi? Nii tõsi kui sõelas ei seisa vesi? Räägime siis veest :P

Kuidas keeta vett?
Võta terve kuumakindel kaanega pott.
Eemalda kaas ja täida pott vajaliku koguse külma veega. Kata pott kaanega ja tõsta sisselülitatud pliidile. Kaanega kaetud potis läheb vesi kiiremini keema.
Kui vesi hakkab mulisema, siis see keeb (vee küllastunud auru rõhk on võrdne välisrõhuga).

Nüüd võid pliidil kuumust väiksemaks keerata, sest vee keemistemperatuur on ühtlane (olenevalt veest ja sellest, kui kõrge mäe otsas vett keeta, umbes 100 kraadi onu Celsiuse järgi). Mulisev vesi on ikka sama temperatuuriga olenemata selle keemisintensiivsusest - keemise jooksul vee temperatuur ei muutu.

KÜLM VESI EI LÄHE KIIREMINI KEEMA KUI KUUM VESI, sest külmema vee keema ajamiseks kulub rohkem energiat. Soojal veel on siin energia seisukohast edumaa.
Küll aga on külm vesi tihti värskem, puhtam ja maitsvam kui soe/kuum kraanivesi.

Kuidas teha jääkuubikuid?
Võta jääkuubikualus või spetsiaalselt selleks ette nähtud kott, täida veega ja sügavkülmuta vee jäätumiseni.
Kasuta jookidele lisamiseks mõeldud jääkuubikute tegemiseks alati puhast joogivett.
Kuubikualusesse võid enne vee lisamist kuubikute kaunistuseks panna näiteks jõhvikaid või astelpajumarju. Need näevad joogis kenad välja.
Serveerimisel kala jahutamiseks mõeldud jääkuubikutesse võib analoogselt lisada tillioksa.

Erinevalt eelnevast - KUUM VESI VÕIB KÜLMUDA KIIREMINI KUI LEIGE/KÜLM VESI (vähemalt avatud kuubikualuses). Mitte, et see külmikule väga tervislik oleks. Vee jahtumine toimub seda kiiremini, mida suurem on temperatuuride vahe. Kuna vesi külmub umbes 0 kraadi juures, siis mida soojem vesi, seda kiiremini see teatud tingimuste kombinatsioonil jäätub (aurustumine, konvektsioon, lahustunud ained, tihedus, jne.). Seda üsna raskesti seletatavat fenomeni kutsutakse ka Mpemba efektiks (veel üks link). Ühtlasi peaks see tähendama ka seda, et kuumast piima-kooresegust peaks avatud süsteemiga jäätisemasin kiiremini jäätist tegema kui külmast :P

Aga huvi korral lugege ise lähemalt.

Siiralt,
Teie suhteliselt kasutu tänapäevane naine :P

Hommikusööginauding


PS! Suurimad tänud seltsimees Kevadele ja pikemalt valgetele hommikutele-õhtutele!
Nii võib pildistamisisu veel tagasi tulla.

Tänane tuju

teisipäev, 18. märts 2008

Tahan olla õrn ja puruneda tuhandeks sillerdavaks killuks tolmusele teele.
Tahan olla nõtke, sirutada end läbi kastese rohu noppima küpseid vaarikaid.
Tahan olla tugev, joosta lehvivate hõlmadega tuulele vastu.
Tahan võilillede keskel enese üle naerda.
Tahan ühtaegu nii päikest kui vihma.
Tahan hooletult maailma nautida ja tahan hoolitseda, ihkan hoolida.
Tahan olla õnnelik, särada ja seda kogu maailmale näidata.
Tahan kuuvalgel rannal valges kleidis paljajalu tantsida.
Tahan armastada ja olla armastatud.

Tahan homme, täna, seda kõike endast uskuda, lilli nuusutada ja küünlavalgel kooki süüa.

Aga tänases kottpimedas tuulevaikuses langes üksikuid lumehelbeid raagus puu varjus, laternavalgel. See oli ilmatuilus. Ainult mina üksi, külmetades bussipeatuses, nägin neid seal langemas ja see jääb veel kauaks ajaks meelde.

[Hiljem]
Seltskond oli mõnus, Silk oli mõnus (kui välja arvata tõsiasi, et veinisoovi peale soovituse asemel näpuga nimekirja näidati), sushi oli mõnus, tuju oli hea, vein maitses meeldiv... kena lahendus keerulisele päevale - tänud, H! Teinekordki.

Praevorstid palsamiäädikaga

reede, 14. märts 2008


Täna midagi maitselt täiesti erinevat eilsetest (ka ülimaitsvatest) õllevorstidest, kuigi vorstid on samad.
Peenikeste lambasooles vorstide eelnev keetmine ei ole vajalik, aga jämedamaid vorste võiks enne 5 minutit keeta ja seejärel kurnata küll, enne praadimist.
Palsamiäädikas võiks ka ikka selline mõnusamaitseline ja paksemat sorti olla - mõnekümne krooni eest kahjuks ikka kvaliteetset ei saa. Näiteks Fini palsamiäädikad (vähemalt see kuldse sildi ja 3 lehekesega) on ka meie kaubanduses üsna mõistliku hinna eest saadaval. Kulub ju vähe, aga kvaliteet on oluline.

Praevorstid palsamiäädikaga
Nami-nami ainetel
paarile sööjale

6-7 peenikest naturaalsooles toorvorsti
3-4 spl palsamiäädikat
paar spl õli praadimiseks.

Kuumuta pann õliga tuliseks ja prae vorstid mõlemalt poolt pruuniks.
Alanda temperatuuri, lisa palsamiäädikas ja kata umbes poole minuti pärast pann kaanega. Prae vorste kaane all veel mõni minut kummaltki poolt.
Serveeri värske salatiga.

Emakeelepäeva puhul paneme kõrva taha, et Aceto Balsamico di Modena on Modena palsamiäädikas :P

Midagi lihtsat meestele - õlu ja liha ja sibulaviha

neljapäev, 13. märts 2008


See on nii lihtne retsept, et isegi paadunud poissmees saab hakkama, eriti kui teha väike mööndus retsepti ja kasutada juba söömiskõlbulikke grillvorste. Kuigi toorvorstidega on määratult parem ja need on poes täitsa olemas.

Ja lugege ikka pakendeid ka - see hallim ja "inetum" roosaks värvimata vorst on tervisele kasulikum. Tasub valida kirja järgi võimalikult kõrge lihasisaldusega ja läbi soole "kena" välimusega vorstid.

Need peaks meelt mööda olema ka õllepõlgurist naisterahvale, kuna õllemaitset peaaegu pole ja sibul haudub mõnusalt mahedaks.

Õllesed praevorstid
paarile sööjale

6-7 naturaalsooles toorvorsti
1 suurem sibul
1.5-2 dl tumedat õlut (+joomiseks)
searasva praadimiseks
vajadusel natuke soola sekka

Pruunista toored vorstid kuumal pannil searasvas ja tõsta kõrvale. Samal pannil prae (nüüd juba madalamal kuumusel) kuldseks sibularõngad.
Tõsta vorstid pannile tagasi, kalla juurde õlu. Tarbi õlleülejääk.
Keera kuumus madalaks ja hoia vaevu keevana umbes 15-20 minutit, ilma kaaneta. Kuskil õlles keetmise keskel võiks vorstidel teise külje keerata. Selle ajaga peaks vorstid küpseks saama ja õlu siirupitaoliseks redutseeruma.
Ava teine pudel ja naudi vorste niisama leiva ja salati või kartulipudruga.

Oh püha planeerimatus

reede, 7. märts 2008

Juhhuuuu, Google Calendar võttis end Outlook'iga kahte pidi sünkroniseerida. Paradiis maa peal, peaaegu! Nii võib sellest vidinast koos iGoogle'iga ju lausa kasu olla :P

PS! Küüslauk kõige vastu ka ei aita....

Liigaasta Eesti Posti moodi...

neljapäev, 6. märts 2008


Eesti Post võtab kogu seda liigaastavärki natuke liiga tõsiselt. Ei tea, kes seetõttu või muul põhjusel jõuavad mõned arved, seekord temaatiliselt Oma Maitse tellimuse pikendus, napilt maksetähtajaks kohale :(
Ja seda muuseas lausa Tallinnas, mitte kuskil kolkakülas, mitte et see kuidagi oluline oleks. Post peaks ikka ka kolkakülla õigeaegselt jõudma.

Veel kiiret tervist - värvilistest ahjuvõileibadest

kolmapäev, 5. märts 2008

Ei, sinepisiga küüslauguspinatiga ei ravinud. Tuleb karmimaid meetmeid kasutada ja üritada veel tööpäeva lõpus ka püsti seista. See ei tähenda, et küüslauku enam süüa ei tohi. Risti vastupidi - juustu ja küüslauguga on pea kõik söödav.

Punapeediga pole ma hoolimata Pille järjepidevast promost kunagi eriti sõber olnud. Keeb sajandeid ja kogu see koorimine pärast ja määrib ja...
Ma lihtsalt tõsimeeli polnud varem tähele pannud, et seda lausa keedetud JA riivitud kujul poes müügil on. Olen lihtsalt nendest toorestest salatisegudest ja poeidudest alati kauge kaarega mööda käinud ja hapukapsast turult toonud. Igatahes nii võib ju peedist peaaegu süüa teha.

Kuuma peedileiva idee on pärit Nami-nami foorumist. Kui küüslauguga tagasihoidlikult ringi käia, siis on tegu ideaalse hommikusöögiga, sest katte saab õhtul valmis segada. Kiire, lihtne ja maitsev!

Kuumad värvilised ahjuvõileivad

Variant 1
koorikleiba
võid määrimiseks
keedetud ja riivitud punapeeti
riivjuustu
soovi korral küüslauku

Variant 2
mõnd saialist
võid määrimiseks
või ja küüslauguga hautatud spinatit
toorest muna
riivjuustu

Pane ahi sooja ja sega kokku leivakate.
Määri leibadele võid ja kata paksu peedi- või spinatimöksi kihiga.
Raputa peale veel natuke riivjuustu.
Küpseta kuumas ahjus küpsetuspaberiga kaetud plaadil kuni juust on sulanud, leivakate läbi kuumenenud ja koorikleib alt krõbedaks tõmmanud.

Lugejaküsimus: mis riigi lipp on pildil?

Kiire tervis seast ja spinatist

teisipäev, 4. märts 2008

Nina tilgub ja üsna kuum tükk olen. Natuke katki, loodetavasti hilisõhtuks mitte täielikult ja loodetavasti mitte kauaks. Igatahes liigutada hästi ei suuda ja maitset peaaegu ei tunne.
Oi, ma ei salli kinnist nina. Nagu paberit sööks enamuse ajast.

See õhtusöök on püüd olukorda parandada - lootus sureb ju viimasena.
Liha võib ise lõigata ja tampida või poest valmis lõigud osta (maitsestamata!).
Kui eriti mahedat salatisibulat, mida õuna asemel passib hammustada, ei juhtu kodus olema või on tervis korras, siis unusta sibul.
Parem on kasutada portsjonitena külmutatud spinatit, sest siis ei pea tervet pakki korraga sulatama ja ära kasutama. Mul sattus seekord kogemata lausa spinatipüree olema (mulle tegelikult "lehisem" meeldiks ilmselt rohkem ja oleks ilusam).

Sinepisiga küüslauguse spinati ja vutimunadega

külmutatud spinatit
ohtralt küüslauku
võid
soola

paar sea välisfilee lõiku (ca 1.5 cm)
paar tl kanget sinepit
soola
musta pipart
searasva praadimiseks

keedetud vutimune
väga mahedat salatisibulat

Hõõru lihatükid sisse soola ja pipraga ning määri sinepiga. Arvesta umbes teelusikatäis kanget sinepit suuremale lihaviilule. Jäta liha sinnapaika (külma liha ei sobi pannile panna).

Sulata spinat ja pigista sellest käte vahel või sõelal liigne vesi välja. Haki küüslauk.
Kuumuta pannil või ja selles küüslauk. Lisa spinat ja lase haududa.

Samal ajal kuumuta teisel pannil searasv ja lase pann täiesti tuliseks.
Aseta toasoojad lihatükid pannile ja prae kiiresti mõlemalt poolt pruuniks.
Lase lihal mõni minut jahtuda ja serveeri keedetud vutimunade ning salatisibulaga.
Lase kellelgi mustad nõud puhtaks pesta, keera end salfakarbiga diivanile kerra ja nõua magustoitu.

Türgist, maitsvalt


1. Hommikune lend ja lennulugemine. Hommikusöök ei kannata kriitikat, aga see oli parim valik :P
2. Türk kahvesi - Türgi kohv ja eriti mõnusalt intensiivse šokolaadimaitsega "mahlane" minimuffin.
3. Rakı, şalgam - esimene neist aniisiviin, mida serveeritakse vee ja jääga ja mis mulle ilmselt kunagi maitsema ei hakka. Teine on porganditest kääritatud jook, mis kuulu järgi ravib vähemalt sadat tõbe, sealhulgas pohmelli.


1. Meze ehk näksimist rakı kõrvale - meie puhul kebabi ooteks. Pildil vasakult paremale päripäeva: tuline tomatisalat (acılı ezme), nõrutatud jogurt, petersell sidruniga, hautatud köögiviljad, hummus.
2. Sibul sumahhiga.


1. Petersell sidruniga
2. Puuviljasaalt


Tänavamüüjad, kelle käest saab nii pähkleid, maiustusi, röstitud kastaneid...


1. Tainavenitajaonu, kellest Adanas igahommikuselt mööda jalutasime.
2. Ürdi-vürtsi-kohvipood.


1. Läätse-tomatisupp ja lihapallid (köfte)
2. Pilaff bulgurist (bulgur pilavı)


1. Apelsini-mandariini hooaeg oli täies hoos.
2. Simit'i kärulett
3. MADO ....mmmmm


1. Türklaste toiduesitlus rahvusvahelisel õhtul. Pildil paremal sarma, vasakul lokum ehk Turkish delight. Taga on näha cezerye, mida ei oska emakeelde muudmoodi kui magusaks porgandinahaks tõlkida.
2. Kreeka pähkli baklava pistaatsiajäätisega.


1. Pistaatsiarullid (fıstık sarma) vanillijäätisega.
2. Tavuk göğsü - kanast tehtud magustoit.


1. Pistaatsiabaklava kaimakiga.
2. Künefe pistaatsijäätisega. Künefe on jumalik magustoit, mille siirupist küllastunud õrnad kadayıf'i tainaniidid peidavad enda sees sooja juustu.


1. Mantı - täidetud pastavorm jogurti ja tšillihelvestega. Pelmeenid on paremad, tegelikult ka :P
2. Döner kebap, tomatikastme ja friikartulitega - döner ei ole üldse kebab, aga olgu ta mööndusena nii kutsutud.
Ja nii mainimise korras - friikartuleid süüakse absoluutselt kõigega, ka saia vahel, ning igasugu koolajoogid on ayran'i kõrval põhiline toidu juurde serveeritav jook.


1. Porgand ja kurk şalgam'is.
2. Lihtsalt meisterdatav lilleke.
3. Sarma ja cezerye.


1. Kebap, see õige, şiş kebabı.
2. Vürtsine Adana kebap.


1. Pide-leiva vormimine.
2. Mõnus küps pide, mis saab otsa enne, kui kebap lauda jõuab :P
3. Lahmacun - türgi juustuta pitsaline.


1. Läätsesupp.
2-3. Sütlaç - magus riisipuding.
4. Türgi tee - çay. Teed juuakse suvalises kohas ja suvalisel ajal, kas või veebussiga püstijalu Euroopast Aasiasse sõites. Samuti serveeritakse seda hommikusöögi kõrvale kohvi asemel (jah just asemel, mitte koos kohviga).


Meie igahommikune hotelliärataja, Adanas vähemalt (moosised topsikud on pildilt kahjuks puudu ja vorst on muidugi seavaba). Istanbulis alustasime kebabiga :P

Mõni pilt suvisest Türgi-reisist 2006:


1. Pistaatsiapähklid
2. Ayran on Türgi jogurt vee ja vähese soolaga, mis kustutab kuumaga hämmastavalt hästi janu ja tarbitakse suvalise toidu kõrvale. Topsi puhul raputatakse see lihtsalt korralikult läbi, lüüakse kõrs pealt sisse ja juuakse tops tühjaks.
3. Kadayıf pistaatsiajäätisega


1. Döner kanast
2. Gözleme vürtsika kartulitäidisega


1. Melonikoorem
2. Magus lett


1. Täidetud sooled
2. Kanakebab (tavuk şiş) ja küüslaugune kebab pide-leivaga


Jäine magustoit otse tänavalt.


Kui midagi jäi segaseks, siis leidsin ühe päris toreda lingi.