Kiired küüslaugukurgid

pühapäev, 1. juuli 2007


Üks hea ja kiire meeslemmiku vanaemalt pätsatud retsept, mida ka talvisest kurgist teha sünnib, kui mõnusaid värskeid pisikesi saada pole.
Mul olid sel aastal isegi tilliõisikud (nagu ka külmutatud hakitud till soolatu asemel) selle retsepti tarvis sügavkülmast võtta :P
Retsept on kirjas ustavas ja kõike näinud köögimärkmikus, millele ei kohv ega praerasv võõras pole... See on selline märkmik, milles retseptid ja märkused arvutist kööki rändavad, sest printeripaberi unustan ma alatasa ostmata.
Suurde "puhtasse" kausta ei jõua sealt kaugeltki kõik retseptid, aga see konkreetne küll.
Küüslaugukurgid

2 kg kurki
2 spl suhkrut
2 spl jämedat soola
2-3 spl 30% äädikat
1 pea küüslauku
2-3 sibulat
paar tilliõisikut ja hakitud tilli

Puhasta, koori ja viiluta kurgid, sibul ja küüslauk. Haki till. Pane kaanega kaussi või purki. Lisa suhkur, sool ja äädikas ning raputa korralikult läbi. Lase ööpäev jahedas seista ja raputa vahepeal paar korda või sega korralikult läbi. Säilita külmikus.
Naudi liha kõrvale, leiva peal või niisama piduse peaga.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Suur huvi, et kas seda laadi kurki saab purki kinni säilitamiseks ka teha ja kuidas?

Maarika

Thredahlia ütles ...

Ikka saab, aga sel juhul vajab säilitamist kas külmikus või kuumutamist ja ilmselt küüslaugu-äädika kogused vajaks ka timmimist sel puhul.
Ka värskelt süües tasub äädika ja küüslaugu kogusega mängida, erienava tuju korral ja erinava toidu kõrvale saab teha erineva "kangusega".

Postita kommentaar