Juustusaiad lehttainast

reede, 13. aprill 2007

Siit ja siit tuli hirmus isu peale. Pole ammu juustusaiu teinud :) Ei teagi miks.

Valmis lehttainas on igati tänuväärne - selle saab õhemaks rullida ja teha mida iganes, väga kiirelt. Nende juustusaiadega läks kokku vast veerandtunnike. Aga taina vahele võib määrida ka šokolaadikreemi, võid-kaneeli-suhkrut, võid-kakaod-mooniseemneid või muud - kokku rullida, viilud lõigata ja 220-kraadises ahjus valmis küpsetada.

Õllemaitsmise kõrvale tegin saiu riivjuustu ja hakitud värske peterselliga, aga peterselli asemel võib kasutada ka sulatatud ja kuivaks pigistatud ning hakitud spinatit. Juustu võib vahetada hallitusjuustude vastu. Riivjuustusse võib segada hakitud vürtsikat sinki-vorsti või maitseaineid - näiteks tšilli- või sibulapulbrit, köömneid, vürtsisegusid, mis iganes meelele meeldiv tundub.
Õlle kõrvale sobivad hästi ampsu või paari suurused saiad(pildil), mitte tavasuuruses. Selleks lõikasin 800-grammise tainarulli kolmeks jupiks, rullisin natuke õhemaks, katsin juustu ja peterselliga, rullisin pikemat serva pidi kokku, lõikasin paarisentimeetrised jupid ja küpsetesin 220 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni tainas oli jumekas ja juust sulanud (alla 10 minuti kindlasti).

1 kommentaari:

Annu ütles ...

meie pere lemmik on see ka:)

Postita kommentaar