Polentaküpsised kuivatatud kumkvaatidega

teisipäev, 10. aprill 2007

Tirtsikas palus külaskäiguks midagi huvitavat kokata... Hmmm, pole inimest kaua näinud, ei tunne söömisharjumusi ega seda, mis on huvitav, aga mitte liiga huvitav, et süüagi ei julgeks. Loodan, et vähemalt osaliselt suutsin sedagi eesmärki täita :) Tore oli teiega! (Ja küll ma heietan sellest sibulamarmelaadist siin veel ka.) Ja muide, Triinu, kui ma enne arvasin, et teist nii segast inimest ei saa olla, kes tomatit ei sööks, siis... elu näitab vastupidist :D

Valituks osutus väikeste mugandustega näiteks Nami-namist pärit polentaküpsiste retsept. Maitsesid hästi jäätisega ja järgmisel hommikul kohviga ja niisama ka. Et mitte kellelegi kogemata ebameeldivat üllatust valmistada, siis maisimanna jääbki hamba alla krõbisema. Seda saaks vast natuke ohjeldada, kui kasutada polenta valmistamiseks mõeldud eeltöödeldud "kiirvarianti", aga seda mul võtta polnud.



Polentaküpised kuivatatud kumkvaatidega (umbes 50 tk)

170 g võid
170 g suhkrut
255 g maisimannat
100 g nisujahu
2-3 kuivatatud kumkvaati ehk kinkanit
2 suurt muna

Näpista või, suhkur, maisimanna ja jahu puruseks, lisa võimalikult peenelt hakitud kuivatatud kumkvaadid ja munad. Tainas jääb lusikaga segatav. Kata tainas toidukilega ja pane tunniks ajaks külmkappi tahenema või valmista tainas eelmisel päeval ja jäta üleöö külmikusse. Külmas muutb tainas tahkemaks ja võimaldab pallide veeretamist.
Veereta tainast käte vahel umbes vutimunasuurused pallikesed (pildil) ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele 5 cm ruumi. Küpsised vajuvad ise õhukeseks ja ääred jäävad ilusamad, kui palle enne küpsetamist laiaks ei vajuta.
Küpseta 190-kraadises ahjus 5-6 minutit, kuni küpsiste servad on kuldsed (pildil).
Võta küpsetusplaat ahjust välja ja lase küpsistel enne serveerimist 15 minutit jahtuda.

Mõnusalt lihtsad ja krõmpsud polentaküpsised sobivad hästi kohvi kõrvale, samuti jäätise või šokolaadiste maiustuste juurde.

1 kommentaari:

Tirtsikas ütles ...

Väga head olid, aitäh!! :)
Ja aitäh, et vastu võtsid ning kokata viitsisid! :)

Postita kommentaar