Poes olid täna hämmastavalt mahlased virsikud, mis värskeltki oivalised maitsesid, aga ometi andis neist veel midagi lihtsat, ent jumalikult nauditavat küpsetada.
Kujutan täitsa ette, et pistaatsiapähklid sobivad siia paremini, aga poolik kott seedermänni seemneid oli ainuke, mis kapist vastu vaatas. Mesi oli, nagu ikka, kanarbikumesi - üsna tume, aga vähem magus ja kergelt mõrkjas.
Mõnusalt magus ja meeldivalt hapu...
Mesised ahjuvirsikud palsamiäädikaga
(idee siit ja siit)
6 küpset ja mahlast nektariini või virsikut
1.2 dl mett
0.6 dl palsamiäädikat (aceto balsamico)
0.5 tl naturaalset vanilliekstrakti
peotäis pähkleid, maitse ja riiuliseisu järgi
vanillijäätist, nõrutatud jogurtit või mascarpone-kreemi serveerimiseks
Puhasta ja poolita virsikud, eemalda kivid.
Sega mesi palsamiäädika ja vanilliekstraktiga.
Lao lõikepind üleval ahjuvormi ja määri poole koguse meeseguga, puista peale pähklid.
Küpeta 10-15 minutit 250-kraadises ahjus (või grilli).
Määri alles jäänud meeseguga ja serveeri soojalt vanillijäätisega.
Veel ahjupuuvilju:
Lumised ahjubanaanid
Puruõunad
Mascarpone-täidisega hurmaad
2 kommentaari:
Peaks vist ka proovima, näevad väga ahvatlevad välja. Ma olen virsikuid-aprikoose röstinud ahjus või-basiiliku-suhkru seguga - ka imeline..
Mmmm... basiilik kõlab ka hästi, meeldivalt aromaatne kindlasti. Mina tulen homme töölt seljakotiga, kui selles poes neid virsikuid veel on :D
Postita kommentaar