13.-nda ja reede puhul kolesteroolist

reede, 13. juuli 2007

Enam lihtsustatumalt ei anna seda vist sõnastada :) Tundub lihtne ja loogiline, tarbimiskampaaniate taustal lausa üllatav, aga tegelikult keerulise süsteemi suur lihtsustus. Ilmselgelt toimiv sealjuures.

Most of the cholesterol in our body, 80-90%, is manufactured within cells in our body. Little comes from food we eat. If you stopped eating cholesterol entirely, you could still have high cholesterol levels.

The more cholesterol you eat, the less your body makes. The less cholesterol you eat, the more your body makes. (This is called a feedback mechanism.)

Nii palju siis "kolesteroolivabadest" toodetest - elu on üks keeruline süsteem, mida igasugu kampaaniatele meeldib kurjasti ära kasutada.
(Ja kas mitte prof. Sedman ei lubanud meile biokeemia eksamil rahuldavat hinnet, kui küsimustest hoolimata suudame kolesterooli sünteesi kenasti välja joonistada?!)

Kas mitte kolesteroolisisalduse paaniline vältimine ei ole tekitanud ka hämmastavalt levinud valearusaama kanamunade kahjulikkusest tervisele?

1 kommentaari:

arni.alandi ütles ...

Ma kohe ei saa olla. Ma pean seda jubedat uudist kellegagi jagama. Kellegagi, kes ehk minu paanikat ja masendust mõistab:

http://www.postimees.ee/130707/esileht/majandus/272073.php

Mina küll ei tea, mis niimoodi edasi saab. Kohutav! Gurmaanidele on edaspidine masendumine kindlalt garanteeritud:(

Postita kommentaar